Trænings høretelefoner | Find de perfekte høretelefoner til dig og din træning

0
534

Er du ligesom mig? Typen, som ikke kan gå en dag uden og høre musik. Typen, som bare bliver nødt til at have musik med til sin træning! Om det er en kort løbetur eller om det er den hårdeste crossfit træning – trænings høretelefonerne er et must!

Jeg kan simpelthen ikke træne uden musik, og derfor er mine trænings høretelefoner virkelige vigtige for mig. Hvis du kan genkende mit udsagn, så er dette artiklen for dig. I denne artikel finder vi de bedste trænings høretelefoner til alle os, der elsker at træne med musik.

Vores 8 anbefalinger til trænings høretelefoner 

Trænings høretelefoner Freedom

Miiego Al3+ Freedom

Miiego AI3+ Freedom er de prisvindende trådløse trænings høretelefoner med en sikker pasform, som gør, at høretelefonerne bliver siddende stabilt – selv under den vildeste fysiske aktivitet.

Lydkvaliteten er skam heller ikke noget, Miiego har valgt og gå ned på.
Om det er løb, løft eller en vild form for parkour, så er du sikker på at Miiego Freedom bliver siddende. Så hvis du ønsker at høre musikken, selv under de helt store og hurtige bevægelser, så er Miiego AI3+ Freedom måske det helt rigtige valg til dig.

  • Trådløs rækkevidde: Op til 25 meter
  • Batteri levetid – 11 timer per opladning
  • Type On-Ear
  • Mand/Kvinde versioner

Miiego Boom – Vores Favorit

Hvis du ligesom mig bruger dine trænings høretelefoner i hjemmet, på vej til træning og under selve træningen, så er Miiego Boom et perfekt valg til dig – og med en lydkvalitet i verdensklasse.
Levetiden på disse trænings høretelefoner er op til 36 timer. Med sådan en lang levetid, kan du ihverfald sikre dig, at du ikke løber tør for musikken midt i dit sidste trænings sæt.

Med muligheden for at styre både lydstyrke og evnen til at skifte sangene løbende, blot ved at trykke hurtigt på højre høretelefon.

  • Lydkvalitet i topklasse
  • Behagelige Ørepuder
  • Type On-Ear
  • Støjreducerende

JBuds Air Sport True Wireless Earbuds

Hvis du ikke er så stor fan af de klassiske On-Ear trænings høretelefoner, så findes der selvfølgelig også earbuds – eller som de også kaldes: In-Ear. Her har Jlabs udarbejdet deres Jbuds Air.

Disse høretelefoner er specielt produceret til at kunne bruges i forbindelse med træning. Pasformen er lavet for at give en fast følelse, dog uden at de skulle skabe irritation for ørene.

  • 40+ timers afspilning
  • Type In-Ear
  • Berøringssensorer
  • 3 måneders gratis TIDAL medlemskab

JBL Inspire 300 Høretelefoner

Hvis du kun lige er begyndt på at træne, og du leder efter trænings høretelefoner, men du ikke har lyst til at “kaste en formue efter nogen”. Så har JBL det helt perfekte valg til dig.

Trænings høretelefoner, som er lavet specielt til at klare alle former for vejr – om det er regn eller sne. De er også vandafvisende, hvilket gør det perfekt i forhold til de svedige træninger.
JBL Inspire er et godt køb for nybegyndere.

  • Ikke behov for opladning
  • Type In-Ear
  • Med den velkendte JBL-lyd
  • Produceret af en ultra blød, fleksibel silikone

MIIEGO MiiBuds Action II

Miiego Miibuds er trådløse trænings høretelefoner, med en speciel fleksible ørekrog. Disse specielle ørekroge gør også, at høretelefonerne bliver siddende under hele træningen, så du skal ikke være bange for, at de falder ud under din løbetur.

Selve høretelefonerne vejer 6 gram pr. enhed. Dette gør, at du næsten ikke mærker, du har høretelefonerne på, under din træning.

I sig selv har disse trænings høretelefoner en levetid på 6 timer, dog med deres opladnings etui kan de have en levetid på 85+ timer.

  • Type In-Ear
  • Vandafvisende
  • Opladnings etui kan bruges som powerbank
  • Indbygget mikrofon

RockIt

Er du også træt af ledninger, der kommer i vejen i din træning. RockIt er små stilrene trænings høretelefoner, som er helt perfekte til dig, og din træning.
Høretelefonerne arbejder med et meget minimalistisk og stilrent design.

Høretelefonerne har et ergonomisk design, hvilket gør, at høretelefonerne ikke bare falder ud, når de først er skruet ind. Der er desuden også touch på siden, til styring af musikken.

  • Bluetooth 5.0
  • Levetid: op til 28 timer
  • Earbuds: 8 timer
  • Æske: 20 timer
  • Sved- og vandafvisende

Urbanista Los Angeles Midnight Black Headset


Hvis du leder efter trænings høretelefoner, som virkelig kan få dig i din “Zone”.
Så har Urbanista et perfekt produkt til dig, lydkvaliteten i disse høretelefoner er fantastisk, den gode lyd, plus høretelefonernes ekstrem gode evne til og støjreducere, gør trænings høretelefonerne perfekt til en træning, hvor du bare vil fordybe dig i musikken og fokusere på dig selv og din træning.

Desuden har høretelefonerne også et utroligt elegant og et stilrent sort design. Så hvis du leder efter høretelefoner, som du både kan bruge i din træning, og høretelefoner du kan bruge mens du fordyber dig i en dejlig lydbog om sommeren, så har Urbanista virkelig et godt match til dig.

  • Levetid 50 timer
  • Stilrent sort design
  • Indbygget mikrofon
  • Støjreducerende

Soundliving – Active

Da træning kan være mange forskellige ting, så er der også fundet trænings høretelefoner til svømning. Soundliving har produceret specielle høretelefoner, som kan bruge til forskellige vandsporte.

Der er en god pasform omkring ørene, som sikrer, at høretelefonerne bliver siddende – selvom du er meget aktiv.
Ved batteri-indikatoren kan du nemt aflæse, hvor meget strøm, du har tilbage på dine høretelefoner. På denne måde undgår du at løbe tør for strøm midt i din træning.

  • Indbygget mikrofon
  • Vandtæt
  • Levetid på 9 timer
  • Mulighed for benyttelse af Aux

Lydkvalitet

Der findes ikke noget vigtigere end lydkvaliteten, når vi snakker omkring trænings høretelefoner. Hvis der er noget, man ikke har lyst til at gå ned på, så er det lydkvaliteten. Men lydkvaliteten er ikke altid den samme i de forskellige høretelefoner.
Normalt kan man sige, at i mange af de større høretelefoner er lydkvaliteten også lidt bedre, så hvis du prioriterer lydkvaliteten over fleksibilitet, så kan der virkelig anbefales On-Ear typer af høretelefonerne.

Dog kan nogle af disse On-Ear høretelefoner være meget store og meget besværlige at bevæge sig med.
Lydkvaliteten bliver også påvirket af, hvad der sker omkring dig. Hvis du træner i et fyldt fitnesscenter, så kan lyden virke meget forstyrrende, i forhold til hvis du løber en stille tur ude på landet.

Så hvis du ved, at du træner i et populært fitnesscenter, så vil det være en god ide at vælge trænings høretelefoner med en form for støj formindskning. Ligesom Miiego Boom med deres støjreducering eller lignende.
Alt i alt, så betyder lydkvaliteten meget for mange mennesker, men det vigtigste er faktisk, at man vælger høretelefoner, som både passer dig og som du selv kan lide at bruge.

Træningsformer

Ligesom man kan få forskellige sko til forskellige fysiske behov, så findes der også trænings høretelefoner til mange forskellige former for træning.
Hvis du bare træner cardio i et fitnesscenter, så kan de fleste høretelefoner faktisk bruges, da der ikke er “vilde bevægelser”. Men hvis du nu har brug for høretelefoner til din parkour træning, så er det meget vigtigt, at du vælger høretelefoner med en pasform, som sikrer, at de bliver siddende.

Mange in-Ear høretelefoner kan bruges til mange forskellige træningsformer, da de normalt har en meget tætsiddende pasform, da de enten er om øret eller helt inde i øret. Selvom at de fleste trænings høretelefoner er vandafvisende, så er det ret vigtigt, at du er opmærksom på forskellen på vandafvisende og vandtæt. Dette er især vigtigt i forhold til rengøring af høretelefonerne efter en lang træning.

On-Ear eller In-Ear

Der er i store træk to forskellige former for høretelefoner, der findes On-Ear og In-Ear. Som navnene forklarer, så er forskellen på disse to former, hvor selve høretelefonen er placeret på dit øre. Større høretelefoner er normalt også On-Ear, da det giver mening, og placere de store ørepuder, på øret.

In-Ear høretelefoner er normalt mindre høretelefoner, hvilket giver en større fleksibilitet i dine bevægelser og størrelsen gør også, at mange af disse In-Ear høretelefoner faktisk kommer med en opladnings etui, så levetiden på disse små høretelefoner kan konkurrere med de større modeller. Hvis du er ligesom mig, og har du også en frygt om at gå med In-ear trænings høretelefoner, ikke fordi man ikke stoler på kvaliteten i de små modeller, men fordi man er bange for at tabe og miste disse små høretelefoner, især i naturen.
Dog er de fleste producenter klar over denne frygt og med den rigtige pasform undgår du helt det problem.

Levetiden på trænings høretelefoner

Der er meget stor forskel på, hvor meget batterilevetid de forskellige høretelefoner har. Nogle har fra 10 timer til lidt over 80 timer på en enkelt opladning. Dog kan man normalt kategorisere de større trænings høretelefoner til at have en længere levetid end de små In-Ear høretelefoner. Dette er primært, fordi de små høretelefoner simpelthen ikke har plads til større batterier.

For at lave en løsning på dette problem kommer næsten alle små In-Ear høretelefoner med et opladnings etui, hvilket kan oplade høretelefonerne “on the go”. Dette er normalt nok til at give de mindre høretelefoner en konkurrerende chance i forhold til de store høretelefoner.

Men hvad gør du, hvis du glemmer at oplade dine høretelefoner, inden du starter din træning. For de fleste trænings høretelefoner betyder dette desværre, at du må træne uden musik, men der findes stadig høretelefoner, som faktisk benytter sig af aux eller lignede ledninger, så det vil sige, at selvom du glemmer at oplade din høretelefon, så kan du bruge ledning til din mobil.

Udbydere

Der findes utallige udbydere af høretelefoner. Men hvis du kigger lidt mere fokuseret på trænings høretelefoner – altså høretelefoner som specifikt er produceret til og blive brugt i træningen, så findes der mærker som RackIt med deres velkendte RockIt høretelefoner, som allerede er meget udbredte i forbindelse med fitness eller løb. Det skyldes blandt andet det klassiske danske design og den utrolige høje kvalitet.

Der findes også andre udbydere, som har en lidt større etablering på markedet af trænings høretelefoner – som Miiego.
Miiego har allerede udviklet mange forskellige produkter til lige præcis træningen. Der findes produkter lige fra On-Ear, In-Ear eller mindre versioner af deres allerede velkendte Miiego Boom.

Der findes forskellige producenter til forskellige variationer af trænings høretelefoner. Alt fra specielle høretelefoner til svømning høretelefon, der er gode til cykling. Nogle af disse sportsgrene, hvor man ikke kan nøjes med normale trænings høretelefoner, findes der selvfølgelig også høretelefoner til, der skal du bare lede lidt ekstra, da antallet af udbydere ikke er ligeså stort.

Afslapning eller træning

Mange høretelefoner kan bruges til både træning og i hjemmet. Dog er der forskel på høretelefoner, som er specielt lavet til afslapning, og trænings høretelefoner.
Når man kigger på høretelefoner generelt, så er der mange af de samme faktorer, som gør sig gældende, altså både i høretelefoner til afslapning såsom til træning. Skal man vide, hvilket behov man har til sit produkt, er der noget specifikt produktet skal bruges til.

Men i grove træk, kan man sige, at alle høretelefoner kan bruges både til træning, og til afslapning. Der er selvfølgelig en forskel på hvor gode, de forskellige høretelefoner er til de forskellige discipliner. Men man behøver ikke anskaffe sig nye høretelefoner til afslapning, hvis du f.eks. allerede har Miiego Boom eller lignende.

Design eller kvalitet

Man kan jo altid overveje om kvalitet eller design betyder mest for en selv. nogle mennesker går mere op i selve designet, end selve produkt specifikationerne. Så hvis du er en af personerne, som heller vil gå ned i lydkvaliteten, end og have høretelefoner, som ikke matcher dit tøj, så skal man selvfølgelig også have dette i tankerne, når du står med købet.

Selvom at mange høretelefoner er begyndt og have et mere minimalistisk look, så kan mange mennesker blive nødt til at gå på kompromis med design og kvalitet, da disse 2 faktorer sjældent kommer uden en stigning i prisen. Dette er selvfølgelig også gældende ved trænings høretelefoner. Selvom at mange af trænings høretelefonerne har et meget simpelt design med fokus på deres kvalitet.

Hvem burde bruge trænings høretelefoner

Alle mennesker som dyrker en form for motion eller træning, kan i princippet gøre brug af trænings høretelefoner. Forskellen på almindelige høretelefoner og trænings høretelefoner er ikke nødvendigvis vildt stor. Der findes nogle almindelige høretelefoner, som nemt kunne blive beskrevet som værende trænings høretelefoner.

Alle mennesker, som nyder at høre musik, imens at de laver cardio, eller imens de er nede i fitness og træne med vægte, vil få gavn af trænings høretelefoner. Men du behøver ikke bruge såkaldte “trænings høretelefoner”, du kan sagtens nøjes med almindelige Airpods eller høretelefoner, hvis man bare bruger det “Engang imellem”. Vi anbefaler dog, at hvis du tager din træning seriøst, og du træner ofte, så burde du anskaffe dig rigtige trænings høretelefoner, da de både er egnet til selve sveden bevægelserne og rengøringen efterfølgende.

Hvordan bruger du bedst musik i din træning

Megen forskning viser, at mennesker faktisk yder bedre i deres træning, når de høre musik. Nogle mennesker får en glæde, når de hører sange, som giver dem en nostalgisk følelse, mens andre mennesker reagerer positivt på positiv musik.
Men jo hårdere du træner, jo hurtigere bør musikken være. Ved en rigtig hård intensiv træning bør sangen have en Bpm (Beats per minute) på omkring 125-140. Forskning viser, at musik ved førnævnte bpm faktisk hjælper kroppen med at komme igennem de hårde træninger, om det er i forbindelse med en løbetur eller om det er styrketræning i fitnesscenteret.

Du kan også nemt snyde din hjerne, når man træner. De fleste kender følelsen af at høre en sørgelig kærlighedssang og bare få lyst til at “lægge sig i fosterstilling” – eller vent, måske det kun er mig? Men det samme princip kan faktisk bruges i træningen, når man hører specielle ord som: faster, stronger og better, kan du snyde din krop til at reagere på ordene, så din krop yder mere, end hvad den ellers kunne. Vi har også lige opsat de 3 mest hørte træningssange i Danmark i året 2022, hvilket er meget passende i forhold til ovenstående.

  1. Eminem – Till I Collapse (168 Bpm)
  2. Post Malone – rockstar (80 Bpm)
  3. Jax Jones – You Don’t Know Me (124 Bpm)

Rengøring efter din træning

Noget mange mennesker ikke tænker over, efter en træning, er, om de rengørre deres høretelefoner. Der er forskellige meninger omkring, hvor ofte man bør rengøre sine høretelefoner. I virkeligheden er det helt op til dig! Men det kan gøre en forskel, at de bliver gjort rent, i ny og næ.

Hvordan rengører jeg mine høretelefoner

  1. Rengør ørepuderne
  2. Rengør høretelefonens gitter
  3. Desinficer ydersiderne af dine høretelefoner
  4. Sidst men ikke mindst, lad dine høretelefoner tørre før du bruger dem igen.

Hvis du bruger noget cover eller lignende, til dine høretelefoner, så er det vigtigt at du fjerne det, inden rengøringen påbegyndes. Hvis du bruger ørepuder, så bør man lade puderne ligge i varmt vand og lidt opvaskemiddel. Efter 20-30 minutter burde det være nemt at fjerne snavset med en vatpind eller en blød børste.

Det er dog ikke alle høretelefoner, hvor det er muligt at tage ørepuderne af. Nogen In-Ear høretelefoner har i stedet forskellige “øre tipper”, hvilke også er mulige at tage af, så du kan rengøre dem på samme måde som ved ørepuderne.

Til rengøringen af høretelefonens gitter bør man også bruge en blød børste eller en tandbørste. Dog skal man sikre sig, at man ikke presser snavs eller støv ind i selve gitteret. Derfor anbefales det, at du vender gitteret ned af, imens du børster.

Når du desinficerer dine høretelefoner, så bør du gøre det med en klud, helst en mikrofiberklud hvis muligt. Man kan desuden bruge helt normalt husholdningssprit. Dette er faktisk noget af det vigtigste ved rengøring af høretelefoner, som bliver brugt i forbindelse med træning, da sveden kan sætte sig, hvis den ikke bliver vasket af.
Når du har har været de 3 første trin igennem. Så skal du i princippet bare vente på, at høretelefonerne tørrer, så du kan nyde musikken i dine rene høretelefoner.

Hvad bør jeg vide før jeg køber

Spørgsmålet om hvad du bør vide, før du faktisk køber høretelefonerne, er faktisk ikke det mest relevante spørgsmål. Da alle mennesker, på den ene eller anden måde, nyder gavn af høretelefoner, så er spørgsmålet mere, om du køber de rigtige trænings høretelefoner.

Hvis du er usikker på, hvor meget du får brugt høretelefonerne, så vil vi anbefale, at du vælger en af de billigere alternativer for at teste, hvor meget du faktisk bruger trænings høretelefoner i din træning og din dagligdag.

Vælg de rigtige trænings høretelefoner

Når du skal vælge hvilke trænings høretelefoner, som er helt rigtige til dig, så er der mange forskellige faktorer, du skal tage stilling til. Alt fra lydkvalitet, batterilevetid, wireless eller ikke, design og slutteligt hvilke behov du har til dine høretelefoner.
Det er desuden kun dig selv, som kan tage stilling til alle disse faktorer.

Jeg har selv prøvet en del forskellige høretelefoner i forbindelse med træning, og den samlede erfaring, siger kort og kontant. Det er kun din egen holdning, som betyder noget. Hvis du er i tvivl omkring hvilke høretelefoner, der er rigtige til dig, så er du velkommen til at skriv en kommentar. Ellers så læs videre omkring de forskellige høretelefoner på deres hjemmesider.

FAQ

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her