ZMA piller – få mere ud af din træning!

0
937

Hvad er det egentlig, de der ZMA piller kan? Det kan være, du har læst om dem længe og tænker, nu er det tid til at prøve dem og få en god nats søvn og alt den restitution, som du har brug for? Så er du landet det helt rigtige sted! Skal du blot have ZMA piller og har gjort dit forarbejde, så scroller du bare ned og finder dit match. Kunne du derimod godt tænke dig at læse lidt mere om det? Hvad det indeholder og hvad det kan? Så scroll lidt længere ned og læs om det.

3 forskellige mærker af ZMA piller

Bodylab  ZMA 120 stk

Bodylabs den bedste og en bestseller flere steder online. Her får du 120 stk ZMA piller, som indeholder zink, magnesium og B6 vitamin. Det anbefales, at man tager 2 kapsler dagligt for optimal optag og så bør du blot tage det med et glas vand. 2 ZMA piller indeholder følgende; magnesium 180 mg, Zink 20 mg og Vitamin B6 6,7g. 


Puori M3 60 stk 

Disse ZMA piller indeholder de klassiske 3; Zink, magnesium og Vitamin B6. Udover det, er produktet blandet op med æblesyre for at gøre optagelsen af vitaminerne nemmere. M3 kører naturlige produkter og hjælper igen til en bedre optagelser af tilskuddene og vitaminerne. Indholdet her er for 3 kapsler: magnesium 300 mg, zink 15 mg og Vitamin B6 11 mg. 

Functional Nutrition ZMA 90 stk 

Functional Nutrition har lavet deres egne ZMA piller, og her får du 90 stk i alt. Her er indholdet, hvis du tager 2 kapsler, således; Magnesium 250 mg, Zink 20 mg og Vitamin B6 8,4 gram. 

Hvad er ZMA piller?

ZMA piller er en forkortelse af Zink- og MagnesiumAspartat. Så det giver næsten sig selv, at indholdet er bla. zink og magnesium – og så er der også tilføjet vitamin B6. 

Hvem kan benytte sig af ZMA piller?

Da ZMA piller er et kosttilskud, er det noget alle kan købe og altså hverken skal ordineres af en læge eller udstedes via recept – alle kan købe det. Men det er selvfølgelig ikke alle, der har brug for det. For der er ingen grund til at tage ZMA piller, hvis din krop ikke har brug for det. Men mangler du f.eks. zink eller magnesium, er det oplagt at at begynde med ZMA piller. Det kan også være, du er elite atlet eller bare træne intenst dagligt – og dermed har brug for det ekstra tilskud, så din krop kan restituere, når den har brug for det.  

Hvordan virker ZMA piller på kroppen?

ZMA piller har vist at have mange fordele for kroppen, når det kommer til et regelmæssigt indtag, der er doseret efter din kost og dine behov. 

Fordelene er blandt andet;

  • ZMA piller kan bidrage til en bedre muskelrestitution Det er specielt en fordel for dig, der kører flere intense træningspas i løbet af ugen og hvor restitution gerne må intensiveres. 
  • En bedre restitution, kombineret med intense træningspas, kan i sidste ende bidrage til større muskler. Det er ikke fordi, at ZMA piller giver dig decideret større muskler – men med den rette kost, træning og hvile, så kan de hjælpe til en hurtigere proces. 
  • Øget muskelstyrke er dermed også en effekt, som ZMA piller kan have. For i og med at dine muskler vokser og du stadig får den søvn, du har brug for og det rette indtag mad – så bliver du stærkere. Her er ZMA pillerne igen et supplement til at nå dine mål. 
  • Som nævnt tidligere, så bidrager de også til en bedre søvn! Dette er en vigtig faktor, når det kommer til at yde sit maks og altså få nogle intense og fede træningspas ud af det. 

Det gør indholdet i ZMA piller for dig

Som nævnt tidligere så står ZMA for Zink- og magnesiumAspartat og det betyder altså, at du finder både zink og magnesium i pillerne. 

Zink 

Hvad er det så, at zink kan, som er godt for kroppen? Den har en lignende virkning som antioxidanter og så gør zink også, at flere enzymer i din krop bliver stimuleret og sat i gang. Det er en del af den proces, der blandt andet sætter gang i din restitution under hvile. Derfor er der også noget, der tyder på, at du sover endnu bedre, når du får dine ZMA piller og dermed får en endnu bedre søvn end normalt. 

Magnesium

Magnesium, som separat minera, har også mange fordele for kroppen. Nogle af de ting i din krop, som bliver påvirket af dit indtag af magnesium, er blandt andet ting som dit stofskifte, knoglestyrke og dit kardiovaskulære system. Det er blandt andet en af grundene til, at nogle undersøger viser og mener, at ZMA piller også kan bidrage til et øget vægttab – under forudsætning at du samtidig kører en fornuftig diæt og træningsplan. Det er altså ikke nok bare at spise ZMA piller og derefter forvente et øget vægttab. 

Der er altså mange fordele ved blot de to mineraler og der er ikke noget at sige til, at de tilsammen kan bidrage til en masse fornuftigt, når det bliver kombineret med en sund kost, intens træning og nok søvn. 

Vitamin B6

Men ej at forglemme vitamin B6. Det har nemlig også en masse fordele. B6 er en betegnelse for et samlet indhold, der indeholder, pyridoxin, pyridoxal og pyridoxamin. Det er oftest et vitamin, som vi helt automatisk optager i løbet af hverdagen, når vi indtager fisk, fuldkornsprodukter, grønt og kød. Derfor er det heller ikke det vitamin, der er nævnt mest og fokuseret på, når du læser ting om ZMA piller online. Netop fordi, at vi som oftest optager rigeligt til hverdag. 

Kan jeg få zink og magnesium gennem min kost?

Ja! Kører du med en varieret kost til dagligt, så vil du helt automatisk indtage din magnesium og zink den vej. Der kan selvfølgelig være medicinske grunde for, hvorfor du har mangler enten zink eller magnesium – men er det tilfældet, vil din læge oplyse dig omkring det og på den måde vejlede dig til det rette indtag. Men tilbage til det – du kan godt optage det gennem din kost. Vil du gerne være sikker på, at du får nok zink og magnesium via din kost, så bør du overveje at spise følgende: For magnesium bør du inkludere spinat, mandler, nødder, masser af fuldkornsprodukter og bønner – det er nogle skarpe energikilder til magnesium. Vil du gerne være sikker på, at du optager nok zink, bør du indkludere ting såsom masser af kød, fisk og kylling. Er det en del af din kost, så vil du helt automatisk optage et rimelig indtag af zink og magnesium – og så vil ZMA piller ikke nødvendigvis være en nødvendighed.

Tidligere artikel3 tips til at gøre din løbetur nemmere
Næste artikelUgens Inspiration – Louise (Uge 45)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her