Mavehjul test – find de bedste her!

0
1009

Det er tid til den årlige mavehjul test! De skal testes og der skal undersøges for hver enkelt, hvad netop dét mavehjul har af egenskaber og hvorfor det er godt. Vi finder de bedste mavehjul, der er på markedet og finder alt, der er værd at vide om dem. Så slipper du nemlig for det og har i stedet det hele samlet lige her. Vi har fundet nogle populære mærker, som er blevet anmeldt godt online og som vi ved, at folk har været tilfredse med. Udover det, har vi delt dem hver især op under den kategori, hvor det pågældende mavehjul brillere og virkelig vinder på point.

▼ De bedste mavehjul

Bedste mavehjul til billige penge

▶︎ Abilica Ab Wheel

Ønsker du et mavehjul til billigere penge, som kan alt det basale og er komfortabelt, er dette ideelt. Dette mavehjul har dobbelt hjul, som giver dig en god stabilitet hele øvelsen igennem. Håndtagene er blevet tilføjet skum med ringe i og derfor får du også her god komfort, som gør at du stadig kan holde godt ved, selvom at dine hænder bliver svedige.


Er du på udkig efter et budgetvenlig mavehjul, er denne en fin udgave. Den kan det, den skal og så giver den stadig god komfort for dine hænder og i forhold til stabiliteten.


 • Budgetvenlige
 • God komfort
 • Dobbelthjul
 • Abilicas eget mærke

Bedste mavehjul med knæpuder

▶︎ Casall Ab Roller

Alle der har prøvet et mavehjul, ved at det kan være lidt hårdt for knæene, hvis det er der, man starter. Dette mavehjul fra Casall har sørget for, at der medfølger to knæpuder, så du slipper for ubehaget. Udover det, er det af et flot design i sort med skumhåndtag, så du har et godt greb under hele træningen.


Den har også et flot og enkelt design. Men den kan mere end bare det. Dobbelthjulet giver dig en god stabilitet og Casall lever endnu engang op til deres ry, hvad angår optimal træning.


 • Stilrent design
 • Populært mærke
 • Stabile håndtag
 • Knæpuder medfølger

Bedste mavehjul med non-slip håndtag

▶︎ Toorx Ab Duo Hjul

Er træning af maven en del af dine ugentlige træningspas, så skal du selvfølgelig have et mavehjul derhjemme. På den måde kan du træne mave, lige når du ønsker det og så længe du foretrækker – uden at der står en og venter på, at du er færdig. Den går også ind og træner din ryg, skuldre og arme.


 • Træner flere dele af kroppen
 • Non-slip håndtag
 • Materiale: Plast
 • Farve: Sort og orange

Bedste mavehjul med ekstra gummibelægning

▶︎ cPro9 Ab Wheel Black Rubber

Det der gør dette mavehjul ekstra godt, skyldes den gummibelægning, der er påført på hjulet. Men der er ingen tilfældighed, at det er blevet påsat. Det gør nemlig dit mavehjul super stabilt, så det ikke rykker sig nogle steder, når du laver øvelserne. Har du et glat gulv og der ingen gummibelægning er, kan du risikere, at dit mavehjul glider lidt – men ikke med dette.


Apuls Logo

Fra 289,95,- DKK


Selve hjulet er 17,5 cm og med et håndtag på hver side, der hver måler 11,5 cm. Håndtagene er af blødt mosgummi og med 3 ringe, som gør det ekstra skridsikkert. Det kan klare en høj belastning og helt op til 150 kg. Grunden til at den kan holde til meget, er blandt andet på grund af metalstangen i mavehjulet, som kan klare lidt af hvert.


 • Håndtag 11,5 cm
 • Hjulet 17,5 cm
 • Ekstra skridsikre
 • Brugervægt 150 kg
 • Farve sort
 • 531 gram

Bedste mavehjul til ekstra belastning

▶︎ cPro9 Ab Wheel mavehjul

Et mavehjul der nemt kan tages med på farten, alt efter hvor træningen skal foregå. Håndtagene er lavet med en støbning, der gør, at det er utrolig behageligt at holde ved – også under træningen når dine hænder blive svedige. Farverne er sort og grå og den har altså et stilet og samtidig neutralt design, som aldrig går af mode.


Apuls Logo

Fra 229,00,- DKK


Hele dit mavehjul er blevet forstærket, hvad angår design, komfort og styrke. Blandt andet ved at håndtagene er af kraftig plast, som bliver forstærket med en aluminiums samling, der går igennem begge håndtagene. Derfor egner dette mavehjul sig også til ekstra stor belastning.


 • Farve sort/grå
 • God til ekstra stor belastning
 • Stærke materialer
 • Godt anmeldt
 • Hjul: Ø 19 cm
 • Hjul: B 45 mm

Det skal du kigge efter ved et mavehjul

Det er ikke altid en god ide, blot at tage det med bedste anmeldelser. I nogle tilfælde kan det selvfølgelig være relevant, men i andre er det ikke så sigende, da dine behov kan være anderledes, end det der er blevet valgt ud fra. Der er dog to ting, som vi synes, at du skal være opmærksom på, når du køber dig et mavehjul.

Egenskaber

Nogle mavehjul er mere end blot et mavehjul. Med det menes der, at det sommetider har nogle yderligere egenskaber udover det sædvanlige. F.eks. kan det være lavet til ekstra stor belastning, et med bredere håndtag eller håndtag med gummibelægning – alt sammen egenskaber, som passer til forskellige personer alt efter deres behov. Overvej derfor hvad du foretrækker og gå efter det – ikke altid bare den med højest point.

Håndtag

Håndtag er noget der er på alle mavehjul. Men hvilken slags håndtag kan variere. Nogle er lavet med specielt gummibelægning, så det er nemmere at holde fast ved. Andre foretrækker andet materialer og sådan er vi forskellige. Find derfor et mavehjul med et sådanne slags håndtag der gør, at du synes, det er behageligt at holde ved.

Det kan du bruge et mavehjul til

Et mavehjul er et godt redskab til dig, der gerne vil træne dine mavemuskler intenst og til en afveksling af de sædvanlige maveøvelser. Med et mavehjul kan du træne dine muskler intenst og ramme lige netop den muskelgrupper, som du ønsker. Så vil du gerne få de stærkeste og mavemuskler, så invester i et mavehjul og begynd træningen. Det kan godt være, at du i starten ikke kan lave én overhovedet – men så ved du, hvor du skal starte og så kan du bruge det som din motivation til at blive bedre.

Sådan bruger du dit mavehjul rigtigt

Ligesom med mange andre træningsøvelser, så handler det om, at lave øvelsen korrekt. Gør du ikke det, kan det ende med en skade. Så start forsigtigt ud og vær sikker på, at du gør øvelsen korrekt. Når du skal igang, så begynder du på enten dine knæ eller på tåspidserne – alt efter hvor stærke mavemuskler du har. Så find din position – enten på knæ eller på tåspidser. Tag så fat i dit mavehjul – først her kan du komme op på dine tåspidser, hvis det er din startposition. Start så tæt som muligt på dig selv, hvis du starter på knæ, så du kan køre ud derfra. Efterfølgende begynder du at køre langsomt ud, mens du strammer op i mave og ryg, så du ikke pludselig får ondt. Husk også strakte arme!

Rul ud så langt du kan. Når du kan mærke i din mave, at du snart ikke kan længere, så begynder du at rulle tilbage med dit mavehjul! Nu er du i gang. Husk på under træning, at det er ok at presse sig selv men kun på et niveau, hvor det giver mening. Presser du dig selv for meget, ender du med i værste tilfælde at skulle holde pause efterfølgende.

Tilpas træningen dit niveau

Det er klart, at man på et tidspunkt når et punkt, hvor øvelsen skal spices op eller der skal ændringer til, så du bliver ved med at få noget ud af det. Der er flere måder at gøre det på og i næste afsnit vil der komme nogle forslag.

Position

Som nævnt tidligere kan du starte enten på dine knæ eller hoppe på på tåspidserne. Er du ny i det, kan det betale sig at starte på sine knæ. Er du i stedet rutineret og har prøvet det mange gange før, så starter du på tåspidserne. Den på tåspidserne er også kaldt stående. Denne position anbefales ikke kun til øvede, fordi de er stærkest. Men fordi der er gode chancer for at lave øvelsen forkert og ende med en rygskade. Hvis du presser dig selv for meget med dit mavehjul, ender din ryg med at bøje og du glemmer at stramme i dine mavemuskler – og det er der, det kan gå galt.

Rullelængde

Du kan også selv styre intensiteten ved at skifte og ændre på din rullelængde. I starten kan du nøjes med at rulle lidt ud og så snart du mærker intensiteten, kan du begynde at rulle tilbage igen. Sådan kan du køre dine sets, indtil du mærker, at det bliver bedre. Med tiden kan du rulle mere og mere ud.

Tempo

En anden ting, der nemt kan være med til at ændre sværhedsgraden på dine øvelser med dit mavehjul, er dit tempo. Alt efter hvad du er vant til, kan du sætte tempoet op eller ned. Det vil du kunne mærke med det samme. Du kan også køre den lidt planke stilen, og køre lidt ud – hold den i x antal sekunder og så tilbage. Eller du kan køre lidt ud, holde x antal sekunder og så køre yderligere ud og holde den x antal sekunder og så tilbage igen. Den kommer til at kunne mærkes. Her kan du variere det efter dit niveau og hvor stærk du er.

Fordele ved et mavehjul

 • Du får en meget effektiv træning, som du kan målrette lige efter dine mavemuskler – hvad end det er de skrå eller andet. Du kan lave helt specifikke øvelser, der hjælper dig med at træne det.
 • Du får trænet andre muskelgrupper i samme øvelse. Du kan ikke undgå, at du automatisk træner både skulder, baller, ryg og arme, når du ruller frem og tilbage med dit mavehjul.
 • Og så er det et træningsudstyr, der altid er plads til. Det hverken fylder eller vejer særlig meget, så ligemeget hvor lille en lejlighed du har, vil der altid være plads til et mavehjul derhjemme.

Undgå at sidde fast i din træning

Nogle synes, at det kan være svært med et mavehjul at blive stærkere og se progression i sin træning. Der er dog masser af muligheder med et mavehjul. Det handler blot om at variere lidt mellem længde, tempo og position. På den måde når du aldrig at køre død i det eller at din krop vænner sig til én ting. Så ved at skifte lidt, vil din mavemuskler hele tiden blive udfordret. Overvej evt. en foam roller til at løsne de ømme muskler op med.

Tidligere artikelVis dit hjemmefitness frem!
Næste artikelUgens Inspiration – Stephanie (Uge 8)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her