Bedst I Test Ankelbind | 2022

0
1026

Har du brug for støtte til din ankel? Det kan være, at du har haft en skade, der gør, at du nu har brug for lidt ekstra støtte omkring din ankel eller måske du generelt bare døjer med hævelser og stivhed? Grundene kan være mange og vi har i den anledning samlet en håndfuld af de bedste ankelbind, der har hver sit speciale. Så der er sørget for, der er noget for alle behov. 

Vi anbefaler

McDavid Ankelbind

Fås i forskellige størrelser
8 figure teknik
Brugbar på venstre og højre
Med velcro
Ideel til sportsskader
Giver let- til mellemstøtte
Skal håndvaskes

Er du på udkig efter et ankelbind, der dagen lang kan give dig en god, let støtte? Svaret er lige her! Dette ankelbind får gode anmeldelser og er specielt dømt højt pga. dens “figure 8” metode, som er måden, stroppen bliver snoet om din fod og ankel – og dermed støtter yderligere og lige som du ønsker det. Den er speciel god til at lindre smerter, hvis du har gigt, tendonitis og forstuvninger.

Den bedste pris på McDavid Ankelbind:

Vi har valgt ankelbindene ud fra, at der skulle være et bredt udvalg til forskellige behov og til en pris de fleste kan være med på. Vi har samtidig læst nettet tyndt og fundet anmeldelser på ankelbindene, så vi har kunne finde ud af hvilke, folk bedst har kunnet lide og anmeldt højest. Og vupti, så har vi fundet vores og jeres 5 favoritter! 

Bedst til forebygning

Futuro Comfort Lift Ankelbind

Dette ankelbind er til dig, der gerne vil forebygge nye skader. Med en pasform der kan tilpasses individuelt, så giver denne dig en optimal støtte, som passer lige netop dit behov. Samtidig er materialet lavet således, at det er åndbar og holder altså din hud tør – også hvis der bliver svedt lidt med det. Så er du træt af små-skavanker, der sætter en dæmper på din hverdag – så er dette det bedste ankelbind til dig!

Fås i flere størrelser
Kan benyttes hele dagen

Pros

Kan tilpasses lige netop dig
Åndbar materiale
Kan bruges til både højre og venstrefod

Cons

Indeholder naturligt gummilatex
Kan forårsage allergisk reaktion
Skal vaskes i hånden

Priser på Futuro Comfort Lift Ankelbind:

Bedste til forvridninger og forstrækninger

Select Profcare Elastik-Ankelbind

Har du været så uheldig, at du under håndboldkampen eller gåturen i skoven med familien lige er vrikket om og forstrukket noget i anklen? Det kan også være, du bare er forvredet på vej hjem fra arbejde – mulighederne er mange. MEN, så er det dette ankelbind, du skal have fat i. Det støtter og varmer, og så øger det blodcirkulationen, så dine led bliver stimuleret. Du kan bruge det både til genoptræning og under træning, så du belaster din ankel mindst muligt.

4 mm neopren
Passer både højre og venstre fod
Fås i forskellige størrelser

Pros

Øger blodcirkulationen
Mindsker risiko for overbelastningsskader

Cons

Kan maks bruges 3-4 timer ad gangen
Bør ikke bruges af personer med overfølsomhed

Priser på Select Profcare Elastik-Ankelbind:

Bedste til hævelser og stivhed

Bamboo Pro Ankelbind

Ømhed samt stivhed i fodleddet kan være en stopper for en ellers god dag! Dette ankelbind indeholder bambus trækul teknologi, som gør, at det har selvvarmende egenskaber. Det udsender altså infrarøde stråler og negative ioner, som, sammen med din kropsvarme, giver en varme til dine muskler og led, som så gør, at hævelser og stivhed minimeres. Du kan bruge det dag og nat! Og du skal blot oplade det 1 time månedligt under sol eller spektrum lampe.

Fås i flere størrelser
Indeholder bambus trækul

Pros

Giver naturlig varme til led og muskler 
Kan vaskes ved 30 grader
Oplader under solen

Cons

Skal oplades månedligt
Skal håndvaskes

Bamboo Pro Ankelbind:

Bedste til at lindre kroniske smerter

InnovaGoods Hot & Cold Gel Ankle Wrap

Kroniske smerter er ulidelige og sommetider vil man prøve alt bare for at lindre smerten en anelse. Det har dette ankelbind ry for at gøre! Den er lavet af neopren, men indeholder geléposer, som puttes i indvendigt. På den måde opnår du den kolde/varme effekt, som det giver med geléen. Du kan selv bestemme, om du ønsker dem varme eller kolde – da det afhænger af dit behov. Ønsker du den varm, så er det bare i mikroovnen og skal den være kold, er det en tur i køleskabet.

One size
Måler 47 x 24 cm
Multifunktion – både kold og varm

Pros

Kan håndvaskes
Lækkert ergonomisk design

Cons

Håndvaskes

InnovaGoods Hot & Cold Gel Ankle Wrap:

Hvilket er det bedste ankelbind for mig?

Hvilket ankelbind, der er det bedste ankelbind for dig, er svært at give et konkret svar på! For der er flere faktorer, der spiller ind. Bl.a: Hvorfor er du på udkig efter et ankelbind?
Det kommer nemlig an på, hvorfor du skal have et ankelbind. Døjer du med permanente skader? Hæver dine ankel? Er der en gammel skade, som skal holdes ned? Eller vred du om til træning i går? Grundene kan være mange og er oftest en faktorer for, hvilket slags ankelbind du skal du have og hvilket, der er det bedste for netop dig.

Størrelse på ankelbind

Selvom det kunne være nemt bare at gå ned og vælge en pakke, hvor der står ankelbind på, så er det ikke altid så ligetil. Mange standard ankelbind er One Size, men de lidt mere avancerede, kan være i forskellige størrelser. Den mest klassiske måde at vælge størrelser på, når det kommer til ankelbind, er at vælge mellem Small, Medium, Large eller XL.

Højre eller venstre fod

Der var engang, at et ankelbind blot var et ankelbind og når du fik fat i et, så kunne det på mirakuløs vis passe både højre og venstre fod. Det findes stadig, men i dag er der også ankelbind, som er lavet med henblik på at kun passe til enten din højre eller venstre ankel. På den måde opnår du en højere støtte og en bedre pasform, som både bidrager til mere komfort, men også giver en bedre helende effekt, da den støtter op de helt rette steder.

Hvordan ved jeg, om jeg har brug for et ankelbind?

Hvorvidt du har brug for et ankelbind eller ej, kan for os være svært at svare på. Men har du generelt brug for en form for støtte til din ankel eller måske du gerne vil komme en skade i forkøbet? Så kan et ankelbind være en god løsning for dig! Det kan også være, at du døjer med kroniske smerter fra en tidligere skade eller du har forvredet din ankel den anden dag? Er det scenariet, så kan et ankelbind igen være en god løsning.

Men det er dog vigtigt at understrege, at døjer du med skader – hvad end de er nuværende eller tidligere, så bør du selvfølgelig snakke med en professionel om, hvorvidt et ankelbind er løsningen for dig eller om der skal mere til. Men sådan er det generelt, når vi snakker om skader på vores krop. Er du i tvivl, så snak med en professionel. Tag fat i din læge til at starte med og så kan de altid henvise dig videre, hvis der er behov for dig.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Mette Fallesen (Uge 12)
Næste artikelUgens Inspiration – Pernille Malling (Uge 13)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her