Redondo Bold – Vi giver dig 5 gode grunde til at bruge bolden!

0
2160

Her på redaktionen er vi som udgangspunkt ret vilde med alt udstyr, som kan købes for få midler, som ikke fylder så meget og som bare virker! Vi taler altså udstyr, som er billigt, praktisk og effektivt! Derfor er en Redondo bold selvfølgelig ingen undtagelse!

Hvis du også har det sådan, så skal du læse med nu. Vi har nemlig forelsket os lidt i Redondo boldene. Redondo betyder egentlig bare “rund” på spansk. Så ja, vi har at gøre med en “rund bold”. Men hvorfor er det nu lige, at sådan en “rund bold” er mere fantastisk end pizza på en søndag? 

Vi har selvfølgelig allerede nævnt nogle af grundene til, hvorfor vi er så begejstrede for de små Redondo bolde, men vi vil her fortælle lidt mere om, hvad det er, der gør dem så effektive som træningsredskab, og hvorfor vi synes, de er så praktiske.

Og som ekstra snolder i hatten kommer vi selvfølgelig også med nogle ideer til, hvordan du kan bruge bolden.

De bedste Redondo bolde

Brugernes favorit

Togu Redondo bold

redondo bold

Redondo bolden fra Togu scorer højt hos brugerne. Hele 4,9 ud af 5 mulige stjerner.  Brugerne beskriver bolden med ord som “effektiv”, “pragtfuld” og “super”. Den må altså siges at være meget populær. Bolden fås i forskellige farver og størrelser. Der medfølger kunststofrør til oppustning.


 • Materiale: Ruton
 • Vægt: 160 g

 • Diameter: 22 cm
 • Belastningsgrad: op til 120 kg

Nyklassikeren

Togu Redondo Ball Touh 22 cm

redondo bold

Redondo Ball Touch er en nyere og opdateret version af den klassiske Redondo Ball fra Togu. Materiale og kvalitet er den samme, men med den noprede overflade vil man opleve stimulering af sanser, og de fleste vil formentlig også føle, at der er et bedre greb – især hvis man bruger bolden til kast og leg. Så denne noprede udgave giver lige lidt ekstra. Bolden fås i forskellige størrelser i andre farver. Der medfølger kunststofrør til oppustning.


 • Materiale: Ruton
 • Vægt: 160 g

 • Diameter: 22 cm
 • Belastningsgrad: op til 120 kg

Det alsidige valg

Redondo Ball Plus 38cm

Denne bold er endnu et skud på stammen inden for Togus serie af Redondo bolde. Den er dog 38 cm i diameter, hvilket betyder, at den størrelsesmæssigt lægger sig midt imellem de store og de små træningsbolde. Det åbner derfor op for nye anvendelsesmuligheder, og den kan anvendes til nogle af de øvelser, hvor man måske føler at 22 cm bliver lidt for lidt. Med den forøgede diameter kan bolden desuden klare lidt flere kg, hvilket betyder, at bolden også henvender sig til et lidt bredere publikum.


 • Materiale: Ruton
 • Vægt: 500 g

 • Diameter: 38 cm
 • Belastningsgrad: op til 150 kg

Det prisvenlige valg

Tunturi Rondo Bold 25 cm

Redondo bold

Med bolden fra det finske mærke Tunturi, der siden 1950’erne har stået for at levere træningsudstyr af høj kvalitet, har vi her at gøre med en lille træningsbold, der praktisk taget er og kan det samme som en Redondo bold. Dog er den ikke produceret af Togu, hvorfor den kaldes en Rondo bold og ikke en Redondo bold. Bolden fås her i størrelsen 25 cm i diameter og kan dermed bruges til at lave de samme øvelser, som beskrevet tidligere. Rondo bolden fra Tunturi er ligeledes produceret i en blød og behagelig plastic og er altså et rigtig fint bud på en lille træningsbold, som du kan få meget glæde ud af, men til en rigtig fin pris.


 • Materiale: Plast

 • Diameter: 25 cm

5 grunde til, vi er vilde med Redondo bolde!

Der er masser af grunde til, at en Rodondo bold er så godt et redskab, men vi har her sat fokus på 5 af dem.

 • De er effektive
  En Redondo bold virker! Den får aktiveret en række muskler, der normalt er svære at få fat i, og der skal ikke meget til, før man virkelig mærker, hvordan den lille træningsbold sætter kroppen på arbejde.
 • De er enkle at bruge
  En Redondo bold er egentlig ikke så meget anderledes end fx at bruge træningselastikker eller medicinbolde, da bolden blot tilføjes til træningsøvelser, du sikkert allerede kender.
 • De er alsidige
  De kan bruges til både hold- og individuel træning. De kan bruges ude, men også hjemme. De er faktisk helt ideelle til din hjemmetræning, hvor dine normale træningsøvelser får et ekstra kick. Redondo bolden er desuden anvendelig til afspænding og udstrækning og kan sågar bruges som hovedpude på ferien, i toget eller i det hele taget i de situationer, hvor du kan have brug for lidt støtte til nakke eller ryg.
 • De er prisvenlige
  Med en startpris på omkring 69,00 kr for en Redondo bold taler prisen også til den lille pengepung.
 • De er praktiske
  En redondo bold ligger typisk mellem 18 og 26 cm. Den pustes super hurtigt op og kan ligeledes hurtigt pakkes sammen og lægges i skabet, så du slipper for at have træningsudstyr liggende her, der og alle vegne.

Hvorfor en Redondo bold er så effektiv

Generelt er det en god ide at inddrage bolde i træningen. Man arbejder i alle øvelser aktivt med stabilitet og med muskelkorsettet i taljen. Når du bruger bolde, er du med til at udfordre din balance i kroppen og i dine led. Omkring leddene og op langs hele rygsøjlen sidder en masse små muskler, og det er blandt andet de muskler, der virkelig kommer på arbejde. Under “normal” træning får man ikke så let fat på lige præcis de her muskler, og det er blandt andet derfor en Redondo bold er et særdeles effektivt redskab. 

Oven i hatten træner man de yderliggende muskler, som er dem, der former figuren, bedre, når man træner med bold. Derfor er en Redondo bold er også ideel, hvis man ønsker at sætte ind på mave- og rygtræning. Mange oplever et hurtigt resultat, når de bruger boldene, hvis de fx arbejder på et mindre taljemål.

Endelig kan man også bruge bolden til at skabe ekstra aktivitet i visse muskler ved fx at sætte den mellem knæene, når man laver benbøjninger eller maveøvelser. Her udfordrer man ikke balancen, men alligevel kommer kroppen lidt på overarbejde, da man skal bruge mere energi for at klemme sammen om bolden med benene. Her bliver altså stillet større krav til bækkenbund og mave, fordi presset fra benene distribueres op til bækkenet, hvilket ellers kan være svært at få med uden Redondo bolden. 

4 øvelser med Redondo bold

Nu hvor vi har præsenteret alle fordelene ved en Redondo bold, skal du selvfølgelig heller ikke snydes for øvelser, du kan lave med bolden.

Vi her har udvalgt nogle enkle øvelser, som ikke kræver stor erfaring inden for træning. Brug gerne øvelserne som inspiration til, hvordan du efterfølgende kan tænke Redondo bolden ind i din vanlige træning. Fokus er: En stærk core, balance og stabilitet.

Hver øvelse skal laves så mange gange, som du kan gøre det i dybden og med god kontrol. Det er bedre at lave 5 gode øvelser, hvor du koncentrerer dig, frem for at lave 20 halve øvelser, som du ikke får lige så meget ud af.

Brug gerne øvelserne som cirkelprogram – og tilføj endelig flere, når du er kommet godt i gang med bolden!

Aktiv benbøjning

Fokus er på fødder, underben, lår, balder og balance.

Fødder sættes i hoftebreddes afstand, og tæer peger fremad. Bolden skal være mellem knæene og presses godt fast med benene. Tænk det som, at hofte, knæ og fødder skal danne en lige linje.

Benene bøjes indtil lårene er tæt på vandret – lidt ligesom en squat. Overkroppen skal hælde let fremad og ryggen holdes ret. Arme rækkes ned. Tænk det som, at du skal samle noget op fra gulvet. Positionen holdes et par sekunder, hvorefter hæle løftes, så du kommer op på tæerne. Fodstilling holdes, mens benene stille og roligt strækkes tilbage til udgangspositionen, og armene løftes over hovedet. Til slut sænkes hæle og arme igen.

Diagonalløft

Fokus er på skuldre, mave, ryg, bryst og balder.

Her skal man ned på alle fire. Hænder placeres under skuldrene og knæ under hofterne. På denne måde sikres god stabilitet. Bolden lægges under den ene hånd. Hovedet holdes i forlængelse af rygsøjlen. Dette gøres ved at kigge lige ned i underlaget. 

Den arm, der rører gulvet, løftes og strækkes sammen med det modsatte ben (altså højre og venstre sammen). Sørg for et langt og lige stræk frem for at fokusere på at løfte højt. Resten af kroppen holdes i ro. Arm og ben sænkes til udgangspositionen. Der foretages så mange løft som muligt, indtil bolden skiftes til modsatte hånd, hvorefter modsatte arm og ben nu skal løftes og sænkes. Foretag helst lige mange løft på hver side, så der trænes lige meget på hver “side”. Fokuser på rolige bevægelser, spænd op i bækken og core, så stabiliteten holdes.

Mavebøjning

Fokus er på mave, ryg og nakke.

Øvelsen er nogenlunde som de mavebøjninger, du kender, hvor du ligger på gulvet og hæver og sænker overkroppen. Her skal bolden dog placeres bag ryggen (sådan ca midt – og bruges altså ikke som lændestøtte). Fødderne sættes i hoftebreddes afstand og fingrene bag ørerne. Ryggen lænes let bagover, så en naturlig runding opstår. Hovedet holdes i forlængelse af rygsøjlen.

Overkroppen hæves ved at runde i ryggen. Herefter strækkes armene frem – ligesom vi plejer – og overkroppen sænkes igen. Øvelsen er dog ikke færdig endnu! Overkroppen hæves igen, og den ene arm rækkes skråt frem hen over kroppen, og overfladen af hånden placeres på ydersiden af modsatte knæ. Armen trækkes tilbage, og overkroppen sænkes. Gør til slut det samme til den anden side. Et sæt er altså: lige frem med begge arme, derefter skråt til den ene og skråt til den anden side. Fokuser i øvelsen på at holde en “flad mave”, hvor der spændes helt nede fra bækkenbunden. 

Armstræk

Fokus er på bryst, bagsiden af overarmene, skuldre, mave og ryg.

Hænderne sættes i underlaget – bred stand, lige ud for skuldrene. Benene samles, og bolden placeres under begge knæ. Ryggen holdes i sin naturlige krumning og svajning. Vær dog obs på stadig at spænde op i din core. Hovedet holdes lige i forlængelse af rygsøjlen. Jo længere væk knæ og bold placeres fra kroppen, desto hårdere er øvelsen. Ligesom en almindelig armstrækker bøjes albuerne – uden at bevæge ryggen! Armene strækkes tilbage til udgangspositionen, og øvelsen er slut. Hav fokus på stabile skuldre. Det er ikke meningen, at man skal hænge i skuldrene for at komme så langt ned som muligt. Tag hellere knæ og bold længere ind til kroppen, og lav en god øvelse frem for at lave en øvelse, der ikke virker optimalt.

Valg af Redondo Bold

Vi selvfølgelig sikre på, at du de sidste par minutter krampagtigt har måttet sidde på fingrene for at holde dig fra at bestille din næste yndlingstræningsbuddy. Og for at gøre det nemt for dig, har vi naturligvis allerede kigget på nogle af mulighederne for køb af din helt egen Redondo bold!

Vi har især kigget på bolde på 22 cm i diameter, da den størrelse er at betragte som en str. M – altså den størrelse, der passer langt de fleste. I bund og grund er det lidt en smagssag, så en bold på 18 eller 26 cm kan være et lige så fint bud som en på 22 cm.

Vi har i vores bedømmelser især kigget på, hvad brugerne siger samt vurderet boldene ud fra deres tekniske specifikationer.

Tidligere artikelVi elsker træning i det fri!
Næste artikelBoost din træning og forebyg skader med en balancepude!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her