Vi har samlet vores favorit løbeundertøj til dig!

0
928

De kolde måneder nærmere sig, og det betyder indkøb af løbeundertøj! Måske er du en habil løber, der synes, at nu er morgenerne ved at være for kolde – eller måske du er så heldig, at I snart skal afsted på skiferie. Grundene kan være mange, og ligemeget hvorfor du er landet her – så har vi fundet lidt forskelligt løbeundertøj til dig. 

Du finder både løbeundertøj til mænd og lidt løbeundertøj til kvinder, så du er klar og kan holde varmen. Vi har valgt udfra, hvad vores favoritter er, farver som de fleste kan lide, lækre materialer der er svedabsorberende og så selvfølgelig med mulighed for flere størrelser – så du kan finde dit perfekte match!

Løbeundertøj til kvinder 

Løbeundertøj til kvinder: LS i neutral farve 

▶︎ Craft Fuseknit Baselayer 

Ønsker du løbeundertøj til kvinder, som er både blødt og elastisk, så er denne ideel. Den langærmet trøje er af materialet Fuseknit. Den sørger for, at du får en blød trøje, der sidder skønt og hvor syningerne er nøje placeret. Til trods for det lækre materiale, er den stadig temperatur-regulerende og svedtransporterende. 


 • Fås i flere størrelser 
 • 65% Polyester / 31% Polyamid / 2% Elastan
 • Svedtransporterende

 • Regulerer varmen på din krop 
 • Let materiale – lækker at bære 
 • Flot pasform

299,00,- DKK


Løbeundertøj til kvinder: Sømløs langærmet 

▶︎ Hummel First Seamless Baselayer

Foretrækker du dit løbeundertøj sømløst, så er dette perfekt til dig. Til trods for et sømløst design, er det stadig dejlig blødt og strækbart. Grundet det strækbare materiale kan du bruge den både i fitness, til løb, håndbold ect. 


 • Findes i 3 størrelser 
 • Populært brand

 • Tætsiddende pasform 
 • 92% Nylon / 8% EA Knit

Løbeundertøj til kvinder: 3/4 bukser 

▶︎ Master Capri Underbukser

Et par varme capribukser i det blødeste materiale, som virkelig kan holde dig varm. Det gode ved disse er, at ulden regulerer sig efter din krops temperatur. Det skyldes, at den er lavet af 100% merinould. Ønsker du at vaske dem efter brug, kan det gøres ved 40 grader, uden skyllemiddel og ved et uldprogram.


 • Findes i 4 størrelser 
 • Neutral design

 • 100% merinould
 • Vaskbar ved 40 grader (uldprogram)

Sportmaster logo

350,00,- DKK


Løbeundertøj til kvinder: Lange bukser 

▶︎ Master Uldbukser

Et stykke løbeundertøj som er magen til ovenstående – blot med længere ben. Disse har altså fuld længde og går hele vejen ned til anklerne. Materialet er 100% merinould og tilpasser sig derfor efter din krops temperatur.  


 • Sportsmasters eget mærke
 • God pasform

 • 100% merinould 
 • Findes i 4 forskellige størrelser

Sportmaster logo

400,00,- DKK


Løbeundertøj til mænd 

Løbeundertøj til mænd: Kortærmet 

▶︎ Under Armour Kompression-shirt

En letvægts løbeundertrøje til løbeturen på de kolde morgener, som fås i flere størrelser, så du kan vælge dit perfekte match. Materialet er HeatGear®, og giver dig altså et ergonomisk design, samtidig med at den er svedtransporterende. Designet sørger for, at du har fuld bevægelighed under din aktivitet. 


 • Fås i flere størrelser 
 • HeatGear® materiale

 • Letvægtigt Materiale 
 • Ergonomisk design

Løbeundertøj til mænd: Langærmet

▶︎ Under Armour Kompression Trøje

Samme mærke som ovenstående langærmet – og derfor også helt samme funktioner og materiale. Denne er blot langærmet. Materialet er HeatGear® og stadig med fokus på, at det er et letvægtsmateriale, som sørger for, at designet samtidig er ergonomisk.


 • Fås i 5 størrelser 
 • Svedtransporterende

 • Ergonomisk design som giver komfort 
 • Kan bruges til det meste sport

Løbeundertøj til mænd: Shorts

▶︎ Under Armour Kompressionshorts

Et par perfekte shorts til at have under det sædvanlige outfit op dine løbeture. Disse er både svedtransporterende, samtidig med at de har kompression. De holder altså både på varmen, transportere sved og så er de gode for dine muskler. Der er altså mange fordele med sådan et par, når du er på farten. 


 • 4 forskellige størrelser 
 • Giver dig god bevægelsesfrihed

 • Lomme til mobil eller småting 
 • God åndbarhed under løb

Løbeundertøj til mænd: Underbukser

▶︎ Nike Breathe Micro Boxershorts

Et par boksershorts til løbeturene eller andre aktiviteter, hvor du kommer til at svede. Pakken indeholder 2 stk, som begge er med svedtransporterende Dri-Fit egenskab. Det betyder også, at de er hurtigtørrende både under og efter træning.


 • 4 størrelser 
 • Indeholder 2 stk

 • God pasform
 • Hurtigtørrende materiale

Løbeundertøj til mænd: Bukser 

▶︎ Völkl Active Light

Dyrker du sport af medium-intensitet som f.eks. løb eller ski, så er denne perfekt. Den har en god pasform, der sidder tæt, så du kan have dem under dit trænings- eller skitøj.  Den er netop ideel til dette, da sømmene er flade, og dermed ikke generer. Materialet er 100% polyester. 


 • 4 størrelser at vælge mellem 
 • 100% polyester

 • Svedtransporterende 
 • Behageligt under eget outfit

Sportmaster logo

Fra 399,00,- DKK


Hvad er løbeundertøj?

Løbeundertøj er, som navnet selv siger, en form for undertøj, til når du er ude at løbe. Mange bruger det under deres almindelig løbetøj, så de kan holde varmen bedre og altså få en bedre løbetur. Det der er med løbeundertøj er, at det er lavet af specielt materiale. Det gør, at du både kan holde dig varm på turen, men også så din sved bliver absorberet i tøjet og dermed ikke render og nærmest drypper efter en hård træning.

Vi kender det selv, hvis du har trænet hårdt i fitnesscenteret, og din trøje er helt gennemblødt. Man har det varmt for en stund, men når kulden så rammer det våde stof, så bliver det hurtigt lyn koldt og man er ikke langt fra måske en lille sygdom. Men der er det sådan med løbeundertøj, at det absorbere alt sveden under din træning og gør, så du stadig kan holde dig varm. Det er den primære funktion, som løbeundertøj har.

Kan løbeundertøj kun bruges til løb?

Løbeundertøj er selvfølgelig ikke kun til løb. Men navnet kommer nok af, at det er der, det oftest bliver brugt. Men løbeundertøj er blot et af mange alias for denne type tøj. Mange kender os løbeundertøj under navnet svedundertøj. Det giver altså et lidt andet indtryk og pludselig kan det bruges til alt, hvor du sveder og skal holdes varm. Så du ser det oftest brugt til f.eks. løb, ski, powerwalk – eller andre aktiviteter, hvor niveauet og aktiviteten er middel høj.

Da svedundertøj oftest også sidder tæt, så er det ikke alt, du kan bruge det til. Man kunne forestille sig, at cykling er en sport, hvor man cykler året rundt og sveder en del. Men det er også en aktivitet med et højt niveau, og hvor bevægeligheden skal være høj. Så dur det måske ikke med løbeundertøj/svedundertøj, der sidder alt for stramt, så du ikke kan nå den hastighed, du ønsker. 

Er der forskel på løbetøj til kvinder og løbetøj til mænd? 

Funktionen på løbeundertøj til kvinder vs løbeundertøj til mænd er den samme. Men der er selvfølgelig forskel alligevel. Så der er god chance for, at du ikke bare kan gå ud og købe til mænd, hvis du er en kvinde. Eller du kan godt – men det kan godt være, at pasformen ikke helt passer dig og derfor ikke er et helt komplet match.

Rent fysisk er der forskel. Groft sagt er mænds pasform mere lige, da kvinder har former – og der vil du allerede kunne mærkes forskel, hvis du tager på til det modsatte køn. Til trods for at meget løbeundertøj er sømløst, så er der stadig dem med syninger i. Syninger er oftest placeret forskelligt hos løbeundertøj til mænd og til kvinder. Syningerne er igen oftest placeret efter fysikken på kønnet – netop for at genere mindst muligt. Så det er endnu en grund til, at der er forskel på løbeundertøj til mænd og kvinder. Det er dog vigtigt at huske på, at du kan gøre lige, hvad du vil. Så synes du, at enten løbeundertøj til mænd eller kvinder sidder bedst på dig – så er det bare det, du skal gøre. 

Hvad er fordelene ved løbeundertøj?

Vi nævner dem lige kort her, da tidligere afsnit har været lidt inde på det. Men der er selvfølgelig fordele ved at bruge løbeundertøj. Den største, og mest talte om, fordel er, at det er svedabsorberende og holder dig varm. Den absorberer nemlig alt dit sved og sørger samtidig for, at du holder dig varm til trods for en fugtig trøje.

Det altså smart og win win. Men en anden ting som løbeundertøj også kan, er faktisk at forebygge skader. Ved at holde led og muskler varme, som løbeundertøjet netop gør, så er det med til at minimere chancen for skader på lang sigt. Der er altså mange fordele ved at træne med løbeundertøj. Det skal understreges, at dette selvfølgelig ikke er en opfordring til, at du skal bruge løbeundertøj året rundt. Om sommeren vil det være alt for varm, og din krop kan overophedes og chancen for at blive dehydreret øges markant. 

Hvad skal jeg se efter, når jeg køber løbeundertøj?

Det er svært at give et præcis guide til, hvad du skal kigge efter, og hvad der er et perfekt match til dig. Vi har alle forskellige præferencer – og det gælder også inden for løbeundertøj. Men nogle ting du kan se efter er blandt andet størrelse og materiale.

Størrelsen er vigtig i den forstand, at den rigtige størrelse hjælper med at optimere det, som løbeundertøj skal kunne. Det gør også turen mere behagelig. Er det for stort og rutsjer rundt, så vil du rette på det og ikke yde dit bedste. Er det for stort, vil det heller ikke kun absorbere dit sved og samtidig holde dig varm. Det mister altså en del af din funktion, hvis dit løbeundertøj ikke har den rette størrelse. 

Ift. materiale er de fleste lavet af noget, der er svedabsorberende. Men det er ikke det hele – sommetider vil du finde noget, som er lavet med den primære funktion at holde dig varm  og ikke være svedabsorberende samme tid. Det vil være ærgerligt at købe et, og det så kun kan halvdelen af, hvad du forventede. Så undersøg materialet! Vi har også alle favorit materialer, som vi synes, er mere behagelige på vores krop end andet. Det er er også værd at vælge efter. 

Se også vores artikel om løbetights til kvinder for et større udvalg.

Tidligere artikelGode rygøvelser til hjemmet og udstyret dertil!
Næste artikelUgens Inspiration – Camilla (Uge 34)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her