Løbeudstyr | Alt du behøver, samlet lige her!

0
1343

Løbeudstyr er et vidt begreb og det er samtidig også forskelligt, hvad folk søger efter, når de er på udkig efter løbeudstyr – sådan helt generelt. Men det er vi helt forberedte på, og derfor har vi også fundet et bredt udvalg til dig – og alt tænkeligt, du kunne have brug for under en løbetur. Hvad end du er nybegynderen, der starter helt fra scratch, og derfor skal have sine første løbesko eller tights, eller den erfarne der gerne vil forkæle sig selv med enten et løbeur, en ny løbetaske eller et par hovedtelefoner – vi har det hele lige her. Så scroll det hele igennem eller hop ned til lige netop den type løbeudstyr, du er på udkig efter.

I vores søgen har vi fundet, de steder det er kønsopdelt, modeller til både kvinder og mænd. Vi har også grundet det brede udvalg, valgt at gå efter de produkter, som vi synes, er de bedste allround produkter. Det baserer vi på, hvad det kan, hvad det skal kunne ift. løbeudstyr, funktionerne og så selvfølgelig prisen. De fleste skal kunne være med!


Dit første løbeudstyr køb

▶︎ Løbesko

Sko er et absolut must-have, når det kommer til løbeudstyr. Et par ordentlige løbesko kan være grunden til, at du undgår fremtidige skader og at du får en meget mere behagelig træning. Du kan altså ikke bare hoppe i dine cooleste Nike Jordans og fræse ud af døren! Det er klart, at der findes massevis af typer løbesko, som alt efter din løbestil, vil kunne variere og afhænge af din fod. Når du vælger en løbesko skal du være opmærksom på, om du skal have en neutral eller pronation løbesko. Forskellen er, hvor meget den støtter din fod – alt efter, hvad du har brug for. Så vær obs på dette, så du får en sko med optimal støtte og dermed får en bedre løbetræning og færre skader.

Nike Revolution 6
Til kvinder

En lækker løbesko model som er det perfekte løbeudstyr – hvis du skal igang. Denne model er super stødabsorberende, vejer nærmest intet og så giver ydersålen dig et slidstærkt greb. Den har altså alle de funktioner, som vi efterspørger for en god løbetur. Den fås desuden i forskellige farver og i forskellige størrelser – så det kan matche lige netop din stil!


Nike Air Zoom Pegasus 37
Til mænd

En verdenskendt løbesko der er blevet opgraderet – som kan blive en del af dit ugentlige løbeudstyr. Udover et fedt design, så får du en sko med en støddæmpning der er til UG. Denne er ift. tidligere model blevet fyldt med mere skum, og dermed bedre støddæmpende og affjedrende. Den vejer nærmest intet – en 44 til mænd ligger på 285 g.


Must-have løbeudstyr

Med must-have løbeudstyr menes der, løbeudstyr som er en god ide at have, når du skal i gang med din træning. Det er det helt grundlæggende udstyr, som du skal bruge for at få dig en god løbetræning. Det kan selvfølgelig variere fra person til person, hvad der menes at være must-haves. Men nedenstående er det helt generelle.


▶︎ Løbetights

Løbetights er det mest behagelig at løbe med. De sikrer et åndbart materiale, der samtidig er svedabsorberende og dermed gør din træning behagelig, da du slipper for drivvåde løbebukser, hvis det bliver hårdt på turen. Udover det, kommer løbetights også med kompression, som hjælper med at holde blodcirkulationen i gang.

Nike Swoosh Run Løbetights
Til kvinder

Lækre must-have løbetights til din tur. De er med elastisk materiale, som sidder tæt til kroppen og samtidig giver en støttende fornemmelse. Desuden er det også med Dri-FIT teknologi, som hjælper med at holde dig tør, tilpas og varm på hele løbeturen. Den fås i flere størrelser, så du kan få lige netop dit fit.


Endurance Energy Long Løbetights
Til mænd

Et par løbetights til herre der er svedtransporterende, sidder godt til og med refleksdetaljer. Det giver dig altså mulighed for at være synlig, selv når mærket faldet på (husk dig altid en refleksvest) og have din telefon og nøgle med dig på løbeturen. Alt du behøver for at komme afsted! Der er snøre i detaljen for at skabe et perfekt match – de fås selvfølgelig også i flere størrelser!.


▶︎ Løbeshorts

Løbeshorts har samme funktion ovenstående løbetights, men de er en nødvendighed om sommeren, når det for varmt og nærmest ulideligt med med bukser, der går helt ned til anklerne. Derfor er løbeshorts på som et must-have løbeudstyr, hvis du skal igang med træningen.

Nike Dri-FIT Løbeshorts
Til kvinder

En løbeshort med den såkaldte 2 i 1 funktion, altså løbeshorts med tights, under det yderste lag. Elastiske materiale der giver dig en god komfort, en dri-FIT teknologi der holder dig varm og tør og så med lommer, så du kan have din telefon eller nøgler med dig. Størstedelen af materialet består af genbrugt polyester og elastan. Størrelserne varierer fra XS til XL.


Craft Short Løbetights
Til mænd

Løbetights i korte fra Craft. De har sidelommer, så du kan have din telefon med dig og samtidig løbe komfortabelt, da den sidder tæt ind til din krop. Udover det, er der faktisk også en lille lomme i taljen, hvor du kan have din nøgle. Også har løbeshortsene en lidt længere længde end, så mange andre alternativer. Så hvis man foretrækker lidt længere shorts.


▶︎ Løbetrøje

En løbetrøje er essentiel, da du under en løbetur oftest vil svede en del. Der hjælper en løbetrøje dig med at ånde og være svedtransporterende, så du ikke ender med en tung trøje og at blive kold, inden du overhovedet er nået hjem.

Nike Løbetrøje Sphere
Til kvinder

En lækker løbetrøje som vi synes, er et must-have løbeudstyr, når du skal afsted. Denne løbetrøje fra Nike, er både blød, let og strækbar. Samtidig har der været fokus på at skabe et åndbart materiale – alle ting der er perfekt til en løbetur. Derfor er det selvfølgelig også svedtransporterende og med Dri-FIT egenskaber. Men ingen gang det er det hele – ærmerne er lavet, så du kan bruge dem som løbehandsker.


Nike Sphere Løbetrøje
Til mænd

En løbetrøje af blødt fleece materiale, som holder dig varm og stadig ikke vejer for meget. Der er mesh på skuldrene samt på den øvre del af ryggen, som hjælper til en god ventilation. Der er sørget for tommelfinger-huller i enden af ærmerne, så du kan bruge det som en form for handsker. Udover det, er der selvfølgelig sørget for Dri-Fit teknologi, som hjælper med at holde dig tør, varm og tilpas.


▶︎ Løbejakke

Selvom at man får varmen, når man løber. Så er en løbejakke altså god til de lidt koldere måneder, hvor det enten blæser eller temperaturen er kold. Her hjælper en løbejakke dig med at holde varmen under hele turen, så du alle kilometer kan yde dit absolut bedste. Den fungerer altså som en form for løbetrøje – blot lavet til de koldere måneder.

Nike Run Division Løbejakke
Til kvinder

Perfekt jakke til en løbetur i al slags vind og vejr. Jakken har nemlig et mellemlag, som er modstandsdygtig og dermed hjælper til at holde vind og vejr ude. Blandingen af det ekstra lag og den perfekte pasform giver dig en optimal varme. Udover det, er den med reflekterende detaljer, så du fremstår tydeligere, når du er ude på din løbetur.


Nike Run Division Ecofil Løbejakke
Til mænd

En løbejakke der passer til alt slags vejr og med en vandafvisende konstruktion, der passer til det danske utilregnelige vejr. Materialerne og fyldet bidrager til en god varme og til at holde kulden ude. Udover det, er den med en halv-gående lynlås og reflekterende detaljer som både giver komfort, sikkerhed og et fedt design. Den fås i størrelserne S til XL.


▶︎ Sports-bh til løb

Som kvinde er en sports-bh med støtte svær at leve uden, hvis der skal løbes. Det er altså på alle tænkelige måder, et must-have løbeudstyr. En sports-bh skal være komfortabel og passe til lige netop dine behov og din kropsform. To ting der ikke må gås på kompromis med.

Nike FE/NOM Flyknit Sports-BH

En god og støttende sports-BH fra Nike, som sikrer dig en god støtte under hele løbeturen. Støtten kommer fra det integrerede flyknit teknologi. Der er også ventilation i områder, hvor du oftest sveder mest, så det hjælper med at holde dig kølig og ikke overophedet. Materialerne og de forskellige størrelser, der er at vælge imellem, er med til at give dig en komfort og perfekt match, som vil gøre træningen endnu sjovere.


Nice-have løbeudstyr

Nice-have løbeudstyr er udstyr, du sagtens kan leve uden og stadig få en god løbetræning ud af det. Det er løbeudstyr, du køber for at gøre træningen lidt ekstra og tilpasse dine behov til den slags løb du foretrækker.


▶︎ Løbehue

Det kan diskuteres, hvorvidt en løbehue er must-have eller nice-have løbeudsyr. For nogle vil det være en must-have, da kulden ellers bliver for bidende og koncentrationen hurtigt går tabt. For andre er det mere et ekstra tilbehør, der fuldender dit outfit. Men en løbehue er god til de kolde dag. Den er oftest svedabsorberende, og den hjælper med at holde dig varm under hele træningen – også selvom at du sveder.

Buff Reflective Dryflx Hue

Vil du gerne have en løbehue, så kan denne altså noget. Den er først og fremmest blød og behagelig at have på, da den er både sømløs samt åndbar. Samtidig er den isolerende overfor vind og vejr, den er slidstærk og strækbar og kan altså klare lidt af hvert. Til sidst er det værd at nævne, at den har UV beskyttelse – UPF 50 UV-beskyttelse.


▶︎ Løbebælte

Et løbebælte kan gøre din træning lettere, hvis du specielt løber langt eller ofte deltager i løb. Løbebælter er nemlig et løbeudstyr som kan have flere fordele. Den mest primære grund til at have et løbebælte, er for at kunne have væske og snacks med på sin tur. Oftest er det også lavet således, at der er plads til et startnummer. Denne del er mest ideel for dig, der deltager i løb og ikke længere vil ødelægge dine løbetrøjer med sikkerhedsnåle.

Gear Løbebælte

Et løbebælte der kan det, ligepræcis hvad den skal. Det er justerbart og kan derfor justeres alt efter, behov og præferencer. Løbebæltet giver dig mulighed for at opbevare nøgler, energibar, din mobiltelefon eller en lille drikkeflaske i spænd. Deltager du i løb, kan der også påsættes et nummer.


▶︎ Løbeur

Løbeur er et nice-have, når du begynder at løbe. Det er et løbeudstyr, der kan være med til at gøre træningen endnu sjovere, da den kan vise dig alle mulige lækre informationer, så du kan holde øje med din træning og følge dine forbedringer og effektivitet. Oftest vil du under træning, kunne følge ting såsom puls, kalorier, skridt ect. Efterfølgende kan du sammenligne data og på den måde følge din træning og hele tiden bliver bedre.

Garmin Forerunner 245 Music

Få alt hvad du behøver med dig via dit nye løbeur. Udover alt det klassiske med pulsmåler, skridttæller, skridtlængde ect, så er der både GPS, der tracker din rute, musik der tilføjes fra spotify, så du behøver ikke længere din telefon til den del. Samtidig kommer den også med træningsprogrammer, der er både tilpasset den øvede eller nybegynderen.


▶︎ Hovedtelefoner

Hovedtelefoner er ikke et must-have løbeudstyr til din træning, men i stedet noget der kan gøre din træning meget sjovere. Nogle kan sagtens løbe uden lyd, mens andre går helt død, hvis der ikke er noget at lytte til. Skal du have et par høretelefoner til løbeturen, så sørg for at de er trådløse, så du kan løbe uden, at de generer. Uret er 42 mm i diameter, body battery – der viser din krops energiniveau, sikkerheds- og sporings funktioner, som kan bruges, skulle du have brug for hjælp. Den har altså alverdens funktioner, så der kan leges og udforskes. Den kommer i One-Size og er i 3 forskellige farver.

Miiego BOOM Mini

Høretelefoner der har vundet en masse række tests og priser for en skarp lyd og funktionaliteten der er suveræn ift. træning. De er trådløse, så du kan løbe afsted uden en træls ledning, der irriterer dig. Der også indbygget mikrofon, skulle telefonen ringe under løbeturen Yderligere har også en batteritid på 21 timer og du kan derfor bruge den til både træning og til hverdag – uden at den løber tør. Høretelefonen er one-size, den fås i sort og har en vægt på 155 gram.


▶︎ Løbehandsker

Alt efter hvor på året vi er, og hvor hårdt vinteren rammer, så kan løbehandsker være en nødvendighed. I vintermånederne når morgenerne er bidende kolde, og der er frost, hvor end du kigger, så kan et par varme løbehandsker være optimale. Det er ikke fedt med så frosne fingre, at du halvvejs på turen ingen gang kan skifte sang på telefonen.

Nike Dry Element Løbehandsker

Løbehandsker til de kolde morgenen fra Nike, er med svedtransporterende Dri-FIT egenskaber, som holder dig tør og giver dig en dejlig varme til løbeturen. De er lette og du mærker derfor nærmest ikke, at du har dem på. Der er silikone på fingerspidserne, som gør, at du kan bruge din touchscreen under turen. Den fås i størrelserne S, M og L.


Dette er vores svar på en lille liste over, hvilket løbeudstyr du bare må eje! Psst, overvej evt. en foam roller til efter din træning.

Tidligere artikelLyskenshorts – Vær på forkant med dine skader!
Næste artikelUgens Inspiration – Emil Kaufmann (Uge 11)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her