Assault bike, air bike, assault airbike  – ja, kært barn har mange navne! Det er en cardio form, som er blevet utrolig populær de seneste par år. Specielt inden for crossfit verdenen ser du den brugt oftere og oftere – og med god grund. For lige så meget som vi synes, at den er modbydelig, lige så fed er den bare. For den kan få pulsen op på ingen tid og samtidig træne store dele af din krop. Så skal du have glæde af en assault airbike? Jamen, så har vi gjort det nemt for dig og samlet nogle af vores favoritter lige her, så du ikke skal lede meget længere. 

Vores 5 favorit assault airbikes

Vores Favorit

Nordic Fighter Airbike 

Er du på udkig efter en klassisk assault airbike? Så er denne perfekt til dig. Den er af høj kvalitet, vejer 48,5 kg og har en medium indstigningshøjde. Cykelcomputeren viser tid, distance, kalorier forbrændt, RPM og Watts. Alle de klassiske ting, 

Højeste brugervægt

Odin A1000 Airbike

Odin er et super fint mærke og her får du en assault airbike, som afspejler selvsamme kvalitet. Cyklen måler 140 x 61 x 126 cm og har en maks brugervægt på 200 kg. Den er desuden udstyret med bluetooth, som gør det muligt for dig at forbinde en evt. smartphone eller tablet.

Den billigste

Schwinn Airdyne AD6

Her får du en assault airbike, som næsten ligner den klassiske motionscykel. Men som nævnt tidligere, så øges modstanden jo hårdere du cykler. Cykelskærmen viser data såsom tid, distance, kalorieforbrug og watt. Udover det, så har den en maksimal brugervægt på 160 kg og et mål på 126 x 65 x 129 cm.

Pulsbælte kan forbindes

Bodytone ZROB Airbike

Air bike fra mærket Bodytone, som kommer i størrelsen 134 x 58 x 130 cm og med en maks brugervægt på 135 kg. Computerskærmen viser de klassiske målinger såsom: tid, fart, kalorier, watt, pace og så har den lidt forskellige træningsprogrammer. Der medfølger ikke et pulsbælte, men det kan tilkøbes, hvis du ønsker, at din puls og andre tal skal være vist på din skærm. 

Mest tekniske

Spirit AB900 Air Bike

Et lækkert design på denne air bike fra mærket Spirit. Cyklen har en maksimal brugervægt på 159 kg, en computerskærm der bl.a viser dig; interval, tid, distance, kalorier og heart rate. Ift. skærmen finder du programmerne; quick start, target time, target distance og mere.  

Hvad er en air bike?

En air bike er lidt anderledes end den klassiske motionscykel, som vi kender fra fitnesscenteret. Dette er en cykel, som fungerer til stationær træning og som virkelig har opnået stor popularitet det seneste stykke tid – til trods for, at det var helt tilbage i 1970erne, at man første gang så en air bike/assault bike. Det var faktisk i forbindelse med, at crossfit blev en stor ting herhjemme, at air-biken blev mere og mere brugt. 

Men for lige at klargøre de største forskelle så er det, at den har et kæmpe forhjul modsat spinnings- og motionscyklen og så er den anderledes på den måde, som modstanden bliver lavet på. Deraf kommer navnet air bike også. Det er nemlig, fordi vi med en air bike arbejder mod luftmodstanden. Vi er vant til på spinnings- og motionscykler, at jo hurtigere vi cykler, jo nemmere vil det føles for benene. Det er faktisk lige modsat her. Jo hurtigere du cykler på din air bike, jo mere modstand får du. Det skyldes, at du trækker mere luft ind og dermed øger modstanden. Så jo hurtigere du cykler, jo flere kræfter skal du bruge på at cykle. 

Hvordan bruger man en air bike?

Selvom det kan lyde overvældende, når man først lige læser og hører om en assault bike, så det faktisk ret ligetil. Der er pedaler, som du kender  – og de fungerer ligesom på en almindelig cykel. Udover det, har den to ekstra store håndtag. Disse ligner og bruges som håndtagene på en crosstrainer. Det fede ved det er, at du på den måde bruger både over- og underkrop, når du træner. På den klassiske motions- eller spinningscykel er det primært benene, der arbejder under sådan en træning. Det er lidt anderledes med en air bike/assault bike. 

Hvem kan benytte sig af en assault airbike?

Der er ingen regler for, hvem der kan benytte sig af en air bike/assault bike – men det er nok ikke helt forkert, hvis vi siger, at der er flere, der kan benytte sig af en air bike, end der er folk, der kan benytte sig af en klassisk motions- eller spinningscykel. Til trods for at modstanden bliver hårdere og mere intens, jo hurtigere du cykler – så er den god for leddene. Ligemeget alder, form eller andet – så er denne cykel perfekt til cardio træning. Men det gør også, at du selv er herre over, hvor meget modstand du ønsker, mens du er din assault bike. For jo mere modstand du ønsker, jo hurtigere skal du bare cykle og er din form ikke til tung belastning, så cykler du blot langsommere.

Derfor skal du vælge en assault airbike

Der findes et hav af forskellige grunde til, hvorfor en assault airbike er en god ide og nogle af grundene er følgende: 

Træner hele kroppen

Den træner hele din krop! Som vi kort nævnte tidligere, så træner spinnings- og motionscykler oftest kun benene, da det er det, der er i gang. Armene holder blot fat i styret. Det er lidt anderledes med en assault airbike. Her er det både ben og arme, der kører på højtryk under sådan en træning – og samtidig spænder du op i maven, fordi det er den eneste måde, du kan holde positionen for at cykle. 

Giver god modstand 

Det bliver aldrig ikke let at cykle på den. For jo hurtigere du cykler, jo hårdere og mere modstand kommer der. Så det er altså perfekt, at du hele træningen igennem kan tilpasse den til lige præcis det niveau, du ønsker, at din assault airbike skal have. Så er du helt ny og har måske ikke den store kondi eller styrke, så kan du bruge en air bike, for så cykler du bare langsommere. Vil du derimod have en intens træning på din assault bike, som giver sved på panden og øm krop, så giver du den bare gas, så det bliver hårdere og hårdere. Enhver kan altså benytte sig af denne type cardio og tilpasse det lige netop deres eget behov. 

Perfekt til HIIT

Vi elsker alle sammen en hardcore HIIT – eller det gør vi ikke, imens det står på, men bagefter så føles det jo egentlig meget rart. En HIIT er specielt lækker, når man kan mærke, at hele kroppen er blevet rørt. Og lige netop det kan en assault airbike gøre for dig. En klassisk HIIT som involverer en air bike, foregår oftest ved, at man kører noget ala 30 sekunders sprint og så 60 sekunder i almindelig tempo – og så kører man det for x antal minutter. Alle antal sekunder og minutter kan selvfølgelig tilpasses efter dine ønsker og tid. 

God til genoptræning 

Denne del hænger også lidt sammen med tidligere nævnte fordel, at denne type cykel skaber modstand via luften. Det betyder netop, at selvom du er i gang med en genoptræning og ikke må have for meget belastning, så kan denne bruges. Vil du bruge en assault bike til at genoptræne med og må du ikke have for meget belastning på – så skal du blot cykle langsommere og så tilpasses intensiteten herefter. 

Sådan vælger du den bedste assault airbike til dig

Når du skal vælge den perfekte assault airbike, så skal du vælge en, så det passer til dine behov. Derfor er der nogle ting, som vi anbefaler, at du kigger efter og er opmærksom på, når du skal vælge en air bike, der passer lige netop dig. 

Undersøg maksimal vægt 

Det første skridt, til at få en assault airbike, som passer dine behov, er at få styr på, hvilken maksimal brugervægt cyklen har. De fleste air bikes har en maks vægt, som cyklen kan holde til. Oftest er maksimal vægten sat ret højt, så den kan klare lidt af hvert, men det er er blot en god ting at dobbelttjekke. Ved ikke at overskride maksimal vægten, giver du din cykel en chance for en længere levetid og du undgår, at den går i stykker og samtidig minimerer du chancen for skader hos dig. 

Hvad viser skærmen 

Næsten alle assault airbikes har en cykelskærm, ligesom vi kender det hos almindelig cykler, som viser visse oplysninger. De helt klassiske er, hvor langt du har cyklet, hvilken intensitet du er på og hvor mange kalorier du har forbrændt. Men det kan selvfølgelig variere, alt efter hvilket mærke du vælger. Så er der nogle specifikke ting, du gerne vil have, at den viser – så dobbelttjek. Det er så ærgerligt at tro, at din cykel kan vise specifikke ting, hvis det så er lige netop det, den ikke viser. 

Støjniveau 

Er du på udkig efter en air bike derhjem til? Så kan vi anbefale, at du undersøger, hvor højt et støjniveau den har. Støjniveauet er den lyd, som din cykel afgiver, når den er i brug. Specielt med en assault airbike kan det være en god ide at undersøge det, da den jo skaber modstand via luften. Så skal cyklen være i stuen eller bruges om morgenen, hvor ikke alle foretrækker støj, så skal du have styr på, hvor meget du ønsker, at den skal larme. 

Justering af cykel 

En sidste ting, vi vil opfordre dig til at være opmærksom på, når du bestiller eller kigger efter en assault airbike, er, hvordan cyklen justeres. Vær sikker på, at din cykel kan indstilles, så den passer bedst muligt til dig og dit velvære. Det kan du har nogle skavanker med knæ, ryg eller noget tredje, som gør, at du har det bedst i en bestemt position. 

Tidligere artikelUgens Inspiration – Helle (Uge 43)
Næste artikelHold pulsen oppe i november og december

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her