Lændestøtte – få bugt med de evige smerter!

0
2122

En lændestøtte kan blive din redning! Er du også træt af evige lændesmerter, dage på arbejdet hvor de sidste timer næsten ikke er til at holde ud eller generelt bare en dårlig kropsholdning, der godt kunne bruge lidt hjælp? Så er en lændestøtte altså vejen frem! Og du er med god grund landet på den helt rigtige side.

Vores Favorit

Select Neopren Lændestøtte

Lændestøtte med maksimal komfort, der kan bæres hele dagen. Hjælper til både smertelindring af ryg og lænd.

Vi har nemlig sørget for et bredt udvalg af forskellige lændestøtter, som kan gavne dig dagen lang, hvad end det er i bilen, på arbejdet eller derhjemme. Men det er klart – lændesmerter er forskellige, alt efter hvad din smerter kommer af, og hvor det er, du bøvler allermest – på arbejde, derhjemme eller i bilen.

Find derfor en lændestøtte, der passer til dig og lige netop din situation blandt de lændestøtter, vi har udvalgt særligt til dig nedenfor.

Måden vi har valgt, hvad vi synes, er det bedste udvalg, er ved at have forskellige lændestøtter til forskellige situationer, i forskellige former og størrelser – fra nogle af de bedste udbydere på markedet. Så scroll ned og find dit perfekte match!


8 produkter til at lindre lændesmerter

Select Neopren Lændestøtte

Lændestøtte i flere størrelser, så den passer lige netop dig. Den varmer, støtter og stabiliserer. Materialet er af SBR-neopren og kommer i 4 mm.

  • Foeret er i 100% polyamid
  • 70% SBR Neopren / 30 % CR Neopren
  • Spænde er af velcro

Rehband lændestøtte

Har du brug for let støtte af din lænd til at komme igennem dagen? Dette lændestøtte er af 3 mm neopren og giver dig en konstant varme, mens du bærer det. Det er let at tage på og kan vaskes ved 40 grader.

Anodyne Lændebælte

Træt af en stiv og øm lænd efter enten en lang dag på jobbet eller efter en for hård weekend med lidt for meget havearbejde?
Denne lændestøtte fra Anodyne hjælper dig med den rette kropsbygning, så du behandler og forebygger mulige spændinger og smerter. Du kan bruge den både efter aktivitet – men også under. Fås i forskellige størrelser.

Produkter der kan lindre din smerte

Dette afsnit er ikke alternativer til en lændestøtte, men nærmere en hjælp eller tilføjelse af ting, der kan hjælpe med at lindre dine lændesmerter i løbet af dagen, når du f.eks. ikke har din lændestøtte på.

FIT Plaster til lænd

Plaster lavet til at lindre dine smerter i lænden. De indeholder altså en blanding af sten, jordarter og krystaller, som er blevet behandlet på en således måde, at når det kommer i kommer i kontakt med din hud, så øges din blodcirkulation markant og hjælper med at reflektere kroppens infrarøde bølger tilbage i kroppen. Brugsanvisning medfølger for den rette påsætning. Der medfølger 8 stk. i pakken. Du kan også købe pakken her med 2 stk.

Beurer 4D massageapparat

Bliv løsnet lidt op i ryg og lænd efter en lang dag. Du placerer blot apparatet, hvor du ønsker massagen, så læner du dig tilbage og sætter den igang.

Maks tiden er 15 min, da det er det antal minutter, der maksimalt anbefales at blive masseret på samme sted. Den har to hastigheder og et forprogrammeret massageprogram. Betrækket kan desuden vaskes og så får du 3 års garanti.

Kinesio Precut

Kinesio tape er en klassiker blandt mange, der bøvler med smerter. Dette gælder, hvad end det er smerter i lænd, ryg, knæ eller et fjerde sted. Denne tape er dejlig fleksibel og sidder ikke i vejen under dit tøj, eller generer dig på nogen måde.

Beurer Varmepude

En varmepude af hudvenligt mikrofiber, som er skånsom for din hud, og dermed ikke generer. Den har et bredt velcrospænde, så den er nem at tage af og på. Tager du fjernbetjeningen af, kan den vaskes ved 30 grader. Udover det, så slukker den også automatisk efter 90 minutter, så du ikke behøver at være bange for at glemme at slukke den. Den måler 69 x 28 cm.

Beurer HK 70 Lændepude 

Et varmepude i fast og ergonomisk design, som du kan fastspænde på din kontorstole, i bilen eller ethvert andet ryglæn. Den måler 38,4 x 5,6 x 32,3 cm og så medfølger der seler til fastspænding til ryglæn. Den kan desuden vaskes ved 30 grader, og så er der 3 års garanti.


Hvad bruges en lændestøtte til?

Et lændestøtte bruges til at spænde om din lænd – oftest i form af velcro. Det giver dig nemlig mulighed for at fastspænde det så stramt, som du ønsker. Den fylder hele din lænd og et godt stykke af din ryg. Det skyldes ikke, at det er lavet uhandy, men det er faktisk lavet med god grund! Jo større et stykke af din ryg, det fylder, jo bedre. Det støtter nemlig et større område så, og gør det sværere for dig at falde sammen i din kropsholdning. Det tvinger på en måde din ryg til at rette sig ud, og dermed mindsker du altså fremtidige skader og smerter i ryggen i løbet af dagen på grund af en dårlig holdning derhjemme, på arbejdet eller i bilen – hvis du f.eks. kører langt.

Du kan altså bruge et lændestøtte, hvis du vil forebygge smerter i din lænd eller ryg eller hvis du allerede nu, i løbet af dagen, har tendens til at gå hjem med rygsmerter efter en lang dag, hvor du har siddet dårligt på din kontorstol.

6 gode grunde til at bruge lændestøtte

Der er en række gode grunde til at bruge en lændestøtte og i grove træk kan en lændestøtte hjælpe dig med dette:

  • Støtter og aflaster ryggen
  • Stabiliserer og aflaster lænden
  • Nem at have med på farte – hvad end det er på arbejdet, derhjemme, i bilen eller et fjerde sted.
  • Forebygger smerter i ryg og lænd
  • Kan bruges ved lændesmerter, iskiassmerter og generelle rygsmerter
  • Hjælper med at bibeholde den gode kropsholdning

Så hvis du kan nikke genkendende til en eller flere af ovenstående punkter, burde du måske overveje, om en lændestøtte skulle afhjælpe dig med dine smerter.

Kan alle bruge en lændestøtte? Og hvordan bærer jeg en lændestøtte?

Ja alle kan bruge en lændestøtte, hvis de føler behovet. Der er intet skadeligt i det og er blot et værktøj til at opretholde vores kropsholdning bedst muligt. Det er dog vigtigt at nævne, at et lændestøtte ikke er egnet til at bære en hel dag på det strammest. Tilpas eventuelt hvor stramt det sidder, alt efter hvad du laver og hvor meget, du bøvler med din lænd. Ved nogle fungerer det godt at løsne din lændestøtte lidt, når du blot sidder og så have den strammer ved fysisk aktivitet. Det er klart, at det er forskelligt fra person til person, hvad der fungerer allerbedst for dig. Prøv dig derfor frem eller snak med en professionel om brugen af det. Du bør heller ikke have din lændestøtte på hele dagen lang. Sørg for pauser i mellem, så din hud får luft i løbet af dagen.

Lændestøtte til mænd eller lændestøtte til kvinder?

Hvad end du er på udkig efter en lændestøtte til mænd eller en lændestøtte til kvinde, så vil det være den samme lændestøtte, du er på udkig efter. I denne artikel er de forskellige valg af lændestøtte unisex og kan bruges til både mænd og kvinder. Det der gør forskellen, er dog de forskellige størrelser. De fleste kan købes i forskellige størrelser fra S og op til XXL. Så her er der altså rig mulighed for få en lændestøtte, der passer til lige netop din kropsform og din størrelse. Det er nemlig utroligt vigtigt med et lændestøtte, at det passer helt perfekt, så du får det bedst mulige udkom og hjælp til din lænd i løbet af dagen.

Hvor kan jeg bruge min lændestøtte?

Det er forskelligt, hvor folk har brug for sin lændestøtte. Nogle skal bruge en i løbet af dagen, når de i deres meget stillesiddende job, får en dårlig kropsholdning. Her kan det være rart med enten en lændestøtte med velcro, som kan tilpasses og spændes så det passer. Men du kan også til sådanne steder få en lændestøtte med en pude på. Det gør, at der er en “pude” mellem dig og f.eks. stolen, så du automatisk er nødt til at rette din ryg op og dermed få en bedre holdning og mindre smerter efter en lang dag.

Helt samme princip gælder f.eks. i bilen. Det det kan være, at du har en time eller længere til og fra arbejde. Specielt i bilen bøvler folk med den rette holdning. Man har tit en tendens til at sidde helt forkert og bøje alle de forkerte steder, og da det “kun” er et par timer, kan man glemme nødvendigheden af, hvor vigtigt det stadig er. Du kan derfor benytte dig her af den klassiske lændestøtte eller den førnævnte lændestøtte med pude, som skubber din ryg frem og dermed giver en ret ryg.

Hvilken lændestøtte skal du vælge?

Det er svært at rådgive hvilken lændestøtte, du skal bruge, uden at vide hvad slags smerter du har eller om det blot er for at forebygge. Er du i tvivl, hvad der vil virke bedst på dig, kan du evt. låne en af familien venner eller bekendte først og finde ud af, hvad der virker for dig. Har ingen i din nære omkreds en, kan du forhøre dig hos en professionel, der kan vejlede dig til, hvilken slags lændestøtte der vil passe til lige netop dig.

Hvad gør man ved ondt i lænden?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad du skal gøre, hvis du har ondt i lænden. Det kommer i høj an på, hvad det er kommet sig af. Oftest vil de fleste start med lidt smertelindrende i form af paracetamol og slappe af. Fortsætter det, kan det være en ide at lave nogle øvelser, der løsner op det specifikke sted. En kiropraktor kan også være løsningen for dig, hvis du bøvler med det. Oftest kan du hurtigt mærke, om det er en mere permanent ondt i lænden eller et forkert vrid, der blot skal have et par dage.

Kan ikke gå pga. smerter i lænden

Kan du ikke gå pga. smerter i lænden? Og har det allerede varet et par dage? Så kan du tage fat i din egen læge, kiropraktor eller fysioterapeut. De er uddannet og kan give dig svar på – eller sende dig den rigtige vej, hvad end det er, der er galt med din ryg. De vil altså kunne tilbyde den rette behandling til dig.

Tidligere artikelUgens Inspiration – Emil Kaufmann (Uge 11)
Næste artikelUgens Inspiration – Carina Pløen (Uge 12)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her