Fitness Trampolin – Bedst i Test (2022)

0
3994

Fitness trampolin – et sjov motionsredskab til både voksne og børn! Det er en træningsform, som du vil elske og aldrig have lyst til at stoppe med igen. Ikke kun fordi det er en nem og underholdende måde at være fysisk aktiv på, men det er også utroligt effektivt.

Hammer Trampolin

TESTVINDER

HAMMER Cross Jump

Vores favorit trampolin er denne Cross Jump Fitness Trampolin fra Hammer! Den har et interaktivt design, der giver en mere effektiv træning, en solid konstruktion og mulighed for at pakke den sammen. Win, win, win!

I jagten på den bedste fitness trampolin, har vi undersøgt udvalget på markedet, så du kan få den bedste hoppende træning hjemme i stuen. Nøglekriterierne for os har været, at trampolinen skal tilbyde: mulighed for effektiv træning, solid konstruktion og praktisk design.

I denne artikel vil vi fortælle dig om, hvad du har brug for, hvis du er på jagt efter en omfattende guide om fitness trampoliner. Vi vil blandt andet snakke om de følgende: Hvad er fordelene ved træningen? Hvilke øvelser kan du lave med dette produkt? Hvad er kriterierne, som du skal overveje, hvis du gerne vil investere i en fitness trampolin og opleve fordelene i dit hjem? Vi har også kigget på, hvad der er tilbudt på markedet og samlet en liste til dig med de bedste trampoliner. Dem har vi valgt, baseret på deres funktioner, struktur og anmeldelser fra folk, som har haft direkte oplevelser med disse fitness trampoliner. 

De 5 bedste Fitness Trampoliner

DEN BEDSTE OVERALL

Hammer Cross Jump Fitness Trampolin

Hammer Trampolin

Vores top valg af testen er denne fitness trampolin. Den har en god størrelse med et hoppeområde på 98 cm i diameter. Den er udstyret med et T-håndtag, der kan justeres i niveauet, som passer bedst til dig.


Hoppefladen har fire trykte punkter på, som giver en interaktiv karakter til produktet. Formålet med punkterne er at hjælpe brugeren med at skabe hoppe kombinationer og være kreativ med hoppe koreografi. Dette unikke kendetegn er et meget nyttigt læringshjælpemiddel til nybegyndere og til dem, som vil gerne have ekstra støtte og stabilitet igennem træningen.

Trampolinen vejer 12 kg, den er foldbar og fylder ikke meget i foldet tilstand. Den har en stærk konstruktion, som kan bære brugere op til 130 kg.


 • Interaktiv hoppe flade
 • Velegnet til alle målgrupper 
 • Foldbar struktur

 • Diameter: 120 cm 
 • Maks brugervægt: 130 kg

DEN MED BEDST HOLDBARHED

Abilica BounceUp Fitness Trampolin

Abilica Indendørs Fitness Trampolin

Denne meget kompakte trampolin fra Abilica er allerede et populært produkt i fitnesscentrene rundt i Danmark, som tilbyder jumping fitness på hold. Dens succes er ikke overraskende, fordi vi snakker om en holdbar trampolin med lang levetid. Produktets levetid er et nøgleaspekt, når vi investerer i fitness udstyr, som vi planlægger at bruge regelmæssigt. 


Abilica BounceUp Fitness Trampolin giver dig løftet om god kvalitet, som er understøttet af de 36 kraftige elastikker, som holder hoppe fladen. De separate elastikker kan skiftes ud enkeltvise med tiden, hvis nødvendigt.

Trampolinen har en let konstruktion, står på 6 vinklede, stabile ben og har et justerbart håndtag, som kan tages af, hvis du gerne vil træne uden det.


 • Justerbart håndtag
 • 36 kraftige elastikker
 • Komponenter af høj kvalitet

 • Diameter: 112,5 cm 
 • Maks brugervægt: 130 kg

DEN MEST FUNKTIONELLE

HAMMER Jumpstep Fitness Trampolin

Hammer JumpStep Trampolin

Denne fitness trampolin repræsenterer høj kvalitet ned til de mindste detaljer. Det er faktisk kombinationen af to forskellige fitness udstyr: En trampolin og et step-board. Dette absolut premium produkt betragtes som verdens mest alsidige trampolin og det første på markedet, som er udviklet med sådan en innovativ tilgang.  


Step-board funktionen løfter træningsoplevelsen til en helt ny dimension, som giver dig rum til at være kreativ med dine rutiner, samt at prøve mere komplicerede og udfordrende øvelser. Hvis du ikke føler dig klar til at bruge boardet endnu, kan du bare fjerne det, indtil du når en stærkere udholdenhed.

Trampolinen er foldbar og vejer 23 kg. Den er udstyret med et ergonomiske håndtag, som kan justeres i 7 niveauer. En ulempe af dette produkt er, at den har den laveste bæreevne fra vores ‘Bedst i test’ liste.


 • Step-board funktion
 • Innovativ struktur
 • Ergonomiske design

 • Dimensioner: 55 x 134 x 144 cm 
 • Maks brugervægt: 100 kg 

DEN BEDSTE TIL PRISEN

Salta Fitness

Er det din første gang på en fitness trampolin, og er du slet ikke sikker på, om det er noget for dig? Så har du løsningen her! Den er billigere og så er den perfekt tl nybegynderen. Den sørger nemelig for, at du får en god stabilitet i gennem hele træningen, så du ikke føler dig utryg. Designet er samtidig lavet således, at når du hopper, er det helt lydløst.


Du kan bruge trmapolinen med håndtag, og når du bliver mere sikker i det, kan du stoppe med det. Begge træningsforme er sikre grundet den medfølgende ramme. Du skal altså ikke være bange for at kunne hoppe ved siden af. Kvaliteten er i top, og er blevet sikkerhedstestet efter klasse S H, PPP 53371D: 2017.


 • Billigere end de fleste
 • God til nybegynderen
 • Lydløs affjedring

 • Ø102 cm
 • Anbefalet brugervægt: 110 kg
 • Let at samle

MEST BUDGETVENLIGE PRIS

MCU Sport Mini Fitness trampolin

Vil du have det billigste på markedet, så er dette svaret! Denne anbefales ikke til begynderen eller dig med dårlig balance, da der netop ikke er et håndtag, du kan holde ved i under træningen. Udover det, kan du dog forvente, at der gået op i sikkerheden Benene er monteret ned skridsikre ben, så det står godt fast, imens du hopper derudaf!


Du kan også glæde dig over, at trods den billige pris, så er den utrolig nem at samle – og der medfølger selvfølgelig en dansk manual, så du ikke skal gætte dig frem på 10 andre sprog. For lad os være ærlige – det er frustrerende. Den er desuden let at flytte på, hvis det ønskes, da den har en lille vægt på blot 5,3 kg.


 • Budgetvenlig
 • Har en diameter på 91,4 cm
 • Højde: 22 cm

 • Med skridsikre fødder
 • Max personvægt 100 kg
 • Håndtag kan tilkøbes

5 gode grunde til hjemmetræning med fitness trampolin

Effektivitet og underholdning – de to kernesøjler som bedst karakteriserer træningen med fitness trampoliner. Den renser kroppen, styrker immunforsvaret og teknisk er den let at lære. Det er en god motionsform til alle aldersgrupper, kropsstørrelser og til folk med psykisk udholdenhed. Når du laver øvelser på trampolinen, træner du over 400 muskler i din krop.

Denne aerobic motionsform med trampolinen hedder jumping fitness. Den er de sidste par år begyndt at være en stor succes i Danmark. Den er mest betragtet som en sport, der dyrkes på hold – typisk i fitnesscentrene. Selvom de fleste er i den bevidsthed at jumping fitness kun kan nydes i en gruppe, så er vi her for at overbevise dig om, at det kan være lige så sjovt at træne med trampolinen individuelt eller med familien i dit eget hjem.  

Du kan selv købe en fitness trampolin og sætte den i komforten af dit eget hjem. Hvis du ikke har tid og mulighed for at justere dine daglige planer til holdtræningerne, eller holdtræningen i sig selv ikke er noget for dig, så anbefaler vi, at du overvejer at købe en trampolin til hjemmebrug. Der er en række af videos online, som tilbyder inspiration og vejledning om, hvordan du kan få mest ud af dette udstyr. Du kan også tage en anden retning med det og prøve at være kreativ med din egen koreografi. Lyt til god musik og lad rytmen føre dine skridt.

Du skal prøve hjemmetræning med fitness trampolin fordi:  

1. Det er et meget effektivt vægttabsprogram

Vidste du, at du kan forbrænde op til 1000 kalorier med en times hop på fitness trampolin? Regelmæssig hoppen aktiverer stofskiftet, og som resultat begynder din krop at rense sig selv for affalds- og giftstoffer. Ydermere toner det musklerne i mave, talje, hofter og lår.

2. Øger energiniveauet

Den rytmiske bevægelse sætter gang i vejrtrækning og cirkulation, øger mængden af ilt og energisk strøm i cellerne. Resultatet af denne reaktion er, at kroppens energiniveauer øges.

3. Forbedrer dit ”motoriske nervesystem”, koordinering og stabilitet

Bevægelserne du laver på fitness trampolinen, kræver at du fokuserer på flere ting på samme tid. Du skal koordinere hele kroppen, reagere hurtigt, holde din balance og følge musikkens/redskabets rytme. Alle disse bidrager til din fysiske udvikling og forberedrer sanserne.  

4. Maksimal beskyttelse af led og ryg 

Fitness trampolinen er et sikkert og sjovt udstyr, som gør træningen nemmere og mere behagelig, modsat andre typer af motion, der foregår på hårdere terræn. Derfor anbefaler vi det til dem, som har led- og/eller rygsmerter. 

5. Stress aflastende effekt

Jumping fitness producerer endorfiner. Endorfiner er selvproducerende lykkehormoner, som hjælper med at reducere stress, opnå balance og frigøre din krop. Træning med en fitness trampolin er en sjov aktivitet, som holder din motivation højt og simpelthen gør dig glad. 

Brug din fitness trampolin effektivt  – Ideer til gode øvelser 

Målet med trampolinen er ikke kun at hoppe så højt som muligt, men også at udføre nyttige rytmiske bevægelser, som får dig til at svede. Det er meget vigtigt, at du følger en varieret træning og med tiden indbygger flere øvelser i din rutine. Jo flere øvelser du implementerer, jo mere intensiv styrker du din koordination, udholdenhed og balance.   

Trampolinen hjælper dig med at tabe dig, transformere din krop og nå dine mål. Der er en række af øvelser, som du kan bruge dette udstyr til – og de hjælper med at forbrænde de ekstra kilo af kroppen ubemærket.  

Et par minutter på trampolin flere gange om ugen kan vise tilfredsstillende resultater på ingen tid. Bare husk på, at ligesom med andre typer af fitness og sport, er det vigtigste, at du forbliver vedholdende og indbygger træningen i din hverdag, som en regelmæssigt aktivitet.     

Hvis du er nybegynder, anbefaler vi, at du starter med en kortere træning, 10-15 minutters træning cirka tre gang om ugen og efterfølgende øger tidsrummet gradvist afhængigt af din fysiske udvikling. Når du føler dig bekvem med trampolinen og de særlige øvelser, kan du gentage træningen op til 3 gange om dagen, hvis du har tid til det. Du kan også træne fire eller fem dage om ugen, hvis du føler dig klar til det. Bare husk at give dine muskler tid til at hvile. Derudover anbefaler vi at du altid bruger et par solide træningssko som f.ek.s Nike Air Max, der giver stabilitet omkring fod og ankler.

Øvelser til nybegyndere:

 • Jogging
 • High knee punches
 • Jumping jacks
 • Seated bounce
 • Speed bounce
 • Twist

Øvelser til øvede brugere:

(i forlængelse af ovenstående liste)

 • Jump squat
 • Trampoline lunges
 • Push-ups
 • Planks
 • Abs rock
 • Tuck jump

*Der er mange visuelle instruktioner online af hver øvelse, hvis du er i tvivl om hvordan du skal udføre dem på en fitness trampolin. 

Hvilke muskelgrupper træner man med en fitness trampolin?

De muskelgruppe, der primært bliver trænet, når du bruger en fitness trampolin er:

 • Ballemuskler
 • Lårmuskler
 • Lægmuskler
 • Coremuskler

Balle-, lår- og lægmusklerne hjælper dig både med at accelerere opad og bremse bevægelsen igen, når du er på vej ned. Hvorimod coremusklerne sørger for din balance og få at du holder dig oprejst under træningen.

Der er selvfølgelig også mulighed for at få aktiveret armene under denne træningsform, så det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for hvilke muskelgrupper, der skal aktiveres, og hvilke, der ikke skal. Alternativt kan du kombinere din træning på din trampolin med træningselastikker, hvis du ønsker en mere intens træning for overkroppen.

Alt i alt et perfekt træningsredskab for at nå vidt omkring, når kroppens muskler skal tones og trænes.

Hvad skal du overveje for at finde den bedste fitness trampolin til dig?

Ved køb af en fitness trampolin til dit hjem, er der tre nøgle kriterier, som skal fremhæves. I dette afsnit uddyber vi alle de detaljer, så du får et klart billede over, hvad du skal overveje, før du køber den bedste trampolin for dig.

Størrelsen 

Det er afgørende, at du gennemtænker grundigt hvor din trampolin skal stå i dit hjem. Vi anbefaler, at du køber en, som er 150 cm eller mindre i diameter og at du sørger for, at der er minimum 1 meter fri plads omkring trampolinen på grund af sikkerhed. Det er en rigtig god ide at vælge et produkt, som er foldbar. Sådan kan du lægge det i skabet eller under din seng, når den ikke er i brug.

Bæreevne

Som vi allerede har talt om, så er trampolinen et meget effektivt udstyr til at forbrænde kalorier med, og derfor anbefales det også til dem, som lider af overvægt. Fitness trampolinen kan virkelig hjælpe dig med at overvinde vægtproblemerne, men det kan kun lykkes under sikre betingelser. Det betyder, at du skal vælge en trampolin, som er stærk og stabil nok til at bære dig igennem træningen. Hvis din vægt er over 130 kg og du har en have, anbefaler vi, at du overvejer at købe en udendørs trampolin. Denne type er større og har højere bæreevne end indendørs fitness trampoliner. 

Ramme og struktur

Trampolinen har en meget simpel struktur: En elastisk tekstiloverflade strakt med fjedre på en metalramme, som står på ben. Den simple betyder dog ikke, at der ikke er faldgruber ved valget og købet. Du kan nemt undgå dem, hvis du er opmærksom på de følgende detaljer for din sikkerheds skyld:

 • Vælg en trampolin med fjedre eller elastiske snore af høj kvalitet ⇒ de sikrer en træning, som beskytter dine led 
 • Sørg for en hoppeflade, som er lavet af rivefast materiale
 • Kig efter trampoliner, som har skridsikre gummihætter på støttefødderne ⇒ de hjælper med sikre en stabil positionering og reducerer støj
 • Trampoliner med justerbart T-håndtag hjælper med at holde balancen og giver dig mulighed for at skabe stor variation i din træning ⇒ det fungerer med forskellige kropsstørrelser uanset om vægt, højde, alder (dette anbefales stærkt til nybegyndere)

FAQ


Som du kan forestille dig, efter at have læst denne artikel, så er træning med fitness trampolin en meget mere kompleks motionsform, end den ser ud til ved første øjekast. Sørg derfor for at du vælger en velbygget trampolin, som fremmer din udvikling og er i stand til at udfordre dine evner regelmæssigt, imens din udholdenhed bliver stærkere og stærkere.

Vi håber, at du fandt nyttig information og inspiration til hvordan du skal finde den bedste trampolin, som passer dine behov. Heldigvis er der et stort udvalg af produkter, som man kan vælge fra, så du skal ikke bekymre dig om, at gå på kompromis med nogle af dine forventninger. 

Når du endelig går i gang med din egen jumping fitness rutine, vil den bringe dig stor glæde, masser af energi og god stemning både i dit hjem og i din sjæl! Vi ønsker dig god fornøjelse og god træning med din fitness trampolin!

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
HAMMER Cross Jump
10
Tidligere artikelYoga Tilbehør – det bedste til dig!
Næste artikelStyrketræning hjemme – Her er vores guide!
fitness-trampolin-bedst-i-testMeremotions top valg er: HAMMER Cross Jump

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her