Lændestøtte – få bugt med de evige smerter!

0
348

En lændestøtte kan blive din redning! Er du også træt af evige lændesmerter, dage på arbejdet hvor de sidste timer næsten ikke til at holde ud eller generelt bare en dårlig kropsholdning, der godt kunne bruge lidt hjælp? Så er en lændestøtte altså vejen frem! og du er med god grund landet på den helt rigtige side.

Vi har nemlig sørget for et bredt udvalg af forskellige lændestøtte, som kan gavne dig dagen lang, hvad end det er i bilen, på arbejdet eller derhjemme. Men det er klart – lændesmerter er forskellige alt efter, hvad din smerter kommer af og hvor det er, at du bøvler allermest – arbejde, derhjemme eller i bilen.

Find derfor i nedenstående udvalgte lændestøtte, en der passer til dig og lige netop din situation.
Måden vi har valgt, hvad vi synes, er det bedste udvalg, er ved at have forskellige lændestøtte til forskellige situationer, i forskellige former og størrelser – fra nogle af de bedste udbydere på markedet. Så scroll ned og find dit perfekte match!


De 7 bedste lændestøtte til dig

1. Select Neopren Lændestøtte

Lændestøtte i flere størrelser, så det passer lige netop dig. Den varmer, støtter og stabiliserer. Materialet er af SBR-neopren og kommer i 4 mm.

 • Foret er i 100% polyamid
 • 70% SBR Neopren / 30 % CR Neopren
 • Spænde er af velcro

DKK 350,00


2. Select Neopren Lændestøtte

Denne minder utroligt meget om ovenstående, der er dog en forskel på både højden og tykkelsen af lændestøtten. Denne er lidt højere og med en mindre tykkelse. Det giver en mere naturlig og bedre komfort, og den hjælper med at stabilisere og smertelindre i ryg og lænd.

 • Den kommer i flere størrelser
 • Sort farve

DKK 400,00


3. Matas Sports Care Lændestøtte

Dette er et One Size lændestøtte, som er ideel til forebyggelse eller lindring af lændesmerter. Den kommer i en skarp neopren-kvalitet og stræk nylon, for at du får bedst mulige pasform. Denne lændestøtte kan strækkes til 130 cm og er testet af eliteidrætsudøvere.

 • One Size
 • Nem at tage af og på
 • Tilpasses individuelt

DKK 299,95


4. Aserve Lændestøtte

En lækker lændestøtte i 2 mm sports neopren, som hjælper med at støtte og holde din lænd varm. Måden den støtter og varmer på, bidrager til en helbredende og forebyggende effekt på en lænd i smerter.

 • One Size lændestøtte
 • Åndbart materiale

DKK 359,00


5. Mckenzie – Mini Roll med rem S

En fin lille lændestøtte med en pude, der har en diameter på 5 cm. Den hjælper dig med at opretholde og støtte op omkring det naturlige lændesvaj, som vi har.

 • Diameter på pude 5 cm
 • Behagelig pasform
 • God til kontorstolen

DKK 299,00


6. Mckenzie – Mini Roll med rem M

Denne er en medium-sized lændestøtte, som kan spændes om dig via dens elastik lukning, der fungerer som et spænde. Rullen der er påsat, har en diameter på 10 cm. Den er behagelig og hjælper specielt med din kropsholdning på stole eller i bilen.

 • Diameter på 10 cm
 • Betræk er vaskbar
 • Fløjl materiale og skum

DKK 239,00


7. Aserve Professionel

Denne lændestøtte er en opgradering af den klassiske. Den går rundt om hele ryggen på dig og om foran også, hvor den hjælper med at rette din holdning til, så du ikke falder sammen. Den fås derfor også i flere størrelser, så du kan få et helt perfekt match.

 • Flere størrelser
 • Forhindrer og forebygger

DKK 550,00


Produkter der kan lindre din smerte

Dette afsnit er ikke alternativer til en lændestøtte, men nærmere en hjælp eller tilføjelse af ting, der kan hjælpe med at lindre dine lændesmerter i løbet af dagen, når du f.eks. ikke har din lændestøtte på.

FIT Plaster til lænd

Plaster lavet til at lindre dine smerter i lænden. De indeholder altså en blanding af sten, jordarter og krystaller, som er blevet behandlet på en således måde, at når det kommer i kommer i kontakt med din hud, så øges din blodcirkulation markant og hjælper med at reflektere kroppens infrarøde bølger tilbage i kroppen. Brugsanvisning medfølger for den rette påsætning. Der medfølger 8 stk. i pakken. Du kan også købe pakken her med 2 stk.

DKK 299,95


Beurer 4D massageapparat

Bliv løsnet lidt op i ryg og lænd efter en lang dag. Du placerer blot apparatet, hvor du ønsker massagen, så læner du dig tilbage og sætter den igang. Maks tiden er 15 min, da det er det antal minutter, der maksimalt anbefales at blive masseret på samme sted. Den har to hastigheder og et forprogrammeret massageprogram. Betrækket kan desuden vaskes og så får du 3 års garanti.

DKK 999,95


Kinesio Precut

Kinesio tape er en klassiker blandt mange, der bøvler med smerter. Dette gælder, hvad end det er smerter i lænd, ryg, knæ eller et fjerde sted. Denne tape er dejlig fleksibel og sidder ikke i vejen under dit tøj, eller generer dig på nogen måde – og så er det også vandafvisende. 

DKK 129,00


Beurer Varmepude

En varmepude af hudvenligt mikrofiber, som er skånsom for din hud, og dermed ikke generer. Den har et bredt velcrospænde, så den er nem at tage af og på. Tager du fjernbetjeningen af, kan den vaskes ved 30 grader. Udover det, så slukker den også automatisk efter 90 minutter, så du ikke behøver at være bange for at glemme at slukke den. Den måler 69 x 28 cm.

DKK 479,00


Beurer HK 70 Lændepude 

Et varmepude i fast og ergonomisk design, som du kan fastspænde på din kontorstole, i bilen eller ethvert andet ryglæn. Den måler 38,4 x 5,6 x 32,3 cm og så medfølger der seler til fastspænding til ryglæn. Den kan desuden vaskes ved 30 grader, og så er der 3 års garanti.

DKK 549,00


Hvad bruges en lændestøtte til?

Et lændestøtte bruges til at spænde om din lænd – oftest i form af velcro. Det giver dig nemlig mulighed for at fastspænde det så stramt, som du ønsker. Den fylder hele din lænd og et godt stykke af din ryg. Det skyldes ikke, at det er lavet uhandy, men det er faktisk lavet med god grund! Jo større et stykke af din ryg, som det fylder, jo bedre. Det støtter nemlig et større område så, og gør det svære for dig at falde sammen i din kropsholdning. Det tvinger på en måde din ryg til at rette sig ud, og dermed mindsker du altså fremtidige skader og smerter i ryggen i løbet af dagen på grund af en dårlig holdning derhjemme, på arbejdet eller i bilen – hvis du f.eks. kører langt. Du kan altså bruge et lændestøtte, hvis du vil forebygge smerter i din lænd eller ryg eller hvis du allerede nu, i løbet af dagen, har tendens til at gå hjem med rygsmerter efter en lang dag, hvor du har siddet dårligt på din kontorstol.

Så i grove træk kan en lændestøtte hjælpe dig med dette:

 • Støtter, aflaster og stabiliserer din lænd og ryg, hvad end det er på arbejdet, derhjemme, i bilen eller et fjerde sted.
 • Brug den som enten et forebyggende eller behandlende værktøj til eventuelle lændesmerter.
 • Generelt gode til en stiv eller øm lænd – hjælper med at bibeholde den gode kropsholdning.

Kan alle bruge en lændestøtte? Og hvordan bærer jeg et lændestøtte?

Ja alle kan bruge en lændestøtte, hvis de føler behovet. Der er intet skadeligt i det og er blot et værktøj til at opretholde vores kropsholdning bedst muligt. Det er dog vigtigt at nævne, at et lændestøtte ikke er egnet til at bære en hel dag på det strammest. Tilpas eventuelt hvor stramt det sidder, alt efter hvad du laver og hvor meget, du bøvler med din lænd. Ved nogle fungerer det godt at løsne din lændestøtte lidt, når du blot sidder og så have den strammer ved fysisk aktivitet. Det er klart, at det er forskelligt fra person til person, hvad der fungerer allerbedst for dig. Prøv dig derfor frem eller snak med en professionel om brugen af det. Du bør heller ikke have din lændestøtte på hele dagen lang. Sørg for pauser i mellem, så din hud får luft i løbet af dagen.

Lændestøtte til mænd eller lændestøtte til kvinder?

Hvad end du er på udkig efter en lændestøtte til mænd eller en lændestøtte til kvinde, så vil det være den samme lændestøtte, du er på udkig efter. I denne artikel er de forskellige valg af lændestøtte unisex og kan bruges til både mænd og kvinder. Det der gør forskellen, er dog de forskellige størrelser. De fleste kan købes i forskellige størrelser fra S og op til XXL. Så her er der altså rig mulighed for få en lændestøtte, der passer til lige netop din kropsform og din størrelse. Det er nemlig utroligt vigtigt med et lændestøtte, at det passer helt perfekt, så du får det bedst mulige udkom og hjælp til din lænd i løbet af dagen.

Hvor kan jeg bruge min lændestøtte?

Det er forskelligt, hvor folk har brug for ift. lændestøtte. Nogle skal bruge en i løbet af dagen, når de i deres meget stillesiddende job, får en dårlig kropsholdning. Her kan det være rart med enten et lændestøtte med velcro, som kan tilpasses og spændes så det passer. Men du kan også til sådanne steder få en lændestøtte med en pude på. Det gør, at der er en “pude” mellem dig og f.eks. stolen, så du automatisk er nødt til at rette din ryg op og dermed få en bedre holdning og mindre smerter efter en lang dag. Helt samme princip gælder f.eks. i bilen. Det det kan være, at du har en time eller længere til og fra arbejde. Specielt i bilen bøvler folk med den rette holdning. Man har tit en tendens til at sidde helt forkert og bøje alle de forkerte steder, og da det “kun” er et par timer, kan man glemme nødvendigheden af, hvor vigtigt det stadig er. Du kan derfor benytte dig her af den klassiske lændestøtte eller den førnævnte lændestøtte med pude, som skubber din ryg frem og dermed giver en ret ryg.

Hvilken lændestøtte skal du vælge?

Det er svært at rådgive hvilken lændestøtte, du skal bruge, uden at vide hvad slags smerter du har eller om det blot er for at forebygge. Er du i tvivl, hvad der vil virke bedst på dig, kan du evt. låne en af familien venner eller bekendte først og finde ud af, hvad der virker for dig. Har ingen i din nære omkreds en, kan du forhøre dig hos en professionel, der kan vejlede dig til, hvilken slags lændestøtte der vil passe til lige netop dig.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her