Lyskenshorts – Vær på forkant med dine skader!

0
1877

Lyskenshorts kan blive din redning til en bedre træning. Har du bøvlet med lysken længe, er du sikkert landet her, fordi du er på udkig efter et par lyskenshorts, eller som andre kalder dem – et par varmeshorts. Men led ej videre – hvad end du er på udkig efter et par lyskenshorts til mænd eller kvinder, så har vi samlet et udvalg her i forskellige designs, farver og størrelser – fra nogle af de bedste brands.

I vores søgen på de bedste lyskenshorts, har vi vægtet ting såsom, hvorvidt det er; åndbart, har kompressionseffekt, er varmereflekterende og om det er af et slidstærkt materiale. Det er 4 af de ingredienser, der skal til for det perfekte match. Udover selvfølgelig et bredt udvalg af design, farver og størrelser også. Så få gjort op med den evige smerte i din lyske eller forebyg fremtidige smerter med et par lyskenshorts, og gør din træning meget sjovere fra nu af.

Lyskenshorts til mænd

lyskenshorts

Nike Pro Baselayer Shorts

Perfekt som lyskenshorts og sportsundertøj. De har en tætsiddende pasform og en elastisk linning, der gør det et behageligt fit. Grundet det svedtransporterende materiale hjælper det med at holde dig tør under hele træningen og dermed også komfortabel. Materialet er polyester og lommerne er med mesh og derfor åndbart. Simpelt design og i størrelserne fra S til XXL i farverne sort og grå.

Nike Pro Baselayer Short 

Et par lækre lyskenshorts der holder dig varm under hele din træning grundet pro-materialer, der sørger for at transportere sveden væk. Materialet er strækbart og kan behageligt bruges under dit træningsoutfit. Pro-teknologien hjælper også til øget ventilation og mere åndbarhed. Materialet er primært polyester og gør, at du kan træne uden at blive kold. Det er klassisk Nike design og kommer i størrelserne fra XS til XL.

Under Armour HeatGear Mid Shorts

Et par lyskenshorts der er en tand længere end de sædvanlige, der går til midt på låret. Der er 4 vejs stretch, som giver de absolut bedste muligheder for et strækbart materiale og muligheder for fuld bevægelse under din træning. Det er både hurtigtørrende og svedtransporterende, så du holder dig varm, tør og stadig afkølet (ingen overophedning) under din træning. Der er en diskret lynlås lomme i venstre side til en nøgle eller andre små genstande.

Adidas Alphaskin Sport Short Tights

Disse fra Adidas giver dig en god solid støtte under hele din træning. De kommer nemlig med det nyeste indenfor kompression og samtidig har det Climacool, som hjælper med at håndtere og absorbere sveden, så du ikke kommer til at fryse under din træning. De sørger altså for en perfekt og behagelig pasform under hele din træning grundet Alphaskin og en kinetisk omsluttende konstruktion.

Lyskenshorts til kvinder

Lyskenshorts

Adidas Techfit korte tights

Her er der tale om et par lyskenshorts med kompressionspasform, der sikrer god støtte og komfort under din træning. Shortsene er med en mellemhøj talje og med en bred elastik, der sørger for et godt fit. Disse kompressionsshorts er lavet af 85% genanvendt polyester og er altså et bæredygtigt valg, hvis du er på jagt efter et par nye lyskenshorts.

Lyskenshorts

2XU – Compression Mid-Rise Shorts Sort

Lyskenshortsene fra 2XU giver dig effektiv muskelstøtte med lette, men kraftige PWX Flex 70D-frontpaneler, der også sikrer dig ekstra fleksibilitet. Derudover er de med PWX Weight 160D-bagpaneler, der gør materialet tykkere og sikrer, at de ikke bliver gennemsigtige. Disse shorts er fugttransporterende, antibakterielle og lugtforebyggende, samtidigmed at de har alle fordelene som almindelige kompressionsshorts, så de mindsker muskelømhed og træthed og sørger for bedre præstation og mere støtte.

Lyskenshorts

Nike Pro Shorts

Disse Nike Pro shorts er lavet i et svedtransporterende Dri-Fit materiale, der holder dig tør og varm under din træning, så du ikke bliver kold af sved. Lyskenshortsene er lavet af mindst 50% genanvendte polyesterfibre, og de er dermed også et bæredygtigt valg, når du skal ud og erhverve dig et par kompressionsshorts. Den brede elastik i linningen sammen med den tætsiddende pasform sørger for et behageligt og perfekt fit.

Lyskenshorts

UNDER ARMOUR Lyskenshorts

Et par helt klassiske lyskenshort i farven grå og neutralt design. Materialet er primært polyamid og giver derfor et behageligt, tætsiddende og strækbart materiale med elastik i taljen – alt sammen ingredienser til en god pasform, som er behagelig under træning.

Hummel Sportsbukser i Greige

Et par tætsiddende og stramme lyskenshorts fra Hummel. Top komfort da designet er til for at behage brugeren og det vil derfor føles behageligt hele igennem hele din træning. De fås i 2 farver og i størrelse S/M og L/XL.

Hvad bruges lyskenshorts til?

Lyskenshorts er til for at holde din lyske varm, så du undgår skader. Ved at holde din lyske varm under træningen, forebygger det eventuelle kuldeskader. Det, der er med lyskenshorts, er, at materialet samt kompressionen gør hele forskellen. Det gør nemlig, at du under hele din træning ikke begynder at fryse, fordi du har svedt og samtidig gør kompressionen, at der bliver pumpet blod rundt i hele din krop. Så kort sagt bliver de brugt til at holde dig varm og dermed undgå skader.

Er lyskenshorts og varmeshorts det samme?

Alt efter hvem du taler med, og hvor du kigger henne, så vil begge ord blive brugt. Begge ord er i bund og grund det samme. Lyskenshorts bliver det kaldt af nogle, da det er for at holde lysken skadefri. Andre kalder det varmeshorts, da de har funktionen at holde din lyske varm. I sidste ende har lyskenshorts og varmeshorts altså helt samme funktion. Nogle gange kan du endda støde på ordet baselayer, som oftest har samme funktioner. Holde dig varm til trods for en svedige træning, samt kompressioner, der holder det hele kørende.

Hvad skal du kigge efter ved lyskenshorts?

Når du skal på udkig efter et par lyskenshorts, er der nogle ting, som du kan have i tankerne, når du skal finde det perfekte match.

Størrelse

Sørg for at vælge den rette størrelse, så du får et perfekt match og et par lyskenshorts, der yder alt det, som de skal. Lyskenshorts sidder oftest godt til, da det er med kompression og derfor har et tætsiddende design. Bliver de købt for store, vil de ikke have den ønskede effekt, som kompressions- og lyskenshorts oprindeligt skal have.

Slidstærkt materiale

Da lyskenshorts oftest vil blive brugt i forbindelse med træning af en eller anden art, skal materialet være slidstærkt, så det kan tåle intens træning, at blive strukket ud under løb og skarpe vendinger og at blive svedt i dagligt og efterfølgende blive vasket. Det skal altså være et materiale, der kan tåle og holde til lidt – ellers vil der skulle skiftes ud oftest i dine lyskenshorts.

Elastik eller snøre

Vær også opmærksom på, om det er elastik eller snøre om livet. Det er egentlig ikke, fordi at det ene er bedre end det andet, men du vil sikkert selv have en præference ift., hvad du foretrækker. Mange foretrækker elastik om livet, da det fylder mindre, men det giver også en mere blød elastik, hvor man mærker mindre, at der er noget, der holder dine lyskenshorts op. Med et snøre der skal strammes, kan det være svært at finde det der helt perfekte punkt, hvor den hverken er for løs eller for stramt. Modsat kan det også være, at du foretrækker det over andet – og så er det selvfølgelig det, du skal vælge.

Åndbar og varmereflekterende

Ovenstående er nærmest de 3 ting, der på bedst vis beskriver et par lyskenshorts. Så sørg altid for, at dine lyskenshorts er åndbare og varmereflekterende. Er de ikke det, så går meget af værdien af lyskenshorts, som netop er åndbar og varmereflekterende, så du kan holde din lyske varm under hele træningen.

Hvem kan bruge lyskenshorts?

Alle der føler et behov for det, kan i princippet benytte sig af lyskenshorts. Men det er oftest folk, der har eller lige nu bøvler med smerter omkring lysken eller hofte. Det kan også være, at du kan mærke, at skaden er på vej, og du vil derfor gerne forebygge. Ting som hofte- og lyskeskader forekommer oftest i forbindelse med sportsgrene, hvor f.eks. høj intensitet eller retningsskift forekommer. F.eks. ved løb, padel eller fodbold – blot for at nævne nogle stykker.

Men man skal ikke tage fejl af, at det er altså ikke kun sportsfolk, der kan bøvle med lysken. Som man bliver ældre vil mange ofte opleve slitage ved henholdsvis lysken eller hofte. Det kan også være de klassiske overbelastninger, der gør, at lyskenshorts er en nødvendighed for dig under din træning.

Men som en huskeregel, så kan lyskenshorts, også kaldet varmeshorts, bruges af alle. De kan nemlig altid bruges som forebyggende til skader. Så tag det på under dit træningstøj, hvis du har lyst, og vær med til at forebygge eventuelle fremtidige skader.

Er der forskel på lyskenshorts til mænd og kvinder?

Det er rigtigt, at der kan være forskel på lyskenshorts til mænd og kvinder – alt efter mærke. Det vil nemt kunne ses på både kvinde- og herremodellen, hvis de er lavet efter køn. Til herrerne vil der være en gylp og kvindernes vil være tilpasset kvindelige former. Desuden vil det altid stå der, hvis det er til mænd, kvinder eller unisex. Det er ikke til at tage fejl af.

Lyskenshorts til genoptræning

Hvis du er i gang eller skal til at starte op på et genoptræningsforløb, er der et materiale som er et helt oplagt valg for dine lyskenshorts, nemlig neopren. Neopren er et helt unikt materiale, som er særligt god til at afgive og holde på varmen, hvorfor de egner sig særligt til dig, der enten har en begyndende skade, har tendens til smerter i lysken eller dig, der allerede er ramt af en skade. Her anbefales det nemlig at anvende shorts med neopren, så senerne og vævet i lysken kan nyde godt af neoprens egenskaber, når de skal til at genskabe sine naturlige styrker. Du skal dog være opmærksom på, at pga. den intense varme, som neopren kan skabe, må du maksimalt have dine lyskenshorts på i 3 timer, da de ellers kan være med til at skabe hudirritation.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Lizette (Uge 10)
Næste artikelLøbeudstyr | Alt du behøver, samlet lige her!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her