Ondt i håndleddet under træning?

0
1397

Ondt i håndleddet under træning? Hvis det er tilfældet, så skal det løses. Man skal ikke lade små smerter blive til skader. I dette indlæg kommer vi med bud på hvilke årsager, der er med til at fremprovokere de mest hyppige håndledssmerter.

Dårlig teknik

Langt de fleste problemer med håndleddet opstår på baggrund af dårlig teknik. Oftest er problemet i presseøvelser som bænkpres og military press. Problemet er at mange, ikke formår at holde håndleddet ret under øvelserne. Mange kommer til at bøje i håndleddet, hvilket skaber et unødvendigt stort pres på håndleddet. Et pres som håndleddet ikke ligefrem er bygget til at holde til.

Reelle skader/problemer med led

Der er dog udover dårlig teknik, også de få tilfælde hvor smerterne ikke er selvforskyldte. Det kan være, at man har en fået en mindre gene i en anden forbindelse, som har udviklet sig til noget værre.

Hvordan løser man det?

Har man smerter pga. dårlig teknik, er løsningen simpel. Man skal blot få en bedre teknik og huske at holde håndleddet ret under udførelsen af presseøvelser. Her kan det ofte være en god idé at benytte sig af wrist wraps. De kan støtte håndledet, og derved gøre det væsentligt nemmere at holde håndleddet ret. Er problemet derimod en mere kompliceret problemstilling, anbefaler jeg, at man benytter sig af professionel hjælp. Få fat i en fysioterapeut. De ved, hvad der skal gøres ved sådanne problemer.

Dette var nogle tips og tricks, til hvad der kan forårsage ondt i håndleddet smerter og hvordan man kan løse dette. For det er bestemt ikke rart at føle sig hæmmet i ens træning pga. smerter. Men husk at tage smerterne seriøst. Man skal IKKE bare træne videre. Det er sådan skader opstår.

Bøvler du med dit knæ, så læs med her hvordan et knæbind kan hjælpe.

Tidligere artikelEffektiv træning rimer på pulsbælte!
Næste artikelFullbody træningsprogram for begyndere – vi har et til dig!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her