Ugens Inspiration – Lizette (Uge 10)

0
1067

Lidt om dig
Jeg hedder Lizette og er en 30årig selvudnævnt gå-entusiast, som så vidt muligt lever efter at se muligheder fremfor begrænsninger.
Jeg er uddannet og tidligere professionel musiker, og til dagligt er jeg socialpædagog i social psykiatrien, samt spiller musik på psykiatriske afdelinger. Jeg er bosat tæt ved Vejle, hvor jeg bor med min mand, søn og vores to hunde, samt en helt masse smuk natur lige i baghaven.

c

Hvornår og hvordan begyndte din rejse/livsstilsændring?
Min rejse begyndte den 20/6-20, hvor jeg fik nok af corona, og det at være tyk(!), så jeg rejste mig op, pakkede en taske og gik 20km på en af årets varmeste dage, hvilket resulterede i så stor en mental succes, at jeg har gået 20-30km dagligt lige siden.

Hvilke ændringer har du gjort? Her tænker vi kost og motion?
Jeg har ændret mine kostvaner radikalt, og tog en kold tyrker fra sukker, da jeg var blevet afhængig (har ikke spist sukker i over 8mdr), og så har jeg fået meget mere aktivitet ind i min hverdag, primært i form af vandring.

Hvad har din livsstilsændring gjort for dig? Hvad har den ændret personligt og fysisk for dig?
Jeg har selvfølgelig opnået en stor fysisk frihed, da jeg nu er 56kg lettere end for 8 mdr. siden, men den største forandring er mit mentale velvære, her tænker jeg mit mentale overskud og mit evige gåpå mod (som lige har fået et nyk op)- hvilket har medført et meget gladere og mere overskudsagtige jeg .

Hvad har dine gåture betydet for dig i denne process?
Mine gåture er mit frirum, hvor jeg har muligheden og roen til at reflektere, samt percipere på et langt mere nuanceret plan, hvilket gør, at jeg er mere nærværende, når jeg er sammen med min familie, fordi jeg har haft mange timer til at være i mit eget selskab – hvilket man slet ikke skal kimmes af!

Hvordan kom du igang med? Nogle træningtips til andre der godt kunne tænke sig at gå langt.
Jeg kom i gang ved at tage en beslutning, og ved at sætte den ene fod foran den anden. Om det er 5, 10, 15, 20, 25 osv. km er underordnet, for det at komme afsted kræver samme vilje, og samme aktive valg. Så på med skoene og afsted! Jeg har aldrig fortrudt en eneste gåtur, tværtimod!

Hvordan holder du motivation ved lige?
Jeg holder min motivation ved lige ved at kigge på min søn og min mand, for de fortjener en sund mor, både fysisk men i høj grad også mentalt, som kan klatre i træer, spille fodbold og lege uden fysiske begrænsninger – og så dokumenterer jeg min glæde/proces på Instagram, således at jeg har den som evidens på, hvor godt det her gør mig – og jeg smiler på alle storys og billeder, hvilket for mig er motivation i sig selv.

Hvad er dit bedste råd til andre, der gerne vil påbegynde en livsstilsændring?
Gør det, og gør det af kærlighed til dig selv, dine nærmeste og livet! Og lad aldrig nogen eller noget fortælle dig, at du ikke kan eller begrænse dine drømme for fremtiden, for det er dit liv og det skal leves som du gerne vil leve det ❤️
Hvor der er vilje, er der altid vej.

Tidligere artikelDørribber – de 10 bedste til din træning (2022)
Næste artikelLyskenshorts – Vær på forkant med dine skader!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her