Kompressionstøj til løb – dét må du bare eje!

0
816

Kompressionstøj til løb er en sjov størrelse, for der er mange delte meninger om det. Nogle synes, at det har en effekt på dem og kan mærke en væsentlig forskellig, når der trænes med det. Andre synes blot at tøjet sidder ulideligt stramt og at det ikke yderligere har nogen virkning. Men sådan er det oftest med mange ting – og det kan i og for sig også være ligegyldigt, hvad andre mener. Hvis du føler, at det virker under og efter din træning – så er det trods alt det vigtigste. Men der findes et hav af muligheder inden for kompressionstøj til løb – så vi har prøvet at finde lidt forskellige tøjdele, så du kan finde lige det, du behøver – hvad end du er på udkig efter kompressionstights, sokker eller andet. Vi har valgt udfra neutrale designs, fra mærker vi alle kender og som oftest er blandt vores favoritter – for så er der noget for flere. 

Forskellige typer af kompressionstøj til løb

Overdele

▶︎ Under Armour Kompressionstrøje Langærmet Herre

Helt simpel og klassisk kompressions trøje som kan bruges til løb. Den fås i 5 størrelser, så du kan få en, der sidder perfekt på dig, og som dermed giver dig det fulde udbytte. Den er lavet af letvægts materialet HeatGear®, som blandt andet består af polyester.

▶︎ Under Armour Kompressionstrøje Kortærmet Herre

Denne er magen til ovenstående blot kortærmet i stedet. Den er lavet af letvægts materialet HeatGear®, og du har mulighed for at vælge mellem 5 størrelser. Den er fra mærket Under Armour, som er specielt velkendt inden for løb. Det altså et oplagt stykke kompressionstøj til løb at have derhjemme.

▶︎ Craft Pro Control Compression T-shirt Unisex

Kompressiontøj til løb fås ofte i unisex som denne t-shirt. Den sørger for god bevægelighed og samtidig er der ikke blevet gået på kompromis med pasformen til trods for, at den kan bruges til både mænd og kvinder. Du kan også vælge at benytte den under en langærmet trøje som et lag.

DKK 250,00

Underdele 

▶︎ Nike Dri-FIT One Tights

Disse kan bruges til både løb og styrketræningen. Du får her et par løbebukser, der er svedtransporterende, squat sikret (du kan ikke se igennem) og så er de med Dri-FIT teknologien, så du forbliver både tør og varm under løb. Du kan vælge mellem 3 forskellige farver og 5 forskellige størrelser – så du kan finde dit helt perfekte match uden at gå på kompromis med stil eller komfort.

▶︎ Hummel Compression Baselayer Herre

Et must-have inden for kompressionstøj til løb er et par tights. Disse er fra Hummel og har en høj kompressions-effekt, der sikrer maksimal støtte til dine muskler og samtidig øger din præstationsevne, så du lige kan løbe den kilometer ekstra. Du kan vælge mellem 4 størrelser. Ønsker du dem i stedet som shorts, kan du købe dem her: Kompressionsshorts.

Strømper

▶︎ Cep Run Socks 3.0

En af favoritterne på markedet, når det kommer til kompressionstøj og løb, er disse kompressionsstrømper. De bidrager blandt andet til en øget præstationsevne, længere udholdenhed og en hurtigere restitution. Du kan vælge mellem forskellige farver og størrelser, der er baseret på din sko-størrelse.

Lægbind

▶︎ Select 6150 Kompressions lægbind 

Perfekte til både under og efter løb! Bidrager til en hurtigere restitution, så du hurtigt er på benene igen og klar til endnu en løbetur. Farven er sort og med neon mønster på. Materialet er primært polyamid og spandex. Neon mønsteret har silikone mønster på indersiden, som har en kinesiologisk effekt. 

Hvad er kompressionstøj egentligt?

Kompressionstøj er groft sagt, tøj der sidder stramt på dig. Når vi bruger ordet kompression til hverdag, så er det i forbindelse med, at vi presser noget sammen. Det er lidt samme princip, når det kommer til kompressionstøj til løb. Man vil kunne relatere til, at det sidder godt til og at få bukserne op og sidde ordentligt, kræver et par ryk – før de sidder helt perfekt. Men hele tricket findes i, at det netop sidder så godt til! For så skabes der nogle specielle bevægelser under vores træning, som gør, at man reducerer mulige skader og efterfølgende er din restitutionsprocess hurtigere, end havde du ikke brugt kompressionstøj til løb f.eks. Men man kender også kompressions “tricket” fra førstehjælp. Her ser man ofte, at der bliver efterspurgt, at der bliver holdt kompression på skaden. Det bidrager både til mindre blødninger og mindskelse af smerte. Så det er selvfølgelig et lidt grovere eksempel end en klassisk løbetur. 

Hvem kan kompressionstøj til løb bruges af?

Kompressionstøj til løb kan benyttes af alle, der har lyst til det. Der er ofte to typer, der benytter sig af kompressionstøj til løb. Den ene er selvfølgelig typen, hvor kompressionstøj til løb rent faktisk har en effekt. Her er det skader og ømhed, der bliver reduceret markant ved brugen af kompression. Men der er også flere, som benytter sig af kompressionstøj til løb, fordi det føles rart at have på. Som nævnt tidligere så sidder kompressionstøj tæt til kroppen – det gælder hvad end, du benytter dig af trøjer, bukser, strømper eller noget tredje. Så for nogle er det lige så meget komforten fra kompressionstøjet, som gør, at de benytter sig af det ugentligt, når de er ude at løbe. Så der kan altså være flere grunde til, hvordan man vil benytte sig af kompressionstøj til løb – og det er helt fint! Så det korte svar er, at alle der synes, at kompressionstøj til løb er behageligt, eller har en virkning, bør bruge det. 

Det er dog vigtigt at understrege, at nogle sportsgrene er mere ideelle til kompressionstøj end andre. Er det til løb – go for it! 

Har det nogen effekt, at jeg bruger kompressionstøj til løb?

Som nævnt tidligere er der stor forskel på, hvad der menes om kompressionstøj til løb – men egentlig også bare generelt. Men de folk der bruger det pga. effekten, der har det mange fordele – både under og efter træningen. 

Under træning 

  • Øger udholdenhed og bidrager til en mere intens træning. I nogle tilfælde vil du kunne løbe længere. Det skyldes blandt andet, at der er færre vibrationer i dine muskler og derfor altså mindre træthed i musklerne. Endnu en fordel!
  • Du mindsker risikoen for skader. Det skyldes kompressionen, som sidder stramt til og derfor giver dig mere støtte og øget stabilitet. 
  • Derudover har det også den fordel, at når du løber, så bliver sveden bedre transporteret rundt. Det er muligt på grund af det tætsiddende materiale. 

Efter træning 

  • Som nævnt tidligere, så starter restitutionen hurtigere. Du har altså færre dage, før du er klar igen eller færre dage, hvor du er øm. 
  • I og med at restitutionen starter tidligere, så betyder det også færre dage med hævelser og muskeltræthed. Du er altså hurtigere klar igen! 
  • Det skyldes blandt andet en forbedret cirkulation af blodet – både før og efter træningen. Og så bidrager kompressionstøj også til en reduktion af toxiner i blodet.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Camilla (Uge 34)
Næste artikelUgens Inspiration er Anne-Mette (Uge 35)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her