Mundbind til træning – måske den nye realitet!

0
1226

Mundbind til træning – det kan måske blive en nødvendighed før eller siden?
Med fitnesscentre der åbner og lukker, udendørstræning der kun er sjovt, hvis det er med andre og det nye liv hvor vi skal tænke over, hvem vi omgås med. Ja tiden er anderledes! Men heldigvis er der nogle hurtige virksomheder derude, som med det samme tilpasser produkter, så vi på bedst mulige vis kan leve vores liv så uændret som muligt.

Mundbind 3-lags Type IIR

Det klassiske mundbind som vi oftest ser, når vi er ude. Den er CE mærket EN 14683 og har en filtreringeffekt på (BFE) ≥ 98%. Pakken indeholder 50 stk og er med medicinske 3-lags.


Mundbind 50 stk CE Type 3-lag

Mundbind som hjælper til at begrænse spredning af bakterier og virusser op til 98%. Det er type 2 og det indeholder 50 stk.


Supa Labs – Hero Filter

 • Godt anmeldt online
 • Lækkert design
 • Lever op til de strengeste standarder

Supa Labs – Hero Filter

Dette mundbind til træning fra Supa Labs har alt, hvad du behøver. Udover at have et enkelt men lækkert design i diverse farver, så lever den også op til de strengeste standarder, som der er for mundbind.

Supa Labs – Hero Filter

Måden mundbindet til træning som Supa Labs har lavet, fungerer på, er ved at have et filter, som kan sættes på indvendig. Der medfølger to af disse – og de er ikke genanvendelig. I stedet kan du købe flere af dem længere nede i artiklen.

Supa Labs – Hero Filter

Mundbindet har en lille ventil foran, som giver en god ventilation under træningen, dog går den på ingen måde på kompromis med sikkerheden. Materialet af masken er af polyester og bomuld og stropper er justerbare, så du kan få et så behageligt fit.

Supa Labs

 • 2 x 5-lags filter medfølger
 • Flere farver
 • Justerbar stropper
 • 98% filtrering effektivitet
 • Materiale: Polyester og bomuld

Buff Filter mundbind

 • One Size
 • Justerbar stropper
 • 5 erstatningsfiltre medfølger
 • 98% bakteriel filtrering
 • Godkendt iht. EN14683:2019 Type I og II

Dette skal du være obs på

Når du køber mundbind til træning på nettet, om ikke andet så i hvert fald dem, som der er linket til i denne artikel, skal du være opmærksom på, at de oftest ikke kan returneres. Det kan de ikke, hvis de har været åbnet, men heller ikke hvis de er uåbnede. Det er blevet bestemt af risiko årsager ift. smitten og må accepteres. Heldigvis er mundbindene (de fleste i denne artikel) ONE SIZE, og med justerbare stropper. Der er altså en god chance for, at den vil sidde behageligt på dig.

Udover at være opmærksom på hvorvidt ubrugte mundbind kan returneres eller ej, så er det om ikke andet endnu mere vigtigt, at du sikrer dig, at de er godkendte. Tro det eller ej, mange brands laver mundbind til træning eller almindelig brug, som ikke er godkendte eller egentlig heller ikke beskytter dig eller andre omkring dig.
Det er fristende at gå på kompromis med standarderne, når man finder et smukt mundbind, hvad end det er til dit hverdags-outfit, eller det er et mundbind til træning, at det passer lige til dig. Men det er ikke det værd at vælge style over safety.

Sådan vælger du det perfekte mundbind til træning

At vælge det perfekte mundbind til træning, handler først og fremmest om at vælge et, der er sikkerhedsgodkendt. Når det så er på plads, kan du ikke rigtig gå galt i byen. Så handler det bare om at vælge et, der selvfølgelig passer i størrelsen og med en farve eller mønster, som du synes er flot.

Når du skal vælge en størrelse findes de oftest i S, M eller L eller i One Size. Er det One Size kan stropperne tit justeres eller også er der blot blevet valgt et standardmål, som er skrevet et sted. Vi anbefaler dog, når der tales om mundbind til træning, at du vælger et der kan justeres.

Du har ikke brug for et mundbind under træning, der generer på nogen måde. Det skal sidde behageligt og hverken for stramt eller for løst.

Fremtiden kan diktere mundbind til træning

Da corona begyndte tilbage i marts 2020, havde ingen troet eller forventet, at det ville stå på så længe. Men det er efterhånden noget, som man lige så vel kan begynde at vænne sig til. Kravene til mundbind bliver skærpet – i forhold til hvor og hvornår du skal have dem på. Indtil videre har det ikke været et krav i fitnesscentre, men det er ikke utænkeligt at det med tiden kunne blive et krav.

Begynd derfor allerede nu at øve dig i at træne med det. Lige nu har du stadig muligheden for at tage det af eller stoppe din træning, men på et tidspunkt kan det blive et krav. Så øv dig i at have den på, når du træner. For når vi ser tilbage på marts 2020, hvor mundbind først blev et krav og tanken om det på, når vi handlede, virkede uoverskueligt. Yet here we are!

Ikke en sundheds vejledende artikel

Det skal understreges, at denne artikel ikke er en sundheds-vejledende artikel, som skal komme med facts og regler omkring mundbind. Er det den slags information, som du efterspørger, bør du tjekke med eksperter og sundhedseksperter for at sikre dig. Denne artikel er derimod for at guide og vejlede indenfor sund fornuft og hjælpe dig til en ansvarlig og sikker træning med mundbind til træning.

Vi tror på, at det kan gøre en forskel, hvis du træner tæt med andre eller løber på stier, som er populære. Det skal også understreges, at det på nuværende tidspunkt hvor artiklen er skrevet, ikke er et krav at man skal påføre sig mundbind under træning.

Mundbind til træning kan være en god ide

Mundbind til træning kan nemlig være en god ide. Ja den føles helt sikkert træls at have på, når du sveder og puster. Men tænker vi tilbage til marts, hvor vi for første gang blev introduceret til en hverdag med mundbind, der var det også irriterede. Spol så frem til januar 2021 og det er bare en del af hverdagen nu. Man tænker ikke længere over det på samme måde som dengang. Det samme kan derfor også lade sig gøre med mundbind til træning – om ikke andet kan vi i hvert fald vænne os bare lidt til det.

Det er selvfølgelig nogle lidt andre kriterier her, som er værd at kigge efter – såsom at den skal være åndbar men stadig sikker.
Netop fordi du sveder og puster mere under en træning, end en shoppetur i supermarkedet – medmindre der er gode tilbud selvfølgelig!

Men når du træner, så puster vi altså mere. Vores vejrtrækning er anderledes og vores mund er ofte åben. Det er altså en rigtig bakterier spreder, når vi træner. Bakterierne har frit løb fra både næse og mund – men med et mundbind til træning beskytter du både andre og dig selv. Dette gør sig gældende, hvad end det er i fitnesscenteret (som på nuværende tidspunkt hvor dette blev skrevet, er lukket), på en løbetur i det fri eller en fællestræning udendørs. Bakterier kan rejse langt, specielt når vi er forpustede. Så gør dig selv og dine medmennesker en tjeneste og overvej mundbind til din træning med andre.

Kunne du tænke dig at læse om træning i det fri, så læs med her.

Tidligere artikelFitness drikkedunk – et musthave i tasken!
Næste artikelTræningshandsker – læs om alle fordelene!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her