Bedste stepmaskine (2022) – Find din favorit!

0
512

Er du på udkig efter den bedste stepmaskine hjem til? Så er du havnet helt rette sted! Vi har fundet de bedste stepmaskiner inden for forskellige priser og som alle kan lidt forskelligt, så du kan finde den, der matcher netop dine behov og ønsker. Men til en pris du kan være med på, selvfølgelig. Måden vi har fundet de bedste til dig, er ved at læse nettet tyndt og finde dem, der har fået de bedste anmeldelser ift. deres pris, funktioner, brugervægt, samt hvor godt de fungerer stående derhjemme. Det skal nemlig også være let at få din stepmaskine igang. Så læn dig tilbage, læs og find din næste stepmaskine, så du kan få forbrændt nogle kalorier. 

Vores favorit

inSPORTline Twist Stepper stepmaskine

Er du okay med at give lidt ekstra for din stepmaskine – men til gengæld får du alverdens af muligheder ift. din træning? Denne stepmaskine fra Insportline giver dig mulighed for at justere i modstanden og samtidig træne din overkrop – for den har en elastik rem påsat. Så du kan stå og steppe, samtidig med at du får trænet ryg, arme, bryst og skuldre. Win win win.


Specifikationer
Fordele
Ulemper
  • Måler 48 x 42 x 21
  • Brugervægt 100 kg
  • Mange træningsmuligheder
  • Med elastikremme til overkrop
  • Justerbar modstand
  • Dyrere end de andre

Den budgetvenlige

Titan Life Mini Stepper

Her får du en klassisk mini stepmaskine, som nemt kan stå derhjemme i hjørnet og som er lige klar til at hives frem, når tiden er der. Den er med hydrauliske støddæmpere, så der er god modstand hele træningen igennem – og så er det med lodret trin-funktion.


Specifikationer
Fordele
Ulemper
  • Computer-funktion
  • Lodret trin-funktion
  • Med computer
  • Med hydrauliske støddæmpere
  • Ingen oplyst brugervægt

2 i 1 stepmaskine

Abilica CoreStep 360

Vil du have mere end bare en stepmaskine, som kan det helt klassiske? Men du vil stadig gerne kunne nøjes med at betale en rimelig pris? Så se lige her! Den her stepmaskine kan bruges begge vej. Så du kan også steppe til siden nu. Du får altså 2 forskellige rotationer og dermed helt nye træningsmuligheder. Så start din træning hjemme i vante omgivelser – nu!


Specifikationer
Fordele
Ulemper
  • Måler 33 x 51 x 27 cm
  • Brugervægt: 100 kg
  • Høj kvalitet
  • Flere træningsmuligheder
  • Ingen elastiktræning til armene

Abilica Ministep 2.0 stepmaskine

Er du på udkig efter en stepmaskine, som kan det vigtigste? Og andet behøver du egentlig ikke – og til en billig pris? Her er svaret! Denne stepmaskine er budgetvenlig og har en computer, som viser tiden, antal trin og dit kalorieforbrug. Alt du behøver for en motiverende træning. 


Specifikationer
Fordele
Ulemper
  • Måler 43 x 48 x 23 cm
  • Brugervægt: 100 kg
  • God pris
  • Computer info
  • Ikke mange træningsmuligheder

Frontier Ministepper 

En fin lille stepmaskine som ikke fylder meget derhjemme. Den trækkes blot frem, når du lige har har brug for det, og så kan du pakke den væk igen efter brug – på ingen tid og uden noget besvær. Så synes du, at du har siddet ned lidt for længe? Så hiver du den bare frem og så kan du steppe foran tv’et. 


Specifikationer
Fordele
Ulemper
  • Måler 46 x 36 x 20 cm
  • Brugervægt 110
  • Vejer ikke meget
  • Computerskærm medfølger
  • God pris
  • Ekspanderremme medfølger
  • Vejer ikke meget – kan være ustabil

Hvordan bruges en stepmaskine?

Det er faktisk lige til og på helt samme måde som du gør nede i fitnesscenteret. Det er dog alligevel lidt anderledes her. Stepmaskinen er nemlig væsentligt mindre end dem i fitnesscenteret. I fitnesscenteret er vi vant til at træde højt op og bruge håndtagene i siden til at balancere os og komme derop. Samtidig kan man holde i dem undervejs, så du ikke mister balancen.

De fleste stepmaskiner i denne artikel er stepmaskiner, som er uden håndtag, og hvor det primært er step-delen, der er hele maskinen. Det er blandt andet det, der gør, at de er gode at have derhjemme, da de fylder minimum og let kan flyttes på. Har du dog mega svært ved at holde balancen og er du måske lidt utryg ved, at du ikke kan holde fast i noget? Så stil den hen ved siden af en stol, bord, reol – noget der passer i arm højde. Så kan du altid lige tage fra eller stabilisere din balance med din arm, mens du træner.

Men tilbage til det reelle – hvordan bruges den? Du stiller dig op på den og begynder at lave gå-bevægelser – men med fødderne solidt plantet på din stepmaskine. Som vægten skifter fra det ene ben til andet, så vil stepmaskine starte og du er nu i gang med din træning.

Hvad er fordelene ved en stepmaskine?

Der er selvfølgelig flere fordele ved en stepmaskine og når du har fået fat i den bedste stepmaskine til netop dig, så vil du se, hvordan nedenstående er fordele, der får dig igang med træningen, uden at det skal føles som en pligt, der bare skal overstås.

Træner flere dele af kroppen

Med en stepmaskine er der rig mulighed for at træne flere dele af din krop, mens du stepper derud af. Det helt oplagte er selvfølgelig, at du træner både baller og ben. Øvelsen, og gentagelsen, som du laver igen og igen, går lige i baller og ben. Men men men, det er faktisk ikke det eneste. Når du træner på stepmaskinerne, som er anbefalet i denne artikel, så er der ingen håndtag at holde fast i, som vi kender det fra fitnesscenteret. Derfor står du oprejst uden støtte – og din mave og ryg spænder automatisk op. Så du får altså også trænet din ryg og mave – måske ikke som primære grupper, men musklerne er på arbejde. Mange stepmaskiner har faktisk justerbare træningselastikker, så du under din træning kan bruge armene og dermed få dem trænet samtidig. Pludselig står du nærmest og igang med en full body workout.

Skåner kroppen

Stepmaskinen har også den fordel, at den faktisk skåner kroppen modsat andre cardio former, når du er I gang. Vi kender fra løb, hvordan vores fødder løfter sig fra jorden, når vi er i gang og når vores fødder rammer jorden, så giver det et stød op igennem vores ben, som på lang sigt faktisk kan slide blandt andet dine knæ og ankler. Men i og med at du har dine fødder solidt plantet i pedalerne, så undgår du det stød og det belaster helt automatisk mindre.

Mulighed for at forbrænde masser af kalorier

Ligesom med andre typer af cardiomaskiner, så er der rig mulighed for at få forbrændt en masse kalorier – og endda mens du står foran tv’et. Win win. De bedste stepmaskiner har flere niveauer, som du kan skifte mellem, så du virkelig kan få pulsen op og sveden til at rende og samtidig på en måde, så du ikke kører død i det, inden du overhovedet er gået i gang.

Træning i hjemmet

En fordel ved netop disse stepmaskiner er, at de kan være i dit hjem. De fleste i denne artikel er nemlig mindre end dem, du ser nede i fitnesscenteret. Nogle er stadig semi store og det anbefales ikke ligefrem, at du rykker rundt på dem dagligt – men det er muligt. Så er der også de helt små, som er uden håndtagene og kun step delen. De kan rykkes rundt, lige som du ønsker og vejer heller ikke meget. Men det er helt sikkert også en faktorer, du skal være opmærksom på, når du skal vælge en stepmaskine. Men det kommer vi ind på senere. Men for nu kan det være en fordel for dig med en stepmaskine derhjemme, da den kan rykkes rundt og træningen er lidt for næsen af dig. Så du skal ikke længere overtale dig selv til at sætte dig ud i bilen for at komme afsted, nu skal du kun rejse dig fra sofaen for at komme op på stepmaskinen! Og ja, vi ved godt, det i sig selv kan være utrolig hårdt 😉

Masser af træningsmuligheder

Med en stepmaskine fra artiklen, som højst sandsynligt vil være placeret hjemme hos dig, så gør der ingen forskel på træningsmulighederne. Der er stadig forskellige mulighedmer for at variere din træning og udfordre dig selv ekstra de dage, hvor du føler for det. Flere af de bedste stepmaskiner har forskellige programmer og niveauer, som du kan ændre og skifte mellem, så du hele tiden tilpasser træningen til dine behov og ønsker, mens du træner. Så vær ikke bange for, at du er nødt til at gå ned på det, når du køber en stepmaskine her. Det er selvfølgelig klart, at det er forskelligt fra stepmaskine til stepmaskine, hvor meget der er at variere mellem. Men vi kommer mere ind på det i næste afsnit.

Hvad skal jeg se efter, når jeg køber en stepmaskine?

Når der skal købes en ny stepmaskine, så kan du kun få fat på den bedste stepmaskine, hvis du tager dig nogle forbehold og undersøger, hvad dine behov er, inden du anskaffer dig en. Ved at vide, hvad du har brug for og ønsker dig i en stepmaskine, så er det nemmest for dig at få et perfekt match.

Funktioner

Et godt sted at starte er ved at se på, hvilke funktioner din stepmaskine skal have. Vil du have, at den skal have programmer, så er det måske en god ide at opgradere til en crosstrainer, som har en lidt anden type bevægelse, men stadig nogenlunde samme princip og så har de oftest programmer. Mange af stepmaskinerne, som er anbefalet i denne artikel, er de mindre og mere hus/lejlighedsvenlige maskiner ift. størrelse og vægt. De små stepmaskiner har primært funktioner ift. at vise steps, kalorier, watt og de klassiske ting, du vil kunne se på skærmen. Så er det også blot det, du ønsker, så bare vær sikker på, at skærmen viser de ting, som du ønsker.

Størrelser

En anden ting som er utrolig relevant, for overhovedet at kunne bruge den, er størrelsen på den. Har du tænkt dig, at den skal stå i kælderrummet, soveværelset eller måske i stuen – så vær sikker på, at der er plads. Specielt hvis du vælger en af de helt store. Skal du dog blot bruge en af de små stepmaskiner, så kan den flyttes og rykkes, lige som du ønsker, da de ikke vejer meget.

Brugervægt

En anden ret så væsentligt ting er brugervægten på din stepmaskine. Brugervægten er også et andet ord for maks personvægt. Det betyder altså, at det er den vægt, som din stepmaskine maks bør bære. Så vi anbefaler, at du vælger en stepmaskine, der kan bære din vægt. Det er både for din egen sikkerhedsskyld, men også ift. holdbarheden og slitage på din stepmaskine. Så vær realistisk og vælg en, der passer til din vægt.

Er der forskel på stepmaskinen i fitnesscentret vs. den derhjemme?

Ja, det er der. I hvert fald ift. hvad vi vil anbefale i denne artikel vs. hvad vi oftest ser i de klassiske centre. De stepmaskiner i fitnesscentrene er meget større, har væsentligt flere funktioner og så er de også i en anden priskategori. De stepmaskiner vi har derhjemme er altså væsentligt mindre og billigere – for det er ikke størstedelen, der har et ekstra rum eller plads i stuen til en stor stepmaskine. Så ja, der er forskel på både størrelse, funktioner og pris.

Træningsideer til stepmaskinen

Der findes masser af træningsideer og muligheder, når du står på din stepmaskine. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser og så skal det selvfølgelig også give mening og ikke være farligt for kroppen, så det fører til skader.

Men et godt sted at starte, hvis du er træt af at stå i samme tempo derhjemme på din stepmaskine, er intervaltræning. Det giver alverdens muligheder for at spice din træning lidt ekstra op, når den er blevet for ensformigt. Du kan evt. køre 2 min i almindeligt tempo efterfulgt af 1 min med højt tempo – og sådan kan man så fortsætte. Du kan selvfølgelig også lave om på intervallerne og gøre dem enten kortere eller længere, alt efter hvad du ønsker at opnå under din træning.

Hvem kan benytte sig af en stepmaskine?

Alle! Er du fit for fight, så burde der ikke være noget, der holder dig tilbage fra at prøve kræfter med stepmaskinen. Har du nogle ting, der kunne være en stopper for det eller noget som, af den ene eller anden grund, gør det muligt, at det ikke er en god ide at stige på stepmaskinen? Så snak med en læge, fysioterapeut eller anden professionel, inden du går igang.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Heidi (Uge 3)
Næste artikelUgens Inspiration – Desirée (Uge 4)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her