Justerbar vægtvest – din vej til højere intensitet!

0
650

Den der justerbar vægtvest… Hvad bruges den egentlig til? Og er det noget for mig? Og er det overhovedet en god ide? Spørgsmålene kan være mange, når det kommer til nyt træningsudstyr. Det er ikke altid til at finde hoved og hale i, hvordan det fungerer, og om det overhovedet er noget for en selv.

Men vi kommer til at svare på det hele i denne artikel – for en justerbar vægtvest kan faktisk være alletiders ide, hvis du gerne vil udfordre dig selv og virkelig presse på, hvor du kan. Så udover at svare på en masse spørgsmål omkring en justerbar vægtvest, og hvad den kan bidrage til – så har vi også fundet en masse af slagsen til dig.

Vi har fundet lidt forskellige typer og vægtklasser til dig – alt sammen fra nogle populære mærker, der ved, hvad de laver og er eksperter inden for det. Så finder du en af nedenstående i den vægtklasse, du ønsker – så kan du uden bekymringer købe dig en. 

10 forskellige typer justerbar vægtveste

▶︎ Abilica Weightvest 1 – 3 kg 

En perfekt justerbar vægtvest til dig, som primært vil bruge den udendørs til gåture og lignende. Den har nemlig et design, som er med reflekser, så du tydeligere kan ses udendørs. Du bør selvfølgelig klæde dig yderligere ift. synlighed, hvis vejret og mørket dikterer det. Bagpå vesten er der også en netlomme, så du kan du have lidt nøgler og andre småting med dig. Du kan fjerne 2 x 0,5 kg poser, hvis du ønsker en lavere vægt at gå med. 

DKK 449,00

▶︎ Aserve Vægtvest 1 – 5 kg

Bøvler du ofte med, at den klassiske justerbar vægtvest gør ondt på dine skuldre? Så kunne denne være en oplagt mulighed for dig. Den har nemlig forstærket skulderpolstring, som gør, at det føles behageligt for dig. Vægtklodserne af er jernsand i poser og kan justeres fra 1 kg og op til 5 kg. Samtidig er spænden her lidt anderledes, da de fleste er at finde i velcro – men denne mavespænde er en klikspænde. 

DKK 549,00

▶︎ Nordic Fighter Justerbar Vægtvest 1-5 kg

Er det første gang, at du skal prøve kræfter med en justerbar vægtvest og ved, at du blot ønsker lidt ekstra vægt til løbeturene eller andet cardio – så vil denne være perfekt. Den kan nemlig justeres fra 1 kg og op til 5 kg. Så det er ikke i den tunge ende – men alligevel lige præcis nok til, at du kan mærke det, når du er ude. 

DKK 1.149,00

▶︎ Sklz Vægtvest Pro 1 – 9 kg

En lækker justerbar vægt fra Sklz som kan justeres helt op til 9 kg. Vesten er meget fleksible og følger din krop, når du træner med den på. Der er to mavestropper, som du kan spænde efter med, så du får et helt perfekt match, der føles behageligt, når du træner. Du kan tage blokkene ud, som du ønsker og flytte dem rundt, så det er mest behageligt for dig. 

DKK 1.299,00

▶︎ Nordic Fighter Justerbar Vægtvest 1-9 kg

Her får du en justerbar vægtvest, som ligger i den lidt lavere ende ift. kiloer. Denne kan nemlig justeres i vægt fra blot 1 til 9 kg. Så ønsker du, på din næste powerwalk, at benytte dig af blot et par kilo, så er det ingen problem. Og når du senere på dagen skal have 9 kilo på til dine dips – så tilføjer du blot det. Det er ingen problem, og du kan tilpasse det lige efter dine behov. 

DKK 1.249,00

▶︎ Aserve Vægtvest 1 – 10 kg

Et anderledes og knap så klassisk design. Her får du et flot design i camouflage – men det kan altså også noget. Du kan let justere vægten fra 1 kg og op til 10 kg, så det passer til det, du ønsker i den pågældende træning. 

DKK 699,00

▶︎ Nordic Fighter Justerbar Vægtvest 1-13 kg

Her får du endnu en, som kan tilpasses til din krop – grundet de 2 mavespænder, som er en del af designet. Den er magen til ovenstående, men er blot en tand lettere. Det vil sige, at denne kan justeres fra 1 kg og helt op til 13 kg. Så du kan både tilpasse den din træningsform og ift. antal kilo.

DKK 1.349,00

▶︎ Nordic Fighter Justerbar Vægtvest 1-17 kg 

Denne justerbar vægt er til dig, som gerne vil have en, der sidder tilpasset 100% din krop. Det kan den nemlig med sine to store og brede mavespænder. De kan strammes ind, så du får et helt perfekt match. Designet er lækkert, sort, nem at indstille og så kan du justere den fra 1 kg og op til 17 kg. 

DKK 1.449,00

▶︎ Odin Justerbar Vægtvest 30 kg 

Denne justerbar vægtvest er ideel til dig, der godt kan lide at tilføje lidt vægt ad gangen. Det kan du netop med denne. Her kan du tilføje med 900 gram klodser, så tilføjelsen af kilo foregår langsomt. Samtidig er den lavet således, at der er flere spænder hele vejen omkring, så den kan tilpasses lige netop din kropsform og fit. 

Farven på vesten er sort, og vægtklodserne måler 9,5 x 4,5 x 3,3 cm. Vægtbelastningen kan gå fra 1 kg og op til 30 kg. 

DKK 2000,00

▶︎ Odin Justerbar Vægtvest 30 kg + ankelvægte

Her får du vægtvest magen til ovenstående – men der er oven i lige tilføjet et par ankelvægte. Vægtvesten kan justeres fra 1 kg og op til 30 kg. Ankelvægtene bidrager med en vægt fra 200 gram, og helt op til 3 kg pr ankelvægt. De tilføjede ankelvægte er med 2 spænder, så de sidder godt fast under din træning. 

DKK 2.999,00

Hvordan fungerer en justerbar vægtvest?

Som navnet næsten giver væk, så er det noget så simpelt som en vest med indbygget vægt. Det vil altså sige, at når du tager den på, så tilføjer du x antal vægt – og dermed gør din træning endnu hårdere. Dét som er specielt og ekstra smart ved netop en justerbar vægtvest, er – at vægten kan justeres. Du køber altså en vægtvest, som kan justeres fra x antal kilo til max antal kilo.

Kan den f.eks. justeres fra 1 til 13 kg, så kan du variere fra 1 kg og til alt imellem – og helt op til 13 kg. Det er altså ikke blot én enkelt vægt, du skal forholde dig til og vælge, når du køber. Nej, du har rig mulighed for at justere alt efter type træning, samt øge vægten som du bliver stærkere. 

Hvad kan jeg bruge en justerbar vægtvest til?

En justerbar vægtvest kan bruges til flere ting, hvis du har købt dig en. Der er nærmest ingen begrænsninger, så længe du benytter dig af den korrekt og undgår overanstrengninger. De to ting som en justerbar vægtvest er set brugt oftest til, er cardio og crossfit. Mange bruger dem også til almindelig styrketræning. Her ser man ofte, at en vægtvest er populær til øvelser som pullups, dips og andre ting, hvor din vægt virkelig spiller en rolle for sværhedsgraden.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en justerbar vægtvest?

For den helt perfekte justerbar vægtvest, som passer til lige netop dig, er der nogle ting, som du bør overveje, inden du køber dig din justerbar vægtvest. 

Antal kilo 

Det første er antal kilo. Det duer ikke, at du køber dig en, der er for tung, så du knapt kan stå oprejst, når du putter den på. Men det dur selvfølgelig heller ikke, hvis den er for let – og du knap lægger mærke til, at du har den på. Men det leder til et andet vigtigt spørgsmål; 

Hvad du skal bruge en justerbar vægtvest til? 

For det kan godt variere, hvilken vægtklasse der passer bedst til dig – alt efter hvad du skal bruge den til. Skal du løbe langt, så er det måske for voldsomt med en, der er alt for tung? Skal den bruges mere intenst til et par øvelser, hvor du virkelig er stærk i forvejen – jamen, så kan du vælge vægten derefter. Det er utrolig svært at komme med et konkret svar på, hvilken vægtklasse du skal vælge til lige netop dig. Vi anbefaler derfor, at du måske prøver en vest hos nogle venner og bekendte inden. Det kan også være, at dit lokale fitnesscenter eller crossfit sted har nogle til rådighed, som du kan prøve og dermed få en føler. Er der intet til rådighed, må du tage chancen og bestille den, som du tænker passer bedst – og er det helt galt, så kan de oftest returneres. 

Hvordan den sidder?

Spiller også en vigtig rolle i valg af den perfekte justerbar vægtvest. Skal du f.eks. bruge den til løb, så skal du vælge en, der sidder godt til, så den ikke hopper rundt, som du løber og bevæger dig. Det kan nemlig hurtigt gøre ondt, så man spænder de forkerte steder, og dermed får endnu mere ondt. Det kan også være en god ide, hvis du f.eks. skal gå langt med den på, at den har skulder pads. For der er ikke noget mere irriterende end en vest, der gnaver efter blot et par kilometer. 

Det skal du passe på med en justerbar vægtvest

Da en justerbar vægtvest kan være en tung fornøjelse at benytte sig af, er det ekstremt vigtigt, at du enten har undersøgt en del eller fået professionel til brugen af den. Specielt på varme sommerdage kan en vægtvest give dig en øget og forhøjet kropstemperatur – som derfor bidrager til en øget dehydrering. Du skal derfor i sådanne situationer være endnu mere obs på, at du får nok vand, når du er igang med træningen. 

Bruger du din justerbar vægtvest til indendørs træning f.eks. crossfit, hvor der indgår en del hop i – så skal du være opmærksom på din ryg og knæ. Det er en del ekstra vægt, og du kan hurtigt med for meget styrke gør skade ved at lande forkert eller ikke spænde op de rigtige steder. Du kan bruge en justerbar vægtvest til træning i det fri.  

Tidligere artikelUgens Inspiration – Danni (Uge 32)
Næste artikelUgens Inspiration – Karina (Uge 33)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her