Det bedste løbebælte – Vores top 5 valg!

0
1938

Elsker du at løbe, så er et løbebælte uundværlig! Det ved du, hvis du er landet her for at udskifte det gamle, og ellers ved du det inden længe, når du har anskaffet dig dit første. De er nemlig uundværlige på dine enten ugentlig ture eller til konkurrencerne, hvor det hele skal være med på turen. Vi har derfor fundet de allerbedst løbebælter til dig, som passer til forskellige distancer af løb. Du kan derfor stoppe din søgning lige her og blot vælge den, der passer bedst til netop din løbestil og niveau. Vi har sammenlignet forskellige slags løbebælter online, læst anmeldelser og vurderet ud fra anbefalinger.

Forskellige typer af løbebælter

Flipbelt Classic Running Belt Unisex

Er du træt af følelsen af, at din løbebælte hopper, når du løber? SÅ kan det være, du skal prøve dette! Det kan indeholde både nøgler og telefon, så du har det vigtigste med dig, når du er afsted. Den sidder tæt til kroppen og fladt – og så er der 4 åbninger, så du kan fordele tingene rundt. Den kan bruges til både løb, vandring, cykling – det hele og så fås den i flere størrelser.


Pure2Improve Løbebælte

Skal du have lidt af det hele med på løbeturen? Telefon, nøgler og vand? Så er denne ideel! Den har plads til vandflasker af 170 ml og så er den vandtæt, så du sagtens kan have din telefon der i – uden at den bliver våd, skulle uheldet være ude. Den har en diameter på 90 – 120 cm.


Nike Double Pocket 2.0

Klassisk løbebælte fra Nike. Den har en lomme med lynlås til nøgler og telefon samt to holdere til flasker af vand. Den er med elastik og kan sagtens justeres yderligere via spænder.


Gear Løbebælte

Løbebælte fra GEAR, som passer til smartphones med en skærm på max 6″. Den har en elastisk taljelinning og så er der reflekterende detaljer, som gør dig nemmere at se, når du er ude at løbe. Der er også et lille hul til hovedtelefon-kabel, hvis nødvendigt.


Måden vi har sikret, at der er et løbebælte til lige netop dig, er ved at kigge på funktioner, som er essentielle for det perfekte løbebælte:

 • Hvilke muligheder har du, når det gælder at have drikkevarer og snacks med på turen
 • Er der plads til din nøgle og alle de helt essentielle ting, som man oftest skal have med sig
 • Komforten – Der er ikke noget værre, hvad end det er 5 km eller 42 km, end at løbe med et løbebælte, der ikke er behageligt. Det kan ødelægge din rytme og komfort.
 • Designet – Her har vi gået efter så neutrale designs som muligt, så det passer til de fleste og det klassiske løbe outfit.

Sådan vælger du det perfekte løbebælte

At vælge det perfekte løbebælte kan selvfølgelig variere, alt efter hvad du foretrækker personligt. Det er derfor klart, at vi jo selvfølgelig ikke kan komme med et decideret facit til, hvilken der passer dig bedst. Vi kan dog give dig nogle kriterier, som for dig kan være en god ide at overveje, inden du køber et løbebælte.

Rygsæk eller løbebælte?

Om du ønsker en rygsæk eller løbebælte, handler ofte om præferencer. Denne del er primært henvendt til nybegynderen, da det er nyt for dem. Er du erfaren løber og allerede godt i gang, så kender du allerede til, hvad du foretrækker. Er du ny i det, så vil vi her forklare forskellene. Selvom forskellene umiddelbart giver sig selv, når man kigger på størrelsen af en rygsæk og et løbebælte.

En rygsæk fylder altså mere og går op ad din ryg. Det vil også sige, at stropperne oftest er om dine arme, samt med et mavebælte. Et løbebælte er som et klassisk bælte – blot større og med flere funktioner. Rygsække bliver oftest brugt i forbindelse med trailløb, da der kan være mere væske og snacks i.

Et løbebælte er mindre og derfor kan der også være mindre i. Der vil dog stadig være nok til det, som du skal bruge – lidt vand, plads til nøgle og en snack. Vi vil derfor anbefale, at hvis du skal have dit første tilbehør til løb – så er det et løbebælte, du skal starte med. Komforten er væsentligt bedre, til almindelige løbeture også de lidt længere, så vil opbevaringspladsen være tilstrækkelig. Desuden er prisen på et løbebælte også billigere end en rygsæk. Det kræver derfor ikke det helt store finansielt at købe et løbebælte – modsat en rygsæk.

Hvor mange rum?

Hvor mange rum der er nødvendigt, kommer an på dit eget behov og hvor langt du løber. Skal dit løbebælte bruges til maraton distancer, hvad end det er i hverdagen eller til konkurrencer, så kan det være en god ide med et løbebælte med flere rum eller holdere. Det giver dig nemlig mulighed for at have vand og snacks med til hele turen. Løber du derimod lidt mindre distancer, er det ikke sikkert, at det er nødvendigt for dig med mange rum. Her kan du måske nøjes med en elastik til din vand og et rum til din snack og telefon.

Hvilket materiale?

Sørg altid for at dit løbebælte er at strækbart materiale. Det giver en meget bedre komfort for dig under løbeturen. Det vil altså sidde væsentligt bedre fast, men det vil også føles meget mere behageligt på din krop. Det er en ting, der ikke må gås på kompromis med. Strammer eller sidder det for løst, vil det genere løbeturen igennem. Det strækbare materiale gør, at du kan stramme det ind, så det passer lige netop din kropsform og stadig sidder behageligt. Udover at selve bæltedelen til dit løbebælte skal være af strækbart materiale, er der andre ting, du skal være opmærksom på. Da vi ofte løber i alt slags vejr – specielt under konkurrencer og på de længere ture, er det ideelt med rum, hvor materialet er vandtæt. Så kan du have din mobil eller snacks med dig, uden at skulle bekymre dig om, om det bliver gennemblødt.

Dette bør du vælge efter

 • Størrelse
 • Materiale
 • Rum og elastikker
 • Hvad har du brug for under løbeturen

Når du endelig skal finde det perfekte match af et løbebælte, så skal du altså starte med et løbebælte – i hvert fald hvis du er almindelig løber på normalt terræn. Et løbebælte er altså et perfekt værktøj, hvis du er aktiv løber, der mangler et sted at have lidt med. I artiklen bliver der nævnt væske og snacks, som mulige ting til et løbebælte. Det er selvfølgelig ikke begrænset hertil, men kan bruges til, hvad end du føler, at du har brug for og mangler på dine ture. Derfor er det nødvendigt at vælge et løbebælte, der har det antal rum og elastikker, du føler, er nødvendigt for den optimale løbetur.

Fordele ved et løbebælte

Der er en række fordele ved at anskaffe dig et løbebælte! Og hvis du ikke allerede har prøvet at bruge et løbebælte under din løbetur, er der helt sikkert en række af punkterne på listen nedenfor, som du kan nikke genkendende til!

Se alle fordelene ved et løbebælte her:

 • Undgå dehydrering under vejs og medbring væske
 • Opbevaring af nøgler
 • Medbringe pung
 • Beskytte din mobil
 • Nemt og hurtigt at tage på
 • Bæltet glider ikke rundt på kroppen, og efter kort tid glemmer man helt, at man har det på

Så hvis du er træt af at løbe med ting i hænderne eller at dine tights falder ned under løbeturen, fordi du har stoppet din iphone ned i den alt for lille lomme, så vil et løbebælte være et oplagt stykke udstyr for dig!

Kan jeg vaske mit løbebælte?

De fleste løbebælter kan vaskes. Vi anbefaler dog, at du læser på vaskeinstrukserne først. Det skyldes, at nogle løbebælter blot skal skylles for sveden, hvis de f.eks. har funktioner, der ikke kan tåle en skylning i vaskemaskinen. Så læs op på det og følg instrukserne. Heldigvis behøver man ikke vaske sit løbebælte særlig ofte, så skal det håndvaskes, bør du ikke lade dig skræmme af tiden, der skal sættes af til.

Kan løbebælte kun bruges til løb?

Nej, der er selvfølgelig ingen regler for, hvornår du kan benytte dig af dit løbebælte. Et løbebælte er lavet med henblik på at sidde fast, mens du er under bevægelser. Så vil du gerne bruge det på din power walk, så gør du bare det. Synes du, at det er behageligt at have på, mens du cykler? Så gør du også bare det! For ja, det er faktisk ret så genialt med et bælte på gåturen, så du kan have nøgler, telefon og lidt snacks med – uden at lommerne på dine tights er overfyldte og vejer alt for meget til, at det er behageligt at have på.

Tidligere artikelLøbetights til kvinder – gør løbetræningen sjovere!
Næste artikelUgens Inspiration – Sandy Aaby Pedersen!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her