Ugens Inspiration – Trine Rosenkjær (Uge 7)

0
1444

Denne uges inspiration er Trine Rosenkjær. Hun har selv været igennem et stort vægttab på 48 kg og nu bruger hun blandt andet hendes tid på at hjælpe andre kvinder til en sundere hverdag, vægttab, og en helt ny livsstilsændring


Lidt om mig

Mit navn er Trine Rosenkjær jeg er 29 år gammel og jeg bor i Odense med min kæreste. Jeg er uddannet kostvejleder og har været et stort vægttab igennem på 48 kg.

Jeg har i mange år været sælger og personlig hjælper, inden jeg valgte at uddanne mig som kostvejleder, som jeg blev færdig med i december 2020. Drømmen er, at jeg en dag kan gå 100% selvstændig som kostvejleder, hvor jeg kan hjælpe en masse andre kvinder, som står i den samme situation, som jeg gjorde for 7 år siden.

Hvornår begyndt jeg min rejse?

Jeg begyndte min livsstilsændring i 2014. Jeg havde set et billede af mig selv fra en ferie i Tyrkiet i 2012, som min søster havde taget af mig dernede. AV min arm! Det var der, det gik op for mig, at jeg skulle i gang. Trods min læge havde sagt, at jeg skulle tabe mig, folk prikkede til mig, med at jeg var blevet tyk. Men det var som om, at jeg lukkede ørene for
det. Men jeg tog skeen i egen hånd og snakkede med en kostvejleder, der skulle hjælpe mig. Det var IKKE med en hænderne over hovedet. For jeg var meget skeptisk. Men det lykkedes.

Hvad har din livsstilsændring gjort for dig? Hvad har den ændret
personligt og fysisk?

Min livsstilsændring har gjort meget end bare at komme i en god form.
Den har gjort, at min hverdag/liv er meget mere værd at leve. Nemmere at stå op til. Nemmere at kunne navigere i min hverdag. Jeg frygter ikke sommeren længere, som førhen hvor jeg gemte mig i langærmede trøjer og bukser for ikke at vise, hvor stor jeg var. Jeg ELSKER at udfordre mig selv fysisk. Jeg elsker sport, jeg elsker at få pulsen op og mærke, at jeg arbejder med min krop hver dag. Så fysisk har jeg en stærk krop i dag. Jeg kan shoppe tøj, jeg aldrig havde troet var muligt. Jeg har i dag en kæreste, der oprigtigt vil mig (Dette har været et kæmpe issue for mig som stor). Personligt har det gjort det ved mig, at jeg i dag hjælper andre kvinder til en sundere hverdag, vægttab, og en helt ny livsstilsændring.

Mentalt er jeg stærkere end nogensinde. Jeg har arbejdet meget med det psykiske. Når man er igennem så stort et vægttab, så er det mentale så SINDSSYGT vigtigt at arbejde med! Og dette er noget, jeg bruger rigtig meget tid på med mine nuværende klienter. I dag er jeg lykkelig og jeg elsker mig selv for at have taget den beslutning om at ændre min livsstil!

Hvordan holder du motivationen ved lige nu?

Jeg holder min motivation ved lige, fordi jeg har fundet MIN balance i hverdagen. Min vej og den måde, der virker for mig. Vi er alle forskellige og derfor er det også vigtigt, at man finder sin egen vej, sin egen motivation og sin egen sunde livsstil. Jeg holder den ved lige ved at spise sundt og varieret, jeg elsker at træne eller gå lange ture, så det er ligesom blevet et drug for mig, at jeg SKAL afsted de dage, hvor jeg har tiden til det.

Jeg bruger rigtig meget mine før/efter billeder for hele tiden at huske på, hvor langt jeg er kommet, samt HVORFOR jeg IKKE skal tilbage til den gamle Trine. Struktur er sindssygt vigtigt, når man skal finde sin egen balance. Vi har alle struktur i vores liv på den ene eller anden måde, men oftest har de fleste ikke struktur i deres madvaner og danner dårlige vaner. De dårlige vaner har man måske brugt 5-10-15 måske 50 år på at danne sig og derfor skal man heller ikke forvente, at man kan danne nye gode vaner på 3, 6 eller 12 mdr. Det handler om at finde de vaner og den struktur i hverdagen, som kan give en motivation for at fortsætte. Og det er DER, min motivation kommer fra. STRUKTUR og NYE VANER!

Hvordan træner du? Inden og under corona

Det er INGEN hemmelighed, at jeg SAVNER MIT FITNESS CENTER!!!! Mit kontor ligger i et fitness center, hvor jeg havde adgang til at træne, når jeg gik hjem. Men inden corona trænede jeg 3 gange i ugen i fitness center i 1 time til halvanden. Derudover spiller jeg fodbold 2 gange i ugen + kamp, når der ikke er corona. Så jeg træner i alt 5 -6 gange i ugen – og det SAVNER JEG! Det er mit drug – det er motion! Under corona der kan jeg så desværre ikke rigtig træne så meget, i hvert fald ikke fodbold. Kun lige når min kæreste og jeg får et flip og går ned og sparker lidt bold til hinanden, og skyder på mål. Men ellers sætter jeg en dyd i at gå lange ture nu, løbe, og hjemmetræne med vores udstyr herhjemme. Det er stadig VIGTIGT for mig at holde mig i gang og en gang hjemmetræning må man ikke undervurdere!

Hvordan hjælper/inspirere du andre til en livsstilsændring?

Jeg er uddannet kostvejleder, og har min egen enkeltmands-virksomhed, hvor jeg hjælper en masse kvinder med en ny livsstil. Derudover så bruger jeg min instagram rigtig meget (Trinerosenkjaer), hvor jeg håber at inspirerer så mange som muligt, da dette er mit allerstørste ønske! Jeg bruger meget tid på at bruge mig selv i det, når jeg taler ud til folket, fordi jeg har den overbevisning, at mange kan nikke ja til min situation, som de måske selv står i. Der vil jeg rigtig gerne hjælpe!

Hvad er de bedste råd til en balanceret livsstil?

De bedste råd er at finde din egen vej! Vi er alle forskellige og det er forskelligt, hvad der virker for den enkelte.
Men jeg kommer med lidt råd:

  • Lig i kalorieunderskud
  • Arbejd med dine vaner
  • Grønsager og frugt er gode kilder til fibre
  • Daglig motion er godt, men IKKE livsnødvendigt
  • Intet mad er forbudt
  • Prioriter din søvn – det er næsten vigtigere end alt andet.

Bedste trænings råd til under corona tiden?

Mit bedste råd til under coroanen er at lade vær med at give corona skylden for, at du ikke kan komme ud at bevæge dig. Det største fitness center ligger lige udenfor din dør. Få gået nogle ture. Hop evt. ind på instagram og få gode råd og fif til træning og mad. Brug 10 min om dagen på at lave nogle hjemmeøvelser, mere behøver du ikke. Find en podcast du kan lide at lytte til og gå en god tur. Udfordre dig selv, for trust me, du får ikke mere motivation, når coronaen er slut. Der kommer ALDRIG en rigtig dag at starte din livsstilsændring på. DU skal stå op for dig selv og tage ejerskab over den! Jeg står gerne og vil tage din hånd i min og hjælpe dig igennem med dit største ønske om en sundere krop og bedre dig!

Tidligere artikelBodylab Whey 100 – hvilken variant er din favorit?
Næste artikelVis dit hjemmefitness frem!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her