Kalk til træning – 5 slags til ethvert behov!

0
343

Kalk til træning bruges ofte af forskellige sportsudøvere. Alt fra klatrer til atletikudøvere og roere gør brug af produktet. Det skyldes at brug af kalk giver tørre hænder, og dermed et bedre greb for brugeren. Derfor er det et supplement til dig som ønsker et godt greb, hvad enten du træner stangspring eller dyrker crossfit. Kalk absorberer fugten fra dine håndflader og fingre, så du opnår optimal kontakt med det udstyr du bruger. Det findes både i flydende, fast og pulverform. De har hver deres fordele og ulemper, og er designet til forskellige behov.

Selvom det kan være svært at finde rundt i alle de produkter som tilbydes på nettet, skal du ikke miste modet. Vi har nemlig gjort forarbejdet for dig, ved at søge nettet igennem og plukke de bedste ud til dig. Det kriterie vi har lagt vægt på er som nævnt, formen på kalken som afgør hvilke behov det kan afdække. Hvis du er ude efter at finde et supplement til din træning, som giver dig optimal greb er du kommet det rette sted. Læs videre for at finde det produkt der er designet præcis til det behov du har.

Bedste kalk til træning i pulverform (Favorit)

▶︎ 8CPlus MgClassic – 50 cl sportskalk med harpiks

Dette produkt er blandet med harpiks for større kontakt og bedre greb. Det er biologisk nedbrydeligt og uden tilsætningsstoffer som tungmetaller eller gluten. Derfor behøver du ikke at være bange for allergier. Derudover er dette kalk fra dolomitterne i Spanien pulveriseret i meget fin form, så det nemt lægger sig i din hånds fine strukturer. 


 • Materiale: Magnesiumcarbonat (MgCO3), 50 cl (ca. 75 gram)
 • Pakning: Dåse i hård plast
 • Bæredygtighed: Spansk kalk (Dolomitterne)
 • Gift- og kemikaliefri, biologisk nedbrydeligt

76.00,- DKK


Kalk til træning uden harpiks

▶︎ 8CPlus MgClassic – Magnesiumpulver i dåse, 50 cl

Denne kalk kommer som det ovenstående også fra dolomitterne i Spanien. Det har samme kvaliteter i form af allergi- og miljøvenligt formel. Forskellen ligger i manglen på harpiks i dette produkt. Hvis du går efter den rene kalk, uden at få klistrede hænder, er dette produkt lige noget for dig. 


 • Magnesiumcarbonat (MgCO3), 50 cl (ca. 75 gram)
 • Dåse i hård plast
 • Gift- og kemikaliefri, biologisk nedbrydeligt
 • Spansk kalk (Dolomitterne)

69.00,- DKK


Bedste Kalk Blokke til styrkeløfteren

▶︎ Tunturi Magnesium Blokke

Hvis du ønsker nemmere påføring af kalk på dine hænder er dette produkt lige noget for dig. Du får 8 kalkblokke á 60-65 gram pr. styk, hvor de hver er pakket ind for sig selv. Du vil opleve mindre kalkstøv ved brug af disse blokke. Udover styrkeløftere kan atletikudøvere, gymnaster, klatrer og ketcher-sportsudøvere med fordel også gøre brug af dette produkt. 


 • 8 blokke á 60 – 65 gram 
 • Længde x bredde x højde: 9 x 4,5 x 9 cm 
 • Nem påføring på hænder 
 • Mindre kalkstøv ift. pulver-kalk

Abilica Logo

150.00,- DKK


Flydende kalk til træning 

▶︎ 8cPlus, 200 ml Flydende Magnesium – 70% håndsprit

Denne form for kalk er genialt til træningspas hvor intensiteten er høj. Hvis du ikke har tid til at fornye kalken på dine håndflader mens træningen står på, skal du anskaffe dig dette kalk fra 8cPlus. Udover holdbarheden på 3 timer, støver det slet ikke ved brug. Det høje sprit-indhold gør produktet til en godkendt hånddesinfektion, så du udover tørre hænder også gør dem bakteriefri. Det anbefales at bruge 1,5 ml af produktet pr træningspas. Derfor vil du kunne have kalken i lang tid før du skal anskaffe dig mere. 


 • Godkendt desinficeringsmiddel med 70% håndsprit 
 • 1,5 ml pr. træningspas
 • Mængde: 200 ml 
 • Langtidsvirkende – op til 3 timer

149.00,- DKK


Taske til opbevaring af din kalk

▶︎ Kalkpose, inkl. maverem og en magnesiumkugle 

Denne taske er specielt designet til dig som gerne vil have din kalk på dig under træningspasset. Tasken har en dobbelt foret pose, og er udstyret med praktisk maverem, så du altid kan have din kalk lige ved hånden. I toppen har den en effektiv snørelukke så al kalk-støvet forbliver i tasken. Derudover er den produceret i et holdbart letvægtsmateriale, så den er behagelig at bruge til klatring også. Med tasken følger der en kalk-kugle på 65 gram. 


 • Dobbelt foret stofpose med maverem
 • Inklusiv 1 kalk-kugle på 65 gram
 • Effektiv snøreluk på toppen 
 • Ideel til funktionel træning såsom klatring  

199.00,- DKK


Hvad er kalk til træning?

Du har sikkert set OL-vægtløftere på tv bruge et hvidt pulver til deres hænder inden et løft. Det er kalk i pulverform, som giver sportsudøveren bedre greb til at udføre sine aktiviteter. Kalk absorberer fugten fra hænderne, som gør at man opnår størst mulig kontakt med det flade hænderne kommer i kontakt med. Det kommer i 3 forskellige former som hver har sine fordele og ulemper. Kalk til træning findes i pulver, fast og flydende form. Derfor er det aktiviteten og det tilhørende behov, som afgør hvilken form for kalk der bedst egner sig til den enkelte.

Hvorfor bruger man kalk til træning? 

Som skrevet tidligere bruges kalk til at opnå bedre greb til de sportsgrene, hvor det har en afgørende rolle for præstationen. Kalk i pulverform er for eksempel nem at påføre hænderne, men sviner til gengæld mest. Kalkblokke til gengæld sviner mindre men er lidt sværere at påføre. Flydende kalk er nemmest at påføre og holder også længere. Men ulempen ved denne form er den udtørring man kan opleve ved hænderne. Samtidig mener nogle at de ikke oplever det samme grebsstyrke som de andre to.

Hvordan bruger man kalk til træningen?   

Kalk i pulverform har tendens til at støve i luften og på tøj og udstyr. Derfor skal man forsigtigt påføre det på håndfladerne, og dernæst fordele det mellem fingrene for at fjerne al fugt. Kalk i fast form sviner derimod mindre og kræver forsigtighed i mindre grad. Her vil man gnide blokken på hænder og fingre for bedre greb.

Da de nævnte former for kalk godt kan blive siddende på udstyr og tøj, er der mange kæder som ikke tillader brugen af disse i deres centre. Derfor vil flydende kalk være et godt alternativ til dig som ønsker bedre greb, uden at blive skældt ud af ansatte eller andre brugere af dit lokale fitnesscenter. Man påfører blot lidt af væsken på håndfladerne og smører det ud mellem fingrene også. Dermed vil dine hænder holde sig tørre uanset hvor meget du skulle svede. 

Hvem bruger trænings-kalk?        

Enhver sportsudøver, som har behov for et godt greb, kan gøre brug af kalk til træningen. Kalk i pulver og fast form bruges som regel af folk, som træner indendørs. Flydende kalk derimod bruges ofte til udendørs aktiviteter såsom klatring og bouldering. Det skyldes at denne form for kalk er ideel at bruge i fugtige miljøer. Derudover holder det også længere tid på hænderne, så man ikke skal påføre det lige så ofte som de andre to former. Det er en stor fordel for dig der klatrer, og gerne vil have et fast greb under hele dit træningspas.   

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her