Battle Rope | Crossfit udstyret til enhver

0
653

Battle rope, træningsreb, kampreb eller crossrope – kært barn har mange navne. Battle rope er træningsudstyr, som primært har sin tilstedeværelse i crossfitverdenen. Dog er flere og flere mennesker begyndt at bruge battle rope til som afsluttende øvelse til deres styrketræning.

Hvis du sidder og tænker: “Hvad har et reb med min træning at gøre?” – så kan du rolig læse videre, for vi gør vores bedste for at forklare, hvad et battle rope er, og hvordan man selv kan bruge det i sin egen træning.

5 battle ropes til din træning

Abilica Battle rope

Et helt klassisk battle rope fra Abilica med en længde på 15 meter og en tykkelse på 3,8 cm.
Så er du hvert fald sikker på, at du har fået et træningsreb, som kan holde til din træning – også mere end en enkelt gang.
Rebet vejer 12 kg, så vægten er passende til personer, som har en smule træningserfaring, uden at være eksperter.


Pure2Improve battle rope

Pure2Improve har også været ude med deres egen version af det velkendte battlerope. De har valgt at fokusere på kvaliteten i produktet, så selvom at rebet kun er 9 meter og har en tykkelse på 1,5″, så kan rebet stadig benyttes til de fleste træningsøvelser. Dog bør man nok ikke prøve og klatre med rebet.


Trx battle rope

Lidt ligesom Abilicas battle rope, så har vi her et vildt godt træningsreb. Rebet fås i 2 størrelser – både i 9 og 15 meter og selve tykkelsen på rebet er 3,8. Der er desuden også plastik håndtag i hver ende, som virkelig hjælper under den hårde træning, da det kan blive svært og holde fast i rebet uden.


Insportline battle rope

Insportline har selvfølgelig også deres eget battlerope. Forskellen på dette reb og de ovenstående er simpelthen vægten – og dermed også sværhedsgraden.
Rebet vejer ca. 22 kg, hvilket ikke nødvendigvis lyder super hårdt, men man vil hurtigt opleve den øgede vægt i sine øvelser.
Men hvis du er erfaren med battle ropes, og ønsker en større udfordring, så kan dette reb være perfekt for dig.


Gorilla Sports Battle rope

Sidst men ikke mindst har vi et helt klassisk battle rope fra Gorilla sports. Gorilla sports er relativ kendt for at have et meget minimalistisk design i deres udstyr. Dette kan også ses i deres battle ropes, da det i store træk bare ligner et stort, sort tov.
Og det er det jo egentlig også! Forskellen er blot, at rebet er af nylon, og så kan det fås i 2 forskellige versioner: en vægt på 13 kg og en vægt på 18.


Hvad er et battle rope?

Hvis du, ligesom så mange andre mennesker, ikke har kendskab til et battle rope, så behøver du ikke føle dig alene. Det er nemlig langt fra alle, der har stiftet bekendtskab med et battle rope i deres egen træning.  

Du har måske set folk træne med de store reb til crossfit eller på videoer på nettet, men hvad er et battle rope egentlig? Kort fortalt, så er det et stort og stærkt reb, som bliver brugt til forskellige øvelser – primært i forbindelse med crossfit.
Selvom at rebet primært bliver brugt i crossfit, så er det begyndt at blive mere og mere populært i det almene fitnesscenter. Det skyldes, at der er mange mennesker, som har fået øjnene op for de mulige træningsfordele, battle ropes kan have for dem. Dette er især, hvis man træner overkrop eller hvis man ønsker at tabe fedt omkring maven. 

Hvordan bruger jeg et battle rope i min træning ?

Der er i princippet flere forskellige måder, man kan benytte sig af battle ropes i sin træning – og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Men den mest almindelige måde at bruge et battle rope på, er ved at lave sving bevægelser med armene. Dette kaldes “alternating waves” og fungerer helt simpelt ved, at man laver store sving bevægelser med rebet, hvor armene skal køres op og ned modsat hinanden. 

En anden velkendt øvelse med battle ropes er “double arms slam”. Denne øvelse kan for nogle mennesker virke lidt forkert, da det handler om at slå rebet så hårdt ned i underlaget som muligt. Måden man laver øvelsen på, er ved at løfte rebet over hovedet med begge hænder, derefter slår man rebet hårdt ned i jorden, mens man kommer ned i knæ, denne bevægelse gentages så. 

Ved “double arms slam” træner du det meste af din overkrop, imens du også styrke din krops naturlige balance, ved og komme ned i knæene under øvelsen. 

Hvad træner Battle rope?

Som beskrevet i ovenstående, så er der forskellige øvelser, man kan lave med battle ropes, og ligesom ved så mange andre træningsredskaber, så træner de forskellige øvelser forskellige dele af kroppen. 

Hvor længe bør man træne med Battle ropes?

Som sådan er der ikke nogle regler for, hvor længe man skal/må træne med sit battle rope. Ligesom ved så mange andre træningsformer, så varierer det meget i forhold til, hvad man prøver at opnå. Hvis du bruger det som en afslutning på din styrketræning, så vil det ikke være nødvendigt at lave øvelserne i lang tid, da din krop sikkert allerede er godt varm. Så der handler det mest om at maksimere antallet af sets du kan klare. 

Hvis du vælger kun at træne med battle rope, så kan det være en ide, hvis du løbende skifter mellem øvelserne for at minimere risikoen for, at du får skader eller presser din krop for meget. 

Vil du have den fulde effekt, så anbefaler vi, at du bruger battle ropes 2-3 gange ugentligt. Hvad end dit ønske er at smide lidt af fedtet omkring maven eller det er at blive mere markeret, så må man selv vurdere intensiteten af øvelserne og hvor meget man kan holde til.
Man kan også nøjes med at lave 10 minutters træning om dagen med sit battle rope. På denne måde, så bør man kunne vedligehold sin nuværende fysik, hvis kosten også er plads. 

Derfor skal du overveje denne type træning

Når du sidder og overvejer, om du burde prøve at træne med battle ropes, så skal du huske på, hvordan du træner i forvejen, da det ikke giver mening at bruge dette træningsredskab, hvis du kun bruger det enkelte gange om måneden.

Et battle rope er en utrolig simpel og effektiv måde at træne din krop på, da du ikke behøver at have den store kendskab til, hvad du laver. De naturlige bevægelser, man laver med rebet, gør, at man hurtigt og nemt selv kan forstå, hvordan øvelserne skal gøres for at optimere effekten af din træning. 

Er Battle ropes begyndervenlige?

I forhold til mange forskellige former for træningsredskaber, så er battle rope meget simpelt at gå til. I store træk er det bare et reb, der har behagelige håndtag, og som er egnet til specielle bevægelser. Derfor vil mange mennesker mene, at battle ropes er meget begyndervenlige. Vi er ret enige i den påstand, eftersom at vi hurtigt, blot efter en kort introduktion til produkterne, selv kunne køre vores egen lille træning uden besvær. 

Hvad skal jeg være klar over, når jeg vælger et battle rope?

Når du er i gang med at udvælge, hvilket battle rope du skal købe til din træning, så er der nogle faktorer, som du bør overveje.
For det første, så bør du overveje, hvor langt et reb du ønsker dig, da du kan få battle ropes i forskellige længder. 

Du bør også tænke på, hvor kraftigt et ret du har brug for. Du kan nemlig få forskellige størrelser reb, så hvis du vil bruge det til simple øvelser, så kan du nøjes med et i normalstørrelse. Har du derimod planer om at skulle kunne klatre med rebet, så skal man være opmærksom på, at rebet kan holde til vægten. 

FAQ

Tidligere artikelClubbells | Verdens bedste svingnings træningsudstyr til styrketræning
Næste artikelUgens Inspiration – Emma S (Uge 43)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her