Mangler du vægtskiver i 50 mm? Find alle slags her!

0
504

Ønsker du at gå helt all in på din træning, så skal der vægtskiver til! Men har du allerede kigget lidt rundt og ledt efter de perfekt vægtskiver hjem til, så ved du, at der findes vægtskiver i forskellige millimeter. I den her artikel er der fokus på vægtskiver 50 mm. De er meget gængse og oftest brugt både i fitnesscentre og i hjemmegyms. Så leder du efter en specifik vægt i 50 mm, så scroll videre og find dit perfekte match, så du kan komme i gang med en lækker træning derhjemme.

Vægtskiver 50 mm i forskellige kilo

Titan Life Vægtskive 5 kg

Denne har selvfølgelig en hul-diameter på 50 mm og passer til Olympiske vægtstanger. Brug også vægten seperat til en god træning. Vægten har en diameter på 45 cm og en højde på 2,3 cm.


Titan Life Weight disc 10 kg 

Vægtskive med 50 mm hul-diameter. Designet på vægtskiven er lavet således, at du kan træne med den, som var det en kettlebell eller håndvægt. Diameteren er 32 cm og har en højde på 5 cm det bredeste sted.


Titan Life Weight Disc 15 kg 

Denne fra Titan er igen designet, så du let kan løfte den og bruge den som en kettlebell eller håndvægt. Helt perfekt til dig, der gerne vil træne forskellige øvelser og med lidt vægt til. Den måler 36,5 cm i diameter og har en højde på 5 cm det bredeste sted.


Titan Life Weight Disc 20 kg

Gør træningen nem med en vægtskive på 50 mm, der kan bruges både som vægtstang og almindelig vægt til at gøre træningen hårdere. Den måler 39 cm i diameter og så har den en højde på 6,5 cm de bredeste steder.


Titan Life Bumper Plate 25 kg

Perfekt vægt til en træning, hvor der gerne må droppes nogle tunge løft. Denne er blevet testet med over 12.000 drops og fra 2 meters højde, så den kan altså klare lidt af hvert. Perfekt til en WOOD eller en PR, der skal slås. Den har tykkelse på 6,2 cm.


Master Fitness Vægtsæt 115 kg

Vil du have et helt sæt derhjemme? Som har forskellige vægtskiver og som kan bruges til enhver træning? Her får du:

  • 2 stk. lås
  • 4 stk. vægtplader 1,25 kg
  • 4 stk. vægtplader 2,5 kg
  • 2 stk. vægtplader 5 kg
  • 2 stk. vægtplader 10 kg
  • 2 stk. vægtplader 15 kg
  • 2 stk. vægtskiver 20 kg


Hvad betyder vægtskiver 50 mm?

Måske ved du allerede, hvad det betyder – og måske ikke. Nogle gange kan det være svært at forstå, hvad der menes, når man læser rundt på nettet og prøver at finde det rette træningsudstyr. Du vil oftest finde “vægtskiver” efterfulgt af x antal millimeter. Men hvad betyder det egentlig? I denne artikel er fokusset på vægtskiver 50 mm.

Det betyder, at de vægtskiver, vi anbefaler i denne artikel, har et hul i midten af pladen, som har en diameter på 50 mm og derfor skal passe til en vægtstang med samme millimetermål. Diameteren på hullet i vægtskiveren er altså 50 mm. Så når du læser om forskellige vægtskiver, der er efterfulgt af forskellige mål – så er det diameteren på hullet og dermed også hvilken type vægtstang de vil passe på. Så for at summere det hele op: En vægtskive på 50 mm passer til en vægtstang på 50 mm.

Hvad bruger jeg vægtskiver til?

Vægtskiver kan bruges til mange ting. I fitnesscentrene er de placeret flere steder, da de netop kan bruges til mange ting. De hænger blandt andet tæt på squat racks, dødløft området og så er de også nær træningsmaskinerne, hvor man kan justere vægt og belastning ved at sætte ønskede antal kilo på til dine sæt.

Vægtskiver er altså at finde de fleste steder i dit fitnesscentre. Vægtskiver 50 mm er noget af det mest brugte og derfor er de også ret populære online. Men du kan også bruge vægtskiver til andre ting. Nogle køber vægtskiver i forskellige antal kilo og bruger dem til en hjemmetræning – også selvom de ikke har et kæmpe squat rack stativ. Så der er altså alverdens af muligheder, når det kommer til træning med vægtskiver.

Kan jeg kun bruge vægtskiverne med en vægtstang?

Nej, det er ikke din eneste mulighed. Der findes mange måder at træne med vægtskiver på. Du kan selvfølgelig bruge dem til en vægtstang, som du f.eks. bruger til dine squats og dødløft. Der findes også vægtskiver 50 mm, som bruges til håndvægte. Her er mm det samme, men selve størrelsen på vægtskiverne er mindre, så de passer til en “håndvægt”.

Men det er stadig ikke den eneste mulighed, du har, når det kommer til træning med vægtskiver. Flere bruger også vægtskiver for sig selv til at træne med. Man kan nemlig lave mange øvelser ved blot at holde en vægtskive og bruge den som vægt. Hold en vægtskive 50 mm, når du squatter eller brug den til sumo squat. Der findes også et hav af ryg-, mave- og arm øvelser, som du kan lave med en vægtskive.

Skal jeg vælge vægtskiver 50 mm?

Nej, du skal ikke nødvendigvis vælge 50 mm. Køber du vægtskiverne til at træne frit med – og uden en vægtstang, så er størrelsen ligemeget. Så kan du vælge 50 mm eller andet, så længe det passer til dig. Er meningen derimod, at du skal træne med en vægtstang, så skal de to ting passe sammen. Den del er dog ret ligetil. Dine vægtskiver og vægtstang skal blot have samme mål og så ved du, at de passer sammen, når der skal tilføjes vægte på din vægtstang.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Mads Bøg Grue (Uge 15)
Næste artikelUgens Inspiration – Kenneth (Uge 16)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her